Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Xpeng G9

De beste laadoplossingen voor uw Xpeng G9

Laadpaal advies over uw Xpeng G9 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Xpeng G9

U vindt in het assortiment van Laaddirect verschillende geschikte laadpalen en wandladers voor uw Xpeng G9. Wij bieden u een groot aantal kwalitatieve laadoplossingen van A-merken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox. Deze kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen.

Omdat wij voor de Xpeng G9 verschillende laadpalen en wandladers hebben die voor deze elektrische SUV geschikt zijn, heeft u heel wat keus. Deze hebben alle voldoende laadcapaciteit, de juiste aansluiting en beschikken over alle benodigde eigenschappen om het laden veilig en prettig te laten verlopen.

 

Xpeng G9

De Xpeng G9 is een van de grotere elektrische SUV’s op de markt. Hij kan zich meten met vooraanstaande concurrenten zoals de Audi e-tron. Op het vlak van design en prestaties vertoont de Xpeng enige gelijkenissen met de e-tron, hoewel de SUV van Xpeng voordeliger geprijsd is en een aanzienlijk hogere DC-laadsnelheid biedt. De Xpeng G9 onderscheidt zich verder met modernere technologie, een uitgebreide standaarduitrusting en een opvallend luxueus interieur.

Met een eigen laadstation thuis of op het werk bent u niet langer afhankelijk van openbare laadpunten en optimaliseert u het gebruik van uw Xpeng G9 SUV.

 

Geschikte lader kiezen: maakt de uitvoering uit? 

De Xpeng G9 is momenteel beschikbaar in drie varianten: de RWD Standard Range, de RWD Long Range, en de AWD Performance. De Standard Range beschikt over een accu van 75,8 kWh, terwijl de Long Range modellen een accu van 93,1 kWh hebben. Alle drie de varianten zijn uitgerust met een 11 kW onboard lader met een Type 2 laadconnector. Dit betekent dat de keuze van uw laadstation niet afhangt van de specifieke uitvoering van de Xpeng G9 die u bezit.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Xpeng G9 RWD Standard Range

75,8 kWh

11 kW

Type 2

Xpeng G9 RWD Long Range

93,1 kWh

11 kW

Type 2

Xpeng AWD Performance

93,1 kWh

11 kWh

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Optimale lader voor uw Xpeng G9

Ondanks dat de verschillende uitvoeringen niet uitmaken, maken de eigenschappen die ze hebben natuurlijk wél uit. Mocht uw laadstation geen 11 kW kunnen leveren, dan zal deze de auto minder snel opladen dan wat mogelijk is. De laagste laadsnelheid is bepalend, dus als uw laadstation 11 kW of meer levert, dan zal de auto inderdaad ook met 11 kW worden opgeladen. Ook de Type 2 aansluiting is belangrijk, maar die vindt u op de meeste laadstations. Tenslotte heeft uw elektrische installatie voor de 11kW laadsnelheid ook een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig of hoger, zoals een 25A aansluiting.

Xpeng G9 laadpaal

 

Het type laadstation: laadpaal of wandlader

Verder krijgt u te maken met de keuze uit twee types laadoplossingen: een laadpaal of wandlader. Het antwoord op welke variant u moet kiezen, is puur gebaseerd op de locatie waar u uw Xpeng G9 wilt gaan opladen. Heeft u een carport of komt de auto voor de deur, dan kunt u voor een wandlader kiezen. Deze wordt geïnstalleerd aan een muur en is compacter. De paal is flexibeler en is handig voor langs de oprit of uw vaste parkeerplek. Denk dus goed na over waar u de auto wilt parkeren en mocht u er niet ui komen, neem dan gewoon contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Hulp bij de installatie van uw laadpaal

Is het installeren van een laadpaal of wandlader voor u één van de grootste kopzorgen? Ook dan staan wij voor u klaar. Met ons grote netwerk aan monteurs die overal over het land verspreid zitten, kunnen wij de laadpaal voor u installeren en aansluiten. U kiest het tijdstip en de dag. Als u hiervan gebruik wilt maken, kies bij uw bestelling dan gewoon voor het installatiepakket.

 

Wat is de laadtijd van de Xpeng G9? 

Vraagt u zich af hoe lang het duurt om uw Xpeng G9 van 0 tot 100 te laden? Zo ja, dan hebben wij daar een formule voor. Om dit te berekenen moet u de capaciteit van het accupakket in kWh delen door de AC-laadsnelheid van 11 kW. Dit deelt u wederom, door 0,85 deze keer, om rekening te houden met 15% energieverlies tijdens het laadproces. Hieronder de volledige berekeningen, voor beide uitvoeringen van de Xpeng G9:

Laadtijd Xpeng G9 Standard Range: ( 75,8 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,11 uur = 8 uur en 6 minuten

Laadtijd Xpeng G9 Long Range/Performance: ( 93,1 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,96 uur = 9 uur en 57 minuten

Er zijn ook externe factoren die effect hebben op de laadtijd, zoals de omgevingstemperatuur, de staat van de accu en de belasting van de elektrische installatie. Ga er daarom van uit dat de berekening slechts een indicatie is.

 

Een laadoplossing voor zakelijk gebruik

Bijna elke lader van Laaddirect is zowel thuis als op het werk te gebruiken, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het opladen van uw auto op het werk. U kunt echter kiezen voor een laadpaal met specifieke eigenschappen die vooral nuttig zijn voor locaties zoals kantoren, inclusief functies voor backofficebeheer en autorisatie.

Kies een laadpaal ook voor de toekomst 

Dat is belangrijk, omdat u de laadpaal idealiter voor de lange termijn aanschaft. In de loop der jaren kunnen veel zaken veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe elektrische auto met een hogere AC-laadsnelheid of een tweede elektrische auto in uw wagenpark. Dit zou de behoefte aan een tweede aansluiting kunnen noodzaken.

 

Waar moet u op letten bij het kiezen van de beste lader voor uw Xpeng G9?

Er zijn talloze laadstations en diverse aspecten om rekening mee te houden bij het selecteren van het meest geschikte laadstation voor u. Daarom zetten we alles overzichtelijk op een rij:

1. Type laadstation

Zoals eerder vermeld, kunt u kiezen uit een wandlader of een laadpaal. Een wandlader wordt aan een muur bevestigd, terwijl een laadpaal in de grond wordt geplaatst.

2. De laadkabel – los of vast?

Voor publieke locaties is het aan te raden om een losse laadkabel te gebruiken. Deze zijn fysiek robuuster en daardoor minder vatbaar voor schade bij frequent gebruik. Een vaste kabel is echter geschikt voor thuisgebruik omdat het opbergen vergemakkelijkt en er waarschijnlijk minder gebruikers zijn.

3. Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing biedt extra veiligheid tijdens het laden. Het laden van een EV vergt veel van de elektrische installatie en kan, vooral in combinatie met andere grote apparaten zoals een wasmachine, tot overbelasting leiden. Met Dynamic Load Balancing wordt het risico op overbelasting verminderd door het versturen van een waarschuwingssignaal bij dreigende overbelasting en het automatisch verminderen van de stroomtoevoer naar het laadstation.

4. Backoffice

Voor inzicht in oplaadgegevens, zoals kosten en verbruikte energie, heeft u een ‘online’ lader nodig, ook wel ‘slimme’ lader genoemd. Deze laders zijn verbonden met het internet en kunnen gegevens sturen naar een backoffice, die u kunt raadplegen via een smartphone-app of website. Dit is bijzonder handig als u het laadstation deelt met anderen en kosten moet verrekenen.

5. Autorisatie

Als u wilt voorkomen dat onbevoegden gebruik maken van uw laadpaal, is autorisatie aan te bevelen. Dit werkt als volgt: de lader blijft vergrendeld totdat deze wordt ontgrendeld met een RFID-lezer (laaddruppel), Plug & Charge of smartphone-app. Vooral op publieke locaties is dit essentieel om te voorkomen dat anderen zonder toestemming uw auto opladen op uw kosten.

 

De laadoplossing voor de Xpeng G9 vindt u bij Laaddirect

Wij bieden een uitgebreid assortiment van A-merken op het gebied van laadpalen en wandladers voor uw elektrische Xpeng G9. Op onze website kunt u de gewenste functies en uw auto specificeren, waarna er passende laadoplossingen worden voorgesteld. Ook betreffende de installatie bieden wij volledige ondersteuning, als u bij uw bestelling het installatiepakket selecteert. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met onze experts, die u graag verder helpen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.