Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Accu en laden

Geld verdienen met een laadpaal?

Met een eigen laadpaal valt er in eerste instantie al veel geld te besparen. Dit is namelijk efficiënter dan via het stopcontact (minder stroomverlies) en ook goedkoper als het een slimme laadpaal betreft. Ook is een eigen laadpaal thuis een stuk goedkoper dan een openbare laadpaal. Thuis moet er alleen eenmalig een investering gedaan worden voor een laadpaal. Daarnaast betaalt u natuurlijk voor het stroomverbruik. Met een openbare laadpaal betaalt u vaak een starttarief en een vaak hoger tarief per kWh dan dat u thuis heeft.

Als u ook zonnepanelen en andere bronnen heeft om zelf stroom op te wekken, wordt het elektrisch rijden nog goedkoper. Daarnaast kan ook een dynamisch energiecontract nog veel voordeel bieden om zo uw auto op te kunnen laden met de laagste tarieven van de dag.

U kunt er ook voor kiezen om de laadpaal openbaar beschikbaar te stellen voor andere elektrische rijders, door middel van een backoffice programma.. Dan kunt u per laadsessie geld verdienen en kunt u de aanschafkosten van de laadpaal terugverdienen.

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.