Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Accu en laden

Hoe werkt een laadpaal?

Een laadpaal moet voor de goede werking allereerst aangesloten zijn op een meterkast voor de stroomtoevoer. Als dit allemaal correct is gedaan heeft u een geschikte laadkabel nodig. Deze wordt vaak geleverd bij het aanschaffen van de auto, maar u kunt die ook kopen in onze webshop. Vervolgens sluit u kabel op zowel de laadpaal als op de auto aan. Let op: soms is er een vaste laadkabel aangesloten op de laadpaal, er is dan alleen een aansluiting nodig op de elektrische auto.

Om de laadpaal te activeren heeft u soms een laadpas nodig, hiermee kan u uzelf identificeren bij de paal. Dit is echter niet bij elke laadpaal nodig. Ook voor een privé laadpaal kunt u een laadpas gebruiken, om uw laadpaal te beschermen zodat anderen er geen gebruik van kunnen maken. Voor een openbare laadpaal wordt er door middel van het identificeren met de pas de juiste facturering naar de juiste persoon ingesteld.

Tot slot, als alle stappen correct zijn aangesloten kan het opladen van de auto beginnen. De duur van dit proces hangt sterk van het vermogen van de laadpaal af. Als de accu vol is, stopt het laden automatisch en is het proces afgerond.

Hoe werkt een laadpaal

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.