Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Toyota bZ4X

De beste laadoplossingen voor uw Toyota bZ4X

Laadpaal advies over uw Toyota bZ4X ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Toyota bZ4X

Bent u in de markt voor een laadpaal of wallbox voor uw elektrische Toyota bZ4X? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Bij ons vindt u niet alleen een breed programma aan A-merk laadoplossingen, ook kunt u bij ons terecht voor aankoopadvies en de installatie van uw laadstation. Alle laders uit ons assortiment kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen – zowel zakelijk als particulier.

In ons uitgebreide aanbod vindt u uiteenlopende laders, van basic laadpalen tot ­state-of-the-art slimme laadstations. Uiteraard hebben wij ook diverse laadpalen en wandladers voor de Toyota bZ4X. Deze beschikken over voldoende laadvermogen, de juiste laadaansluiting en alle andere benodigde eigenschappen.

 

Laadpaal of ander type lader voor de Toyota bZ4X

De Toyota bZ4X is een elektrische SUV van Japanse makelij. De bZ4X is de eerste Toyota in de bZ-reeks (‘beyond Zero’) en is sinds 2022 verkrijgbaar in Nederland. Met zijn 71,4 kWh-accupakket heeft de bZ4X een actieradius van zo’n 400 kilometer (WLTP), doorgaans genoeg voor de meeste gebruikers. Verder kenmerkt de bZ4X zich door zijn karakteristieke vormgeving, betrouwbaarheid en aangename rijgedrag. Wilt u het meeste uit uw Toyota bZ4X halen? Dan raden wij u aan een laadpaal (of wandlader) voor thuis of op het werk aan te schaffen. Zo bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten en laadt u razendsnel uw bZ4x op.

Uitvoeringen?

Vooralsnog is de Toyota bZ4X verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Deze verschillen uitsluitend van elkaar op gebied van aandrijving – de één heeft forward wheel drive, de ander all wheel drive, ofwel vierwielaandrijving. Qua accupakket zijn beide versies identiek. Beide zijn ze uitgerust met een 71,4 kWh-accupakket, 6,6 kW AC-boordlader en Type 2-laadaansluiting. Voor uw keuze maakt het daarom niet uit welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Toyota bZ4X FWD 71,4 kWh 6,6 kW Type 2
Toyota bZ4X AWD 71,4 KWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpalen en wandladers zijn geschikt voor de Toyota bZ4X?

Vanwege het relatief bescheiden laadvermogen van de Toyota bZ4X zijn er relatief veel laadoplossingen geschikt. Wij raden aan altijd een lader te kiezen met minimaal evenveel laadcapaciteit als de EV zelf – in dit geval 6,6 kW. In sommige situaties kan een laadstation met meer AC-laadvermogen geen kwaad. Bijvoorbeeld als u verwacht in de toekomst uw bZ4X te vervangen door een EV met meer laadvermogen. Houd wel rekening met het feit dat dit ook implicaties heeft voor uw elektrische aansluiting. Daar waar een 6,6 kW-lader ‘slechts’ een 1-fase 1 X 32A vereist, is voor een 11 kW-laadstation een 3-fase 3 X 16A noodzakelijk. Als u uw laadstation nu op 11 kW laat configureren, zal de Toyota op slechts één fase gaan laden, wat een laadsnelheid van 3,6 kW inhoudt.

toyota-bz4x laadpaal

 

Laadpaal of wandlader

Een laadpaal of een wandlader, welke moet u nu hebben? Dat hangt af van de beoogde laadplek van uw Toyota bZ4X. Is dit op een plek waar een wandlader het beste tot zijn recht komt? Bijvoorbeeld onder de carport, in de garage of elders in de buurt van een muur? Of komt een laadpaal toch beter uit de verf? Beeld u in hoe de laadkabel in beide situaties – met laadpaal en met wandlader – zal komen te lopen en maak op basis hiervan uw keuze. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Geen zorgen over de installatie – die regelen wij!

De installatie regelen wij. Kiest u voor ons installatiepakket, dan komt een bij ons aangesloten monteur uw laadstation installeren. Hij of zij verzorgt de installatie tot in de puntjes. Dat scheelt een hoop tijd, gedoe en kopzorgen.

 

Wat is de laadtijd van de Toyota bZ4X?

Wilt u weten hoelang het duurt om de Toyota bZ4X volledig op te laden? Dit hangt af van allerlei zaken, waardoor het lastig is om de exacte laadtijd vast te stellen. Het laadproces wordt immers beïnvloed door zaken als de omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting, zaken die in principe elke laadsessie anders kunnen zijn.

Zelf uitrekenen

Desondanks is er een eenvoudige manier waarop u een aardig idee krijgt van de te verwachten laadtijd. U vult simpelweg de volgende rekensom in:

( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 = laadtijd in uren

Zelf de rekenmachine erbij pakken hoeft niet, dat hebben wij al voor u gedaan:

Laadtijd Toyota bZ4X: (71,4 kWh / 6,6 kW ) / 0,85 = 12,73 uur

Verschilt het laadvermogen van uw lader van die van uw elektrische Toyota? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee.

 

Wilt u uw Toyota bZ4X zakelijk opladen?

Natuurlijk zijn onze laders ook geschikt voor zakelijk gebruik. Hierdoor kunt u – in principe – zonder problemen uw Toyota bZ4X zowel zakelijk als particulier opladen. Hiernaast hebben wij diverse laders in ons programma die bij uitstek geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Deze beschikken namelijk over meerdere laadaansluitingen en handige functies, zoals een backoffice, gecertificeerde kWh-meters en Load Balancing.

Toekomstbestendige laadoplossing

Wij raden onze klanten altijd aan ook rekening te houden met hun toekomstplannen. De reden hiervoor is simpel. Door uw toekomstige ‘wagenpark’ alvast mee te nemen weet u zeker dat u een toekomstige laadoplossing kiest, wat op zijn beurt een hoop tijd, gedoe en geld scheelt. Zaken die u in het achterhoofd dient te houden zijn o.a. het aantal laadaansluitingen en het AC-laadvermogen.

 

Zó vindt u de perfecte lader voor uw Toyota bZ4X

Bij het kiezen en kopen van een passende laadpaal voor de Toyota bZ4X komen veel zaken kijken. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

1.     Aantal laadaansluitingen

Het aantal laadaansluitingen dicteert hoeveel EV’s u tegelijk kunt opladen. U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. Een laadstation met een dubbele aansluiting biedt uitkomst als u twee EV’s tegelijk wilt opladen, terwijl een lader met een enkele socket volstaat in andere gevallen. Vergeet bij deze keuze niet rekening te houden met uw plannen voor de toekomst.

2.     Type laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook modellen met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gemakkelijker in gebruik, aangezien de kabel niet telkens opgeborgen hoeft te worden. Helaas zijn laders met een vaste kabel ook wat kwetsbaarder, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik op publieke plekken.

3.     Online lader

Laadstations met een internetverbinding worden ook wel een online lader genoemd. Dankzij deze internetconnectie kunnen ze worden uitgerust met functies zoals een backoffice, kWh-meter, Load Balancing en autorisatie. Met deze functies haalt u het maximale uit uw lader.

4.     kWh-meter

Een kWh-meter is noodzakelijk als u de kosten van een lader wilt verrekenen met andere gebruikers of uw werkgever. Vaak wordt een kWh-meter gecombineerd met een backoffice.

5.     Backoffice

Een backoffice verschaft u inzicht in het laadproces. Zo kunt u hierdoor altijd kijken wat de exacte laadtijd was, hoeveel energie er verloren ging en nog veel meer. Daarnaast is een backoffice goed te combineren met een gecertificeerde kWh-meter – een combinatie die noodzakelijk is wilt u de laadkosten verrekenen met anderen.

6.     Dynamic Load Balancing

Steeds meer laders zijn uitgerust met een zogenaamde Load Balancing-functie. Dit is een functie die automatisch detecteert wanneer uw elektrische installatie overbelast raakt en hierop het laadvermogen aanpast.

7.     Autorisatie

Met een lader met autorisatiefunctie weet u zeker dat anderen geen gebruik kunnen maken van uw lader. Met zo’n functie bepaalt u immers zelf wie wél en wie niet mogen opladen aan uw lader. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

 

Lader voor uw Toyota bZ4X kopen bij Laaddirect

Kortom, Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor uw toekomstige lader voor uw Toyota bZ4X. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen die geschikt zijn voor zakelijk en particulier gebruik en die als laadpaal en wandlader geplaatst kunnen worden. Als kers op de taart kunt u ook bij ons aankloppen voor vrijblijvend advies over uw toekomstige laadpaal of wandlader en zelfs voor de installatie van uw laadstation.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.