Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Xpeng G3

De beste laadoplossingen voor uw Xpeng G3

Laadpaal advies over uw Xpeng G3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Xpeng G3

Zoekt u een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Xpeng G3? Bij Laaddirect vindt u tal van A-merk laadoplossingen én al het benodigde aankoopadvies. Al onze laders kunnen geplaatst worden als laadpaal of wandlader en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zowel particulier als zakelijk.

Dankzij ons uitgebreide aanbod hebben wij voor elke EV een passende laadoplossing. Zo hebben wij ook diverse laadpalen en wandladers die voor de Xpeng G3 geschikt zijn. Deze beschikken over voldoende AC-laadcapaciteit, de juiste aansluiting (Type 2) en de goede specificaties.

 

Laadpaal voor de Xpeng G3

De Xpeng G3 is een cross-over SUV van Chinese makelij. De Xpeng G3 kenmerkt zich door zijn moderne, haast futuristische vormgeving, betaalbaarheid, prettige rijgedrag en veelzijdigheid. Verder is de G3 opvallend compleet uitgerust, onder andere met oplossingen die de SUV ‘semi-autonoom’ laten rijden. Met een eigen thuislader of lader voor op de zaak bent u niet meer afhankelijk van publieke laadpunten. U kunt uw Xpeng G3 waar en wanneer u wilt opladen.

 

Welke laadpaal voor welke uitvoering?

Welke uitvoering van de Xpeng G3 u heeft maak niet uit. Er zijn weliswaar twee verschillende uitvoeringen, maar deze verschillen niet van elkaar op gebied van AC-laadvermogen. Wel zijn er verschillen op gebied van accucapaciteit en aandrijving.

 

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Xpeng G3 460i 55 kWh 11 kW Type 2
Xpeng G3 520i 66 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader is geschikt voor uw Xpeng G3

Helaas is niet elke lader even geschikt voor de G3. Dit heeft te maken met het AC-laadvermogen van de Chinese SUV (11 kW). Om dit vermogen ten volle te benutten heeft u laadstation nodig met minimaal evenveel AC-laadcapaciteit. Een lader met een capaciteit van 11 kW vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting.

xpeng g3 laadpaal

 

Wandlader vs. laadpaal

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en wandlader. Deze keuze draait namelijk vooral om de beoogde laadplek van uw Xpeng G3. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan is de kans groot dat een wandlader uitkomst biedt. Zo niet, dan is een laadpaal hoogstwaarschijnlijk de betere keuze. Doorgaans wijst deze keuze zich zelf. Dit doet het niet, schroom dat niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Geen zorgen over de installatie

Heeft u twee linkerhanden? Geen zorgen. Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Dan komt een van onze monteurs uw nieuwe lader installeren. Hij of zij verzorgt de installatie tot in de puntjes en zorgt dat de laadpaal/wandlader gebruiksklaar is.

 

Hoelang duurt het om de Xpeng G3 volledig op te laden?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Xpeng G3? Deze rekenen we uit aan de hand van de volgende rekensom. Eerst delen we de maximaal bruikbare accucapaciteit door het AC-laadvermogen van de G3. Vervolgens delen we dit door 0,85. Dit in verband met de energie die tijdens het laden verloren gaat. Dit geeft ons de volgende formule:

( accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 = laadtijd in uren

Aan de hand van deze formule berekenen we de laadtijd van beide configuraties van de Xpeng G3:

Xpeng G3 460i: (55 kWh / 11 kW) / 0,85 =  5,88 uur = 5 uur en 53 minuten

Xpeng G3 520i: (66 kWh / 11 kW) / 0,85 = 7,06 uur = 7 uur en 4 minuten

Bovenstaande berekeningen zijn slechts een schatting. De laadtijd kan hier in de praktijk van afwijken als gevolg van de invloed van de omgevingstemperatuur en/of de staat van de elektrische aansluiting.

 

Ook geschikt voor zakelijk laden

Wilt u uw Xpeng G3 zakelijk opladen? Dat is geen probleem. In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast lenen sommige van onze laadoplossingen zich bij uitstek voor zakelijke toepassingen. Deze beschikken bijvoorbeeld over een extra laadaansluiting of handige functionaliteiten, zoals een backoffice.

Future proof

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? Misschien vervangt u uw Xpeng G3 op den duur wel door een EV met meer AC-laadcapaciteit, of schaft u een tweede EV aan. Dan zou het wel zo handig zijn als u nog steeds uw net aangeschafte laadpaal of wandlader zou kunnen gebruiken. Kortom, nu alvast uw toekomstplannen meenemen kan geen kwaad.

 

Zo vindt u een passende laadpaal of wandlader voor uw Xpeng G3

Naast eerdergenoemde onderwerpen, zoals het type lader, AC-laadvermogen en elektrische aansluiting, zijn er ook andere zaken waarmee u rekening dient te houden. Dit zijn…

1. Aantal sockets

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk opladen? In dat geval raden wij aan een laadoplossing met een dubbele socket te kiezen. Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een lader met een enkele laadaansluiting.

2. Type laadkabel – los of vast?

U heeft keuze uit laders met een losse of vaste laadkabel. Verreweg de meeste laders hebben een losse kabel, maar niet iedereen is hier even groot fan van. Dit vanwege het feit dat de laadkabel telkens opgeborgen dient te worden – óók als deze kletsnat is. Laadstations met een vaste laadkabel zijn echter ook niet perfect. Deze zijn namelijk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3. Online lader

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetconnectie kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige functies. Denk hierbij aan een backoffice, autorisatiefunctie of Load Balancing.

4. Backoffice

Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces. Zo kunt u nauw de laadkosten nauw bijhouden, evenals het energieverlies en de exacte laadtijd. Dergelijke info is cruciaal als u de kosten van het laden wilt verrekenen of simpelweg het meeste uit uw lader wilt halen.

5. Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader? Kies dan voor een laadoplossing met een autorisatiefunctie. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadstation. Autorisatiefuncties zijn in verschillende soorten en maten, van smartphone applicaties tot RFID-lezer voor laadpassen.

6. Dynamic Load Balancing

Wanneer uw lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers kan uw elektrische installatie overbelast raken. Daarom zijn sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die detecteert wanneer overbelasting dreigt en hierop het laadvermogen automatisch reduceert.

 

Xpeng G3 laadpaal of wandlader kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een topmerk laadoplossing voor uw Xpeng G3. Van ‘slimme’ online wandladers tot recht toe, recht aan offline laadpalen – bij ons vindt u het allemaal. Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies. Wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.