Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Combo-e Cargo

De beste laadoplossingen voor uw Opel Combo-e Cargo

Laadpaal advies over uw Opel Combo-e Cargo ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Combo-e Cargo

Uw Opel Combo-e Cargo kan uiteraard niet zonder een geschikte laadpaal of wandlader. Gelukkig bent u hiervoor bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen. Deze kunnen als laadpaal én als wandlader geplaatst worden. Daarnaast zijn al onze laders geschikt voor zakelijk gebruik en regelen wij de installatie indien gewenst ook voor u.

De Opel Combo-e Cargo is een “compromisloze”, compacte elektrische bedrijfswagen die perfect geschikt is voor gebruik in de stad én daarbuiten. Zo voldoet de Combo-e Cargo aan alle regels met betrekking tot emissie, de aandrijving is immers volledig elektrisch. Verder heeft de Cargo zowel een groot laadvermogen (800 kg en 4,4 m3 laadruimte) als een heel bruikbaar aanhangergewicht van 750 kilogram. Met het 50 kWh-accupakket haalt u met het gemak het eind van de werkdag – mits u met een volledig opgeladen accu op pad gaat. Daarom is het van essentieel belang dat u een geschikte lader kiest.

Uitvoeringen

Vooralsnog is de Opel Combo-e leverbaar in twee lengtes. De ‘standaard’ 4,40 meter lange Combo-e heeft een laadvermogen van 800 kg, een laadvolume van 3,30 – 3,80 m³ en een trekkracht van 750 kg. De XL-variant (4,75 meter) heeft een hoger laadvolume van maar liefst 4,4 m³ – précies genoeg voor twee Europallets achter elkaar. Ondanks de onderlinge verschillen tussen deze uitvoeringen zijn ze wat betreft AC-laadvermogen en laadaansluiting identiek. De Opel Combo-e L is uitgerust met een 50 kWh-accupakket. De XL-versie heeft een 75 kWh accupakket. Beide varianten hebben 11 kW AC-laadvermogen en een Type 2-laadaansluiting. Dit laatste betekent dat het voor uw keuze voor een geschikte laadoplossing niet uitmaakt welke versie van de Combo-e u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Opel Combo-e Cargo L 50 kWh 11 kW Type 2
Opel Combo-e Cargo XL 75 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadstations zijn geschikt voor de Opel Combo-e Cargo?

Welke lader is nu geschikt voor uw Combo-e Cargo? Dat hangt vooral af van het laadvermogen van de boordlader. Gezien de Combo-e over 11 kW aan AC-laadvermogen beschikt heeft u een laadoplossing nodig met minimaal evenveel laadcapaciteit. Een laadpaal of wandlader met een laadcapaciteit van 11 kW vereist op zijn beurt een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting.

Opel combo e-cargo laadpaal

 

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

Het kiezen uit een laadpaal en een wandlader hoeft niet ingewikkeld te zijn. Beide types laadstation zijn namelijk identiek qua techniek. Welke voor u geschikt is hangt daarom vooral af van de beoogde laadplek van uw Opel Combo-e. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld in de garage of onder de carport? Dan is de kans groot dat een wandlader de beste keuze is. In andere gevallen – bijvoorbeeld als de parkeerplaats zich verder weg van uw huis/bedrijf bevindt – biedt een laadpaal uitkomst. Twijfelt u? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met dat de laadaansluiting van de Combo-e Cargo zich aan de linker achterzijde van het voertuig bevindt. En vergeet u ook niet om te kijken hoe de aansluitleiding van de groepenkast naar de laadaansluiting zou kunnen lopen.

 

Installatie door gecertificeerd monteur

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw nieuwe lader. De bij ons aangesloten installateurs nemen het gehele proces voor u uit handen en plaatsen uw laadstation op vakkundige wijze. Uiteraard wordt het ook gebruiksklaar opgeleverd.

 

“Hoelang duurt het om de Combo-e op te laden?”

Wilt u weten hoelang het precies duurt om de accu van de Opel Combo-e op te laden? Helaas is dit 100% nauwkeurig uitrekenen haast onmogelijk. Het laadproces wordt namelijk beïnvloed door talloze zaken, waaronder diverse externe factoren (omgevingstemperatuur, staat van elektriciteitsaansluiting). Gelukkig is er een handige rekensom waarmee u toch een goed idee krijgt van de te verwachten laadtijd.

Zelf berekenen

Deze berekening ziet er als volgt uit. Eerst deelt u de bruikbare accucapaciteit van uw Cargo-e door het AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u de uitkomst door 0,85 – dit in verband met het energieverlies. Als formule ziet de rekensom er als onderstaand uit:

( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de Opel Cargo-e in deze formule in, dan komen we uit op een laadtijd van circa 5 uur en 20 minuten:

( 50 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,35 uur = 5 uur en 21 minuten

De daadwerkelijke laadtijd zal in de praktijk enigszins afwijken van wat we hierboven hebben berekend. Bijvoorbeeld als gevolg van de omgevingstemperatuur, de staat en belasting van uw elektrische aansluiting en de leeftijd van het accupakket.

 

Zakelijk opladen

Met de Combo-e richt Opel zich met name op zakelijke gebruikers. Met onze laders is zakelijk opladen geen enkel probleem: al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien is ons assortiment dusdanig uitgebreid dat wij iedereen een passende laadoplossing kunnen aanbieden, wat de wensen ook zijn.

Lange termijn investering

U doet er verstandig aan om de aanschaf van uw laadstation te zien als een lange termijn investering. Niet omdat het aankoopbedrag dan beter te behappen is, maar om ervoor te zorgen dat u óók nadenkt over uw toekomstplannen tijdens het selectieproces. Door nu voor een toekomstbestendige lader te kiezen bent u uiteindelijk een stuk voordeliger uit. Zaken waarmee u rekening dient te houden zijn onder andere het laadvermogen van toekomstige EV’s en eventuele plannen voor nog meer elektrisch voertuigen.

 

Zó vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Opel Combo-e Cargo

Bij de aanschaf van een laadpaal of wandlader komen allerlei zaken kijken. Daardoor kan het lastig zijn om duidelijk te krijgen welke belangrijk zijn en welke niet. We zetten de belangrijkste zaken, naast eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen, laadaansluiting en elektrische aansluiting, voor u op rijtje.

Voldoende laadaansluitingen?

De laadaansluiting van een laadpaal of wandlader wordt ook wel een socket genoemd. U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele socket. Welke voor u geschikt is hangt af van uw huidige én toekomstige geëlektrificeerde wagenpark. Ook kan een lader met een dubbele aansluiting uitkomst bieden als u het laadpunt deelt met anderen.

Type laadkabel

Verreweg de meeste laadstations hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in de laadruimte van uw Combo-e en sluit u aan zodra u deze wilt opladen. Maar wist u ook dat er laders zijn met een vaste laadkabel? Bij deze laders zit de kabel permanent bevestigd aan de lader, waardoor u niet meer de laadkabel hoeft mee te zeulen. Helaas zijn laadoplossingen met een vaste kabel wel kwetsbaarder en dus minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Online lader met handige functies

Online laders zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige functies. Denk hierbij aan een backoffice, een autorisatie-functie en een kWh-meter.

Backoffice

Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces. Zo kunt u bijhouden hoeveel energie verloren gaat tijdens het laden, hoelang het laden precies duurt en nog veel meer.

Gecertificeerde kWh-meter

Een gecertificeerde kWh-meter is essentieel als u de kosten van het laden wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever. Overigens heeft u hier naast een kWh-meter óók een backoffice voor nodig. De meeste online laadpalen beschikken over een (beperkte) backoffice. Daarnaast kunnen wij u ook een backoffice van bijvoorbeeld E-Flux aanbieden.

Dynamic Load Balancing

De lader van uw Opel Combo-e kan uw elektrische installatie overbelasten. Bijvoorbeeld wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld met andere grote stroomverbruikers, zoals de wasmachine, wasdroger of vaatwasser. Kiest u voor een lader met Dynamic Load Balancing, dan weet u zeker dat u geen risico op overbelasting loopt. Deze functie reduceert namelijk automatisch het laadvermogen zodra overbelasting dreigt.

Autorisatie: Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone app

Bevindt uw lader zich op een publieke plek? Dan raden wij een model met autorisatie aan. Hiermee bepaalt u wie gebruik kan maken van uw laadpunt en voorkomt u dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken. De autorisatie verloopt via een Plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels of een smartphone applicatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.