Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Xpeng P5

De beste laadoplossingen voor uw Xpeng P5

Laadpaal advies over uw Xpeng P5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Xpeng P5

Bent u in de markt voor een wandlader of laadpaal voor uw Xpeng P5? Dan is verder zoeken niet meer nodig: Laaddirect is de aangewezen leverancier! Ons aanbod bestaat uitsluitend uit laders van A-merken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox. Deze laadoplossingen zijn geschikt voor zakelijk en particulier gebruik en kunnen als laadpaal of wandlader voor u geïnstalleerd worden.

Daarnaast is verreweg het merendeel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Xpeng P5. Dit betekent dat deze laders voldoende AC-laadvermogen hebben en uitgerust zijn met de juiste laadaansluiting. Daarnaast zijn veel van onze laadstations uitgerust met de modernste oplossingen en diverse functies en applicaties.

 

Laadpaal voor de Xpeng P5

De Xpeng P5 is een van de eerste Xpeng EV’s die geïntroduceerd werden in Nederland. De P5 is een compacte, fraai vormgegeven sedan in het hogere middensegment die veelzijdigheid, comfort en betaalbaarheid combineert met sportief rijgedrag en een respectabele actieradius. Om deze actieradius te behalen is een volledig opgeladen accu uiteraard noodzakelijk. Dit opladen doet u het beste met een van onze A-merk laadoplossingen.

 

Welke lader kiezen?

Op dit moment levert Xpeng de P5 in verschillende uitvoeringen. Deze verschillen onder andere op gebied van uitrustingsniveau en aandrijving (twee- of vierwielaandrijving). Vooralsnog is elke Xpeng P5 in Nederland uitgerust met een 66 kWh-accupakket en een 11 kW-boordlader. De verwachting is dat er in de toekomst ook een uitvoering met een 80 kWh accu verkrijgbaar zal zijn.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Xpeng P5 2WD 66 kWh 11 kW Type 2
Xpeng P5 4WD 66 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Wat zijn de beste laders voor de Xpeng P5?

Natuurlijk wilt u uw Xpeng P5 zo snel mogelijk opladen. Om dit te doen heeft u een laadstation nodig met minstens evenveel AC-laadvermogen als de P5 (11 kW). Kiest u voor een lader met minder AC-laadcapaciteit, dan duurt het opladen aanzienlijk langer. Overigens bent u er met een lader met voldoende laadvermogen nog niet. Uw stoppenkast moet namelijk ook over genoeg capaciteit beschikken. Zo heeft u in het geval van een 11 kW lader een 3 x 16A elektrische aansluiting nodig.

laadpaal xpeng p5

 

Type laadstation

De keuze tussen een laadpaal en een wandlader wordt doorgaans onnodig ingewikkeld gemaakt. Het enige grote verschil tussen deze twee ‘types’ lader is de plek van montage. Welke voor u het meest praktisch is hangt daarom af van de toekomstige laadplek van uw Xpeng P5. Komt een laadpaal hier het beste tot zijn recht? Of is een wandlader toch het handigste? Beeld u de situatie in met beide laders en hak op basis hiervan de knoop door.

 

Geen zorgen over de installatie

Het installeren van een lader is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden wij een installatiepakket aan. Kiest u hiervoor, dan verzorgt een bij ons aangesloten monteur de installatie van uw laadstation tot in de puntjes.

 

Hoelang duurt het om de Xpeng P5 volledig op te laden?

Wilt u weten hoelang het precies duurt om uw Xpeng P5 volledig op te laden? Helaas moeten we u teleurstellen: dit 100% nauwkeurig berekenen kan niet. Wat gelukkig we gelukkig wél kunnen, is een vrij nauwkeurige schatting maken. Dit doen we aan de hand van onderstaande rekensom:

Laadtijd = (maximale accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW) / 0,85

De accucapaciteit en het AC-laadvermogen vindt u terug in de eerdergenoemde tabel, de 0,85 is een constante die energieverlies meeneemt in de berekening. Vullen we de specificaties van de Xpeng P5 in deze som in, dan krijgen we een laadtijd van circa 7 uur.

( 66 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 7,06 uur = 7 uur en 4 minuten

Kanttekeningen

Het is van belang om te realiseren dat bovenstaande berekening niet perfect is en dat de laadtijd in de praktijk kan afwijken. Dit kan liggen aan de staat van uw elektrische aansluiting of de omgevingstemperatuur.

 

Zakelijk opladen?

Wilt u uw Xpeng P5 zakelijk opladen? Nagenoeg alle laders in ons programma zijn geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders. Ons aanbod bestaat uit diverse laders – elk met zijn ideale toepassingen en unieke functies. Ondanks het feit dat ze in principe allen geschikt zijn voor zakelijk gebruik, lenen sommige modellen zich beter voor dergelijke toepassingen. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met allerlei handige functies voor zakelijke gebruikers. Denk hierbij aan een backoffice, kWh-meter of autorisatiefunctie.

Toekomstbestendige laadoplossing voor uw Xpeng P5

We zien vaak dat mensen een lader selecteren zonder rekening te houden. Dit terwijl veel EV-rijders een tweede EV aanschaffen of hun huidige elektrische auto op den duur vervangen door een model met meer AC-laadvermogen. Door dergelijke zaken nu alvast mee te nemen in uw keuze weet u zeker dat u lang plezier heeft van uw lader.

 

Perfecte lader vinden? Houd ook hier rekening mee!

Naast het laadvermogen, type laadstation en toekomstbestendigheid zijn er nog tal van andere zaken waar u rekening mee dient te houden. Dit zijn:

1. Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Dan raden wij u aan om een laadstation met een dubbele laadaansluiting aan te schaffen. In ons aanbod vindt u meerdere modellen met twee sockets. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan volstaat een ‘standaard’ lader met een enkele aansluiting.

2. Losse of vaste laadkabel

Verreweg de meeste laders zijn uitgerust met een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw Xpeng P5 en haalt u tevoorschijn als u deze wilt opladen. Hiernaast zijn er ook laadstations met een vaste laadkabel. Omdat de kabel vastzit hoeft u deze niet telkens op te bergen en op te graven. Ideaal! Helaas zijn laadoplossingen met een vaste laadkabel ook een stuk kwetsbaarder, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik op publieke plekken.

3. Online lader met backoffice

Sommige laders zijn uitgerust met een internetverbinding en allerlei slimme functies. Deze laadstations worden ook wel online laders genoemd en maken het laden gemakkelijker, efficiënter, zuiniger en voordeliger. Een van de meest gezochte functies is een backoffice. Dit is een functie waarmee u inzicht krijgt in het laadproces, van de exacte laadkosten tot het energieverlies.

4. Autorisatie

Wilt u voorkomen dat uw lader gebruikt kan worden door onbevoegden? Kies dan voor een laadpaal of wandlader met een autorisatiefunctie. Met zo’n functie bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadpunt. De autorisatie verloopt dan via een smartphone app of RFID-lezer voor laadpassen.

5. Load Balancing

Met Dynamic Load Balancing weet u zeker dat uw lader geen kortsluiting of overbelasting veroorzaakt. Dit wil namelijk nog wel eens gebeuren, bijvoorbeeld als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere stroomverbruikers.

 

A-merk laadpaal of wandlader kopen voor de Xpeng P5 bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres om een topmerk laadpaal of wandlader voor uw Xpeng P5 te kopen. Dankzij ons gevarieerde aanbod kunnen wij u ongetwijfeld de best passende laadoplossing aanbieden. Daarnaast regelen wij de installatie van A t/m Z en kunt u bij ons ook terecht voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.