Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volvo XC40 Recharge

De beste laadoplossingen voor uw Volvo XC40 Recharge

Laadpaal advies over uw Volvo XC40 Recharge ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volvo XC40 Recharge

Zoekt u een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Volvo XC40 Recharge? Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor een passende laadoplossing voor uw elektrische XC40. In ons uitgebreide, gevarieerde aanbod vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing, wat uw wensen ook zijn.

Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Er zijn in ons assortiment diverse passende wandladers en laadpalen voor uw Volvo XC40 Recharge. Dit zijn laders van gerenommeerde merken als Webasto, Wallbox, EVbox en Alfen. Deze laadoplossingen kunnen nagenoeg allemaal als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd. U heeft daarbij vaak ook nog de keus uit een vaste of losse laadkabel, autorisatie via uw laadpas of laaddruppel en ook een backoffice om de laadsessies te monitoren.

 

Wat is nu de beste laadpaal voor de Volvo XC40 Recharge?

De Volvo XC40 Recharge is een grote, stoere, betrouwbare elektrisch aangedreven SUV die ontworpen is voor de stad én daarbuiten. Natuurlijk is de XC40 onderweg op te laden, maar een laadoplossing voor thuis is tevens noodzakelijk. Zo haalt u het meeste uit uw Volvo XC40 Recharge en komt u nooit met een lage accu langs de weg te staan.

Een passende laadoplossing voor de XC40 kiezen

De Volvo XC40 Recharge is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de Recharge Pure Electric en de Recharge Twin Pure Electric. Het grote verschil tussen deze twee varianten zit in de aandrijving. Daar waar de Pure Electric één elektromotor heeft, beschikt de Twin Pure Electric over twee elektromotoren. Dat wordt ook wel ‘single engine’ en ‘twin engine; (of ‘dual engine’) genoemd. Daarnaast is de Twin Pure Electric ook uitgerust met een zwaarder accupakket (75 kWh vs. 67 kWh). Verder beschikken beide uitvoeringen van de XC40 Recharge over een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Volvo XC40 Recharge Pure Electric 67 kWh 11 kW Type 2
Volvo XC40 Recharge Twin Pure Electric 75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let bij het kiezen van een lader voor de Volvo XC40 ook op het laadvermogen en de elektrische aansluiting

Voor het ‘normale’ AC-laden, het laden wat u thuis of elders doet, beschikt de Volvo XC40 Recharge over 11 kW aan laadcapaciteit. Om deze capaciteit volledig te benutten heeft u een laadpaal of wandlader nodig met minimaal evenveel laadvermogen. Bovendien is het van belang om te controleren of uw elektrische aansluiting over voldoende capaciteit beschikt. Zo moet u minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting hebben om het AC-laadvermogen van de XC40 recht aan te doen.

Volvo-XC40-recharge lader

 

Type laadstation – laadpaal of wandlader?

De keuze tussen een laadpaal en wandlader hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een laadpaal en wandlader verschillen namelijk uitsluitend van elkaar op gebied van montage. De een wordt op een losstaande paal gemonteerd, terwijl de ander tegen de muur wordt geplaatst. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van de plek waar u uw Volvo XC40 wilt opladen. Komt een laadpaal hier het beste tot zijn recht of is een wandlader handiger? Houd bij uw keuze rekening met de locatie van de laadaansluiting op de Volvo: deze zit aan de linker achterzijde.

 

Geen zorgen over installatie

Wij nemen de installatie van uw laadstation maar al te graag uit uw handen. Kiest u voor ons installatiepakket, dan komt een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe lader installeren. Dat is wel zo makkelijk.

 

Wat is de laadtijd van de Volvo XC40 Recharge?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw elektrische Volvo XC40? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom. Eerst deelt u de maximale accucapaciteit door het AC-laadvermogen van uw elektrische Volvo. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85 – zo houdt u ook rekening met de energie die tijdens het laden verloren gaat, doorgaans zo’n 15%.

Als formule ziet de som er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de Volvo XC40 (Twin) Pure Electric in, dan krijgen we een laadtijd van ongeveer 7 en 8 uur:

Pure Electric: 67 kWh / 11 kW / 0,85 = 7,17 uur

Twin Pure Electric: 75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8 uur

Beschikt uw lader over meer of minder laadvermogen dan uw EV? Gebruik dan de laagste waarde voor de berekening. Houd daarnaast in het achterhoofd dat deze berekening slechts een schatting is. De daadwerkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen door de invloed van zaken zoals de omgevingstemperatuur of de staat van uw elektrische aansluiting.

 

Geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik

In principe zijn alle laders in ons assortiment voor uiteenlopende toepassingen, zowel zakelijk als particulier. Daarbij komt nog dat ons aanbod bestaat uit laders van verschillende merken, elk met zijn unieke functies, eigenschappen en ideale toepassingen. Hierdoor zijn wij in staat onze klanten altijd een passende laadoplossing aan te bieden.

Future proof?

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? Hiermee doelen we niet op de technische levensduur van de lader, maar met de mate waarin u plezier kunt hebben van uw lader met het oog op uw eigen elektrische wagenpark. Misschien schaft u binnenkort wel nóg een EV aan of vervangt u uw Volvo XC40 Recharge door een model met meer laadvermogen. Nu alvast rekening houden met dergelijke zaken kan allesbehalve kwaad.

 

Zó vindt u de perfecte laadoplossing voor uw Volvo XC40 Recharge

Hoe vindt u nu de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Volvo XC40? We zetten de belangrijkste zaken – naast eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen, elektrische aansluiting en type laadstation – voor u op een rij:

Aantal sockets

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een lader met een dubbele laadaansluiting (socket) aan. Heeft u hier geen behoefte aan, dan voldoet een lader met een enkele socket uiteraard.

Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse of vaste laadkabel. Bij een lader met een vaste laadkabel hoeft u de kabel niet telkens op te bergen en tevoorschijn te toveren als u uw Volvo XC40 wilt opladen. Helaas zijn deze laders wel een stuk kwetsbaarder dan modellen met een losse laadkabel.

Online lader met backoffice?

Veel laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Hierdoor beschikken ze over allerlei handige functies, zoals een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie omtrent het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, het energieverlies, de exacte laadtijd en nog veel meer. Een backoffice is overigens noodzakelijk als u de kosten van het laden wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

Autorisatie

Heeft u liever niet dat onbevoegden uw lader ‘zo maar’ kunnen gebruik? Kies dan voor een lader met een autorisatiefunctie. Dit is een handige functie waarmee u zelf bepaalt wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadpunt. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer of een smartphone applicatie.

Dynamic Load Balancing

Met een lader met Dynamic Load Balancing weet u zeker dat uw elektrische installatie niet overbelast raakt. Dit wil namelijk wel eens gebeuren als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers in huis, zoals de wasmachine. De Dynamic Load Balancing-functie detecteert automatisch wanneer dit dreigt en reduceert direct het laadvermogen. Zo wordt overbelasting voorkomen.

 

Een passende laadoplossing voor uw elektrische Volvo XC40 Recharge kopen

Het lijkt misschien heel ingewikkeld, zeker als u voor het eerst een elektrische auto aanschaft. Maar via Laaddirect.nl is het kiezen van een goede laadpaal of wandlader voor uw elektrische Volvo XC40 helemaal niet zo moeilijk. U krijgt aan de hand van het autotype al direct de passende laders op uw scherm. Daarna kunt u kiezen uit bijvoorbeeld een vaste of losse laadkabel, een extra beveiliging tegen overbelasting, een eventuele extra uitgebreide backoffice, een gecertificeerde kWh-meter en diverse opties op het gebied van autorisatie. Ten slotte bieden wij u ook de mogelijkheid om een installatiepakket af te nemen. Dan zal een gecertificeerde monteur de laadpaal of wandlader voor u installeren en aansluiten.

Heeft u desondanks nog vragen, of heeft u hulp nodig bij uw keuze? Onze adviseurs zijn u graag van dienst, aarzelt u daarom niet om even contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.