Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen ID.4

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID.4

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID.4 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen ID.4

Zoekt u een passende laadpaal of wandlader voor uw Volkswagen ID.4? Wij hebben een omvangrijk leveringsprogramma met uitsluitend A-merk laders. Deze zijn geschikt voor thuis en/of op bedrijf en kunnen zowel als laadpaal als wandlader geïnstalleerd worden. De Volkswagen ID.4 is de grote broer van de razend populaire ID.3 en heeft een bovengemiddelde actieradius. Het flinke accupakket van de VW ID.4 moet uiteraard wel af en toe opgeladen worden. Het vinden van een geschikte laadoplossing is daarom van essentieel belang. Zo weet u zeker dat u het accupakket van de VW ID.4, en dus ook het rijbereik, ten volle kunt benutten.

Uitvoeringen

Vooralsnog is de Volkswagen ID.4 verkrijgbaar in slechts één uitvoering, de Volkswagen ID.4 1st. Deze uitvoering is de introductieversie van de VW ID.4 die eind 2020 op de markt werd gebracht. De ID.4 1st is uitgerust met een accupakket met een capaciteit van maar liefst 82 kWh, een AC-laadvermogen van 11 kW en een standaard Type 2-aansluiting. De verwachting is dat Volkswagen de komende jaren diverse andere varianten introduceert, onder andere met een kleiner accupakket.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen      Aansluiting
ID.4 1st 82 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte wandlader of laadpaal voor de Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4 beschikt voor het ‘standaard’ AC-laden, waarvoor u thuis of op bedrijf een laadpaal of wandlader gebruikt, over een on-board lader met een laadsnelheid van 11 kW. Dit laadvermogen kan alleen ten volle worden benut als u een laadstation met de juiste aansluiting heeft. In dit geval is dat een 3-fase 3x16A laadaansluiting. Een 1-fase 1x32A AC-aansluiting is ook mogelijk, maar dan benut u het laadvermogen van de ID.4 niet ten volle (7,4 kW in plaats van 11 kW). Bij Laaddirect heeft u de keus uit diverse laadstations die zowel als laadpaal als wandlader gebruikt kunnen worden. Technisch gezien is er tussen een laadpaal als wandlader geen verschil, alleen de wijze van montage verschilt. Verreweg de meeste laders zijn geschikt voor beide toepassingen. Welke voor u het meest geschikt is, hangt af van de plek waar u uw VW ID.4 wilt opladen. Daarom raden wij aan om goed te kijken naar waar u de auto doorgaans parkeert en hoe de laadkabel dan zal lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadpoort zich aan de rechter achterzijde van de auto bevindt.

Optionele installatie door gecertificeerd monteur

Overigens kunt u ook kiezen voor ons installatiepakket. In dat geval wordt de door u aangeschafte laadpaal of wandlader door een bij Laaddirect aangesloten installateur geplaatst. Uiteraard beschikken alle voor ons werkende monteurs over de juiste papieren.

 

Hoe lang duurt het voordat de VW ID.4 100% opgeladen is?

De optimale laadtijd, ofwel de laadtijd zonder rekening te houden met externe factoren, van de Volkswagen ID.4  is te berekenen aan de hand van drie gegevens:

  1. Accucapaciteit: 82 kWh
  2. AC-laadvermogen: 11 kW
  3. Verlies van de AC/DC omvormer: 15% (rekenfactor 0,85)

Deze gegevens vult u simpelweg in de onderstaande formule in:

Accucapaciteit (kWh) / AC-laadvermogen (kW) / Energieverlies = Laadtijd in uren

Voor de Volkswagen ID.4 is de laadtijd als volgt:

82 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,77 uur

Een belangrijke kanttekening die bij deze methode moet worden geplaatst, is dat er geen rekening wordt gehouden met externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur of beperkingen van uw elektriciteitsaansluiting.

Volkswagen ID.4 laders voor zakelijk en particulier gebruik

De laders uit ons assortiment zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma heeft u de keus uit diverse laders en kunnen wij u altijd de best passende laadoplossing aanbieden.

Hoe kies ik de beste lader voor mijn VW ID.4?

Hoe vindt u nu de best passende lader voor uw Volkswagen ID.4? Uiteraard zijn de eerdergenoemde laadcapaciteit en uitvoering (laadpaal vs wandpaal) van groot belang. Houd daarnaast rekening met de volgende zaken:

Dynamic Load Balancing: voorkom overbelasting

Deelt uw laadstation energie met andere grote energieverbruikers, dan kan dit overbelasting veroorzaken. Om deze reden zijn sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een systeem dat automatisch detecteert wanneer andere energieverbruikers ingeschakeld worden. Wanneer dit het geval is schroeft de Dynamic Load Balancing het laadvermogen van de lader terug om overbelasting van de elektrische installatie te voorkomen.

Makkelijker laden met vaste laadkabel

Duikt u liever niet telkens de kofferbak in als u uw Volkswagen ID.4 wilt opladen? Laders met een vaste laadkabel nemen deze welbekende frustratie weg. Houd wel rekening met het feit dat dergelijke laadoplossingen minder geschikt zijn voor gebruik in een publieke omgeving. Dit in verband met de kwetsbaarheid van de vaste laadkabel.

Intelligente laders

Steeds meer laadstations zijn voorzien van een internetverbinding en een back office. Dankzij de backoffice krijgt u inzicht in uw laadsessies en de exacte kosten van het laden. Deze functionaliteit is ideaal voor gebruikers die de laadkosten willen verrekenen met medegebruikers of hun werkgever.

Autorisatie

Heeft u liever niet dat anderen uw laadstation ‘zo maar’ kunnen gebruiken? Dan biedt een lader met autorisatie-functie uitkomst. Aan de hand van een Plug & Charge-optie, RFID-lezer of smartphone-applicatie wordt voorkomen dat anderen uw lader kunnen gebruiken en kunt u zelf bepalen wie wel gebruik mag maken van uw lader.

Enkele of dubbele socket

Ook de hoeveelheid laadaansluitingen (sockets) van de lader is iets dat u moet overwegen. Verwacht u niet dat u in de toekomst een tweede elektrische auto aanschaft, dan volstaat een laadstation met een enkele aansluiting. Heeft u deze groeiruimte liever wel, dan is een lader met dubbele socket aan te raden.

Lange termijn investering: houd rekening met de toekomst

Een wandlader of laadpaal voor uw Volkswagen ID.4 is een lange termijn investering. De kans bestaat namelijk dat u de lader in de toekomst ook voor andere elektrische voertuigen wilt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld als u een tweede elektrische auto aanschaft, of als u ter vervanging van uw ID.4 een auto met een hogere AC-laadcapaciteit koopt. Het kan daarom geen kwaad om vooruit te denken en dit mee te laten wegen in uw keuze.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.