Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volvo EX30

De beste laadoplossingen voor uw Volvo EX30

Laadpaal advies over uw Volvo EX30 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volvo EX30

Met uw eigen laadpaal of wandlader voor de Volvo EX30 laadt u de accu op waar en wanneer u wilt en bent u niet meer afhankelijk van publieke laders. Ideaal! Maar waar vindt u nu een geschikt exemplaar? En hoe weet u überhaupt welke laadoplossing u moet hebben? Bij Laaddirect kunt u terecht voor vrijblijvend aankoopadvies én vindt u ongetwijfeld een geschikt laadstation voor uw Volvo EX30.

Waarom? Heel eenvoudig: dankzij ons uitgebreide assortiment aan laadpalen en wandladers voor de Volvo EX30. Deze zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en verkrijgbaar in uiteenlopende configuraties. Daarnaast regelen wij ook de installatie.

Wallbox Volvo EX-30

Welke lader kiezen?

Volvo biedt de EX30 in drie verschillende varianten aan: de Volvo EX30 Single Motor, Single Motor ER en de Twin Motor Performance. De standaard ‘Single Motor’ is voorzien van een 49 kWh accu, terwijl de andere configuraties uitgerust zijn met een forser 64 kWh accupakket. Op gebied van opladen zijn er onderling geen verschillen: elke uitvoering heeft de beschikking over een 3-fase 11 kW boordlader met een Type 2 aansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volvo EX30 Single Motor 49,9 kWh 11 kW Type 2
Volvo EX30 Single Motor ER 64 kWh 11 kW Type 2
Volvo EX30 Twin Motor Performance 64 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Topkwaliteit laadpaal voor de Volvo EX30

De Volvo EX30 is een betaalbare, elektrische aangedreven SUV cross-over, speciaal bedoeld voor de ‘urban jungle’. Kortom: een compacte stads-SUV, ideaal om je door het drukke verkeer in de stad te bewegen. Maar de Volvo EX30 zal zich ook buiten de stad thuis voelen.

Met zijn scherpe aankoopprijs biedt de EX30 veel waar voor het geld: de basisuitrusting is allesbehalve karig en met zijn WLTP-bereik van 344 kilometer (Core-configuratie) biedt de elektrische Volvo meer dan genoeg bereik voor dagelijkse ritten. Regelmatig opladen is natuurlijk wel noodzakelijk. Dit doet u bij voorkeur met uw eigen thuislader: hiermee heeft u altijd een plekje aan de lader en bent u uiteindelijk goedkoper uit.

 

Let op laadaansluiting, AC-laadvermogen en elektrische aansluiting

Niet elk laadstation is even geschikt voor de Volvo EX30. Zo dient uw toekomstige lader een Type 2 laadaansluiting en minstens 11 kW aan AC-laadvermogen te hebben. Om deze 11 kW aan laadcapaciteit volledig te benutten heeft u ook een geschikte elektrische aansluiting nodig, in dit geval een 3 X 16A aansluiting.

 

Laadpaal of wandlader voor de Volvo EX30?

Twijfelt u tussen een laadpaal en een wandlader? De verschillen tussen deze twee ‘types’ laadstation zijn doorgaans minimaal. Hét grootste verschil is de wijze en plek van montage. Welke variant voor u geschikt is hangt daarom af van het beoogde gebruik. Beeld u in hoe uw laadsituatie eruit komt te zijn. Vaak kunt u op basis hiervan al snel zien welke het meest geschikt is. Zo niet, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Installatie door een Laaddirect monteur

Heeft u twee linkerhanden? Kies dan voor ons installatiepakket. Na uw bestelling gaan wij voor u aan de slag en nemen we contact met u op om een dag en tijdstip te prikken. Vervolgens installeert een van onze monteurs uw nieuwe laadstation en levert het gebruiksklaar op.

 

Hoelang duurt het om de Volvo EX30 op te laden

Hoelang het duurt om de Volvo EX30 op te laden hangt af van veel factoren. Toch is er een gemakkelijke manier om de laadtijd te schatten:

Laadtijd = ( Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85

De specificaties van de Volvo EX30 geven ons de volgende laadtijden voor de verschillende configuraties:

Volvo EX30 49 kWh: ( 49 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,24 uur
Volvo EX30 64 kWh: ( 64 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,84 uur

Bovenstaande berekeningen zijn slechts schattingen. De werkelijke laadtijd kan hoger uitvallen als gevolg van de omgevingstemperatuur en/of de staat van uw elektrische aansluiting.

 

Geschikt als thuislader of lader op de zaak

Alle laders in ons assortiment zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma zit er altijd een geschikte lader tussen, of u nu een state-of-the-art laadpaal zoekt of een simpele, betaalbare wallbox.

Toekomstbestendig?

Wij raden onze klanten aan bij hun keuze ook rekening te houden met hun toekomstplannen. Misschien verwachten ze binnenkort wel een tweede EV aan te schaffen of hun Volvo EX30 te vervangen door een exemplaar moet meer laadcapaciteit. In dergelijke gevallen kan het geen kwaad om een model te kiezen met een extra laadaansluiting of wat een hogere laadsnelheid.

 

Hoe vindt u een geschikte lader voor de Volvo EX30?

Naast bovengenoemde zaken zijn er tal van andere eigenschappen die u tijdens uw keuze in het achterhoofd moet houden:

1: Laadaansluitingen

Voor gebruikers die meerdere EV’s tegelijk willen opladen bieden we laadstations met een dubbele socket aan. Deze zijn ideaal voor zakelijk gebruik, als u meerdere EV ‘s heeft of als u de lader deelt met uw buren.

2: Type laadkabel

U heeft keuze uit laadoplossingen met een losse of een vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u simpelweg op in uw EX30 en haalt u tevoorschijn als u gaat laden. Bij een vaste laadkabel is dit niet nodig: de kabel zit vast aan de lader. Dit maakt het laden gemakkelijker, maar maakt het laadstation ook kwetsbaarder.

3: Online lader & backoffice

Laders met een internetverbinding noemen we ook wel online laders. Deze laders hebben een groot voordeel: ze kunnen worden uitgerust met functies die het laden gemakkelijker en voordeliger maken, zoals een backoffice. Een backoffice geeft u inzicht in het laadproces en maakt het mogelijk om de laadkosten te verrekenen.

4: Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw toekomstige lader mogelijk uw elektrische installatie kan overbelasten? Dit kan gebeuren als de laadpaal tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers, zoals de wasmachine of vaatwasser. Om deze reden zijn veel laadpalen en wallboxen uitgerust met Dynamic Load Balancing, een functie die automatisch ingrijpt als uw installatie overbelast dreigt te raken.

5: Autorisatie

Met een laadpunt met autorisatie voorkomt u dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer (en een app, laadpas of laaddruppel) of aan de hand van Plug & Charge.

 

Volvo EX30 laadpaal kopen bij Laaddirect

Voor een Volvo EX30 laadpaal of wandlader is Laaddirect dé aangewezen leverancier. Kies een model uit ons uitgebreide assortiment en plan de installatie. Zo heeft u snel profijt van uw nieuwe laadoplossing! Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, uiteraard geheel vrijblijvend.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.