Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen ID.3

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID.3

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID.3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Informatie over de Volkswagen ID.3

Bent u de trotse bezitter van een Volkswagen ID.3? Dan is de volgende stap het uitkiezen van een lader voor uw nieuwe elektrische Volkswagen. Laaddirect helpt u graag verder met het leveren van een geschikte lader. Wij bieden diverse topmerken laadpalen aan, zoals Webasto, Wallbox, Alfen en EV-Box.

De Volkswagen ID.3 is een voor het Duitse merk revolutionaire auto gaan worden. De Volkswagen ID.3 kunnen we vergelijken met iconen als de Volkswagen Kever en wordt als dé elektrische opvolger van de Volkswagen Golf gezien. De ID.3, die in 2020 op de markt kwam, is de eerste Volkswagen die volledig is ontworpen als elektrische auto. Het platform waarop de auto wordt gebouwd heet het MEB-platform. Dit platform zal ook de basis vormen voor andere, toekomstige modellen van de Volkswagen Groep, zoals de Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq IV.

Een geschikte laadpaal of wandlader

Voor de laadpalen zoals u ze kent, bijvoorbeeld de laadpalen die bij openbare parkeerplaatsen staan of de wandlader bij u thuis, heeft de Volkswagen ID.3 een laadvermogen dat begint bij 7,2 kW en oploopt tot 11 kW. Voor een laadvermogen van 11 kW heeft u een 3-fasen aansluiting nodig van minimaal 3 X 16A. Wij hebben diverse geschikte laders voor dit type aansluiting in ons programma.

De Volkswagen ID.3 beschikt over een aansluiting van het zogenoemde ‘Type 2’. Een type 2 stekker wordt ook wel een Mennekes-stekker genoemd. Dit type stekker heeft 7 contactpunten en is de standaard aansluiting voor openbare laadpunten. Deze stekker wordt het meest gebruikt en kan worden gebruikt voor zowel het laden met een 1-fase aansluiting als ook het laden met een 3-fase aansluiting.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De accu en het laadvermogen van de Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 is leverbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor de accucapaciteit en het laadvermogen per model kan verschillen. In onderstaande tabel staan de verschillende uitvoeringen met hun accucapaciteit en laadvermogen:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volkswagen ID.3 Pure 48 kWh 7,2 kW Type 2
Volkswagen ID.3 Life 48 kWh 7,2 kW Type 2
Volkswagen ID.3 Business 48 kWh 7,2 kW Type 2
Volkswagen ID.3 1st 62 kWh 11 kW Type 2
Volkswagen ID.3 1st Plus 62 kWh 11 kW Type 2
Volkswagen ID.3 1st MAX 62 kWh 11 kW Type 2
Volkswagen ID.3 Pro 62 kWh 11 kW Type 2
Volkswagen ID.3 Pro Performance Pro 62 kWh 11 kW Type 2
Volkswagen ID.3 Pro SPerformance Pro 82 kWh 11 kW Type 2

 

Hoelang duurt het voordat mijn Volkswagen ID.3 volledig is opgeladen?

Door de capaciteit van het accupakket te delen door het AC-laadvermogen en met 15% verlies rekening te houden, kunt u de laadtijd berekenen. Voor de Volkswagen ID.3 Pure, ID.3 Life en ID.3 Business met een accupakket van 48 kWh betekent dit: 48 kWh/ 7,2 kW / 0,85 = 7,84 uur.

Heeft u gekozen voor een Volkswagen ID.3 1st of ID.3 Pro met een accupakket van 62 kWh? Dan is de accu groter maar beschikt u ook een groter AC-laadvermogen, daardoor is de laadtijd korter. Uw auto laadt dan in 5,6 uur op. De Volkswagen ID.3 Pro S beschikt over de grootste accu van 82 kWh, deze heeft een laadtijd van 7,45 uur.

Let op dat als u een laadstation aanschaft met een hoger laadvermogen dan dat van de auto, dit geen invloed heeft op de laadtijd. De laadtijd neemt dan dus niet af. De laadtijd neemt echter wel toe wanneer u een laadstation met een lagere capaciteit aanschaft.

Houd er rekening mee dat de laadtijd altijd een indicatie betreft. Deze kan namelijk iets afwijken door omstandigheden zoals de omgevingstemperatuur. Ook de beschikbaarheid van het volledige vermogen van de elektriciteitsaansluiting is uiteraard van invloed.

Volkswagen ID.3

Particulier en zakelijk gebruik

Alle laders die wij aanbieden zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. De eigenschappen per lader kunnen verschillen, hierdoor kunnen wij voor u in iedere situatie een geschikte lader aanbieden.

Een lader die meegaat met de toekomst

De elektrische auto is sterk in opmars en kent een snelle ontwikkeling. Omdat uw toekomstige auto wellicht een hogere laadcapaciteit zal hebben dan uw huidige Volkswagen ID.3, raden wij u aan om een lader aan te schaffen met een laadvermogen van 22 kW. Hiermee verzekert u zichzelf ervan dat met de lader die u nu aanschaft, ook uw toekomstige auto snel zal worden opgeladen. Bovendien is het met een lader met hoog laadvermogen en dubbele socket mogelijk om twee auto’s tegelijkertijd op te laden, waarbij de laadsnelheid nog zeer acceptabel is.

Wandlader of laadpaal voor Volskwagen ID.3?

Wanneer u twijfelt over het type lader dat u wilt kiezen, denk er dan goed over na hoe u deze gaat gebruiken. Voor het laden zelf maakt het geen verschil of u kiest voor een wandlader of voor een laadpaal. Het gaat erom wat voor u het fijnste werkt. Onder meer de manier waarop u inparkeert en aan welke zijde het oplaadpunt zich bevindt, zijn hierbij belangrijk.  Welk type lader u ook kiest: wij garanderen u dat dat onze laders van de hoogste kwaliteit en daarmee veilig zijn. In technisch opzicht zijn beide type laders (wandlader en laadpaal) overigens hetzelfde. De wandlader wordt aan de muur gemonteerd en werkt verder hetzelfde als een laadpaal, waarbij de lader aan een paal wordt gemonteerd.

laadpaal volkswagen id3 kopen

Waar let ik op bij de keuze voor een laadoplossing voor mijn Volkswagen ID.3?

Niet alleen het laadvermogen en het type lader zijn belangrijk bij het uitzoeken van een laadoplossing voor uw Volkswagen ID.3. Er zijn nog een aantal andere zaken waarop u dient te letten bij het kiezen van uw lader voor de Volkswagen ID.3:

Online of offline

U kunt kiezen uit een online of een offline laadpaal. Bij een online laadpaal kunt u gebruik maken van een backoffice die u inzicht verschaf in onder meer uw verbruik, uw laadsessies en uw elektriciteitskosten. Een inzicht in uw elektriciteitskosten kan handig zijn wanneer u deze kosten met uw werkgever wilt verrekenen. Voor gasten kunt u een laadtarief instellen. Ook heeft u bij een online laadpaal de mogelijkheid om deze te beveiligen, zodat deze alleen met een geschikte laadpas kan worden gebruikt.

Offline laadpalen bevatten geen backoffice. Hoewel u hierbij geen inzicht heeft in zaken als verbruik en kosten, verloopt het laden net zo veilig en snel als bij een online laadpaal. Ook voor dit type laadpaal kunt u – afhankelijk van de gekozen lader – werken met een toegangsrestrictie.

Enkele of dubbele socket

Denk er bij het aanschaffen van uw lader goed bij na of u kiest voor een enkele of een dubbele socket. Aan een lader met een dubbele socket kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd worden opgeladen.

Vaste laadkabel

Het laden van uw elektrische auto wordt eenvoudiger wanneer u een lader met een vaste laadkabel heeft. U hoeft dan niet steeds de laadkabel uit uw eigen auto te halen. Dit scheelt u tijd en moeite.

Dynamic load balancing

Om overbelasting op uw elektriciteitsnetwerk te voorkomen, bestaat er dynamic load balancing. Met dit systeem wordt het laadvermogen naar beneden gebracht op het moment dat andere grote energieverbruikers zoals de wasmachine een deel van de stroomcapaciteit in uw woning vragen.

Autorisatie

Wilt u er verzekerd van zijn dat vreemden niet aan uw laadpaal laden? Kies dan voor autorisatie. Hierbij moet een laadpaal eerst ontgrendeld worden voordat de auto wordt opgeladen. De lader kan worden ontgrendeld aan de hand van een pincode, een laadpas, een laaddruppel of via een app.

laadpaal volkswagen id.3

Laadpaal Volkswagen ID.3? Kies voor Laaddirect.

Nadat u gekozen heeft voor een laadpaal of wandlader, raden wij u aan om deze door een erkende installateur te laten installeren. Wij beschikken over deskundige gecertificeerde installateurs, die de laadpaal of wandlader voor u kunnen installeren. Na aankoop maken zij het systeem gebruiksklaar voor u. Zo weet u zeker dat u beschikt over een veilige laadaansluiting voor uw Volkswagen ID.3. Wij leveren de installatie voor een aantrekkelijke prijs en doorgaans wordt uw lader binnen twee weken na aankoop geïnstalleerd.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.