Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Webasto laadpalen

Keuzehulp

Keuzehulp

Auto merk en type
Prijsbereik
Van:
Tot:
Bekijk resultaten (1)

Zeker weten welke laadpaal bij u past?

De perfecte Webasto laadoplossing voor uw EV of plug-in hybride

Zoekt u een passende laadpaal of wandlader voor uw elektrische auto? De betaalbare laders van Webasto zijn meer dan geschikt. Webasto is een grote Duitse leverancier van auto-onderdelen. Het bedrijf houdt zich sinds enkele jaren ook bezig met de ontwikkeling van betaalbare maar hoogwaardige laadoplossingen voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers

Webasto Pure

 

Webasto – Feel the Drive

Het opladen van EV’s gemakkelijker, slimmer en efficiënter maken – dát is waar Webasto voor staat. Het Duitse bedrijf, van huis uit producent van cabriodaken en airconditionings voor merken zoals BMW, Mazda, Ford en zelfs Ferrari, ontwikkelt sinds enkele jaren ook laadoplossingen. Dankzij Webasto’s lange automotive geschiedenis zijn ook de laadoplossingen van hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaar en geschikt voor nagenoeg alle EV’ en plug-in hybrides. Daarnaast kenmerken de laadpalen en wandladers van Webasto zich door hun eenvoudige ontwerp, gebruiksgemak en slimme oplossingen.

 

Geschiedenis

In tegenstelling tot merken zoals Alfen, EVBox en Wallbox, merken die in de afgelopen jaren zijn opgericht, kent Webasto een zeer rijke historie. Het Duitse bedrijf werd namelijk al in 1901 in Esslingen opgericht en in 1908 door Wilhelm Baier naar Stockdorf verhuisd. Toen kwam het merk ook aan zijn huidige naam: Wilhelm Baier Stockdorf, ofwel Webasto. In die tijd vervaardigde het bedrijf voornamelijk huishoudelijke toepassingen. Tegenwoordig is dat anders. Naast uitstekende, betaalbare laadoplossingen ontwikkelt het bedrijf ook autodaken, airconditioning systemen en accu’s voor elektrische voertuigen.

1901 Wilhelm Baier richt de “Esslinger Draht und Eisenwarenfabrik” op
1908 Baier verplaatst zijn bedrijf naar Stockdorf en verandert de naam van zijn bedrijf naar Webasto
1931 Webasto ontwikkelt zijn eerste cabriodak, een opvouwbaar dak waarmee elke auto getransformeerd kon worden tot een “Sun-Limousine”
2017 Webasto begint met de ontwikkeling en productie van laadstations voor elektrische auto’s
2018 Het Duitse bedrijf neemt de ‘Efficient Energy Systems’ afdeling van het Amerikaanse AeroEnvironment over om zo ook in VS voet aan de grond te krijgen.

 

De voordelen van Webasto laadstations

Waarom zou u kiezen voor een Webasto laadpaal? We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

Betaalbare A-merk laadpalen en wandladers

De aanschaf van een lader voor uw EV of plug-in hybride auto vereist een flinke investering. Vergeleken met laders van merken als EVBox, Alfen en Wallbox zijn de modellen van Webasto een slag goedkoper – zónder in te leveren op kwaliteit.

Geschikt voor alle EV’s

In principe zijn de laadoplossingen van Webasto geschikt voor alle elektrische of plug-in hybride auto’s met een Type 2 laadaansluiting. Een voorbeeld: het topmodel van het Duitse merk, de Webasto Live, beschikt bijvoorbeeld over een maximaal AC-laadvermogen van 22 kW – meer dan genoeg voor nu én in de toekomst.

Passende oplossingen voor zakelijke gebruikers

Steeds meer elektrische rijders rijden en laden zakelijk. Daarom zijn de laadpalen van Webasto ook geschikt voor gebruik op de zaak. Daarnaast biedt de Duitse fabrikant diverse slimme oplossingen voor zakelijke gebruikers. Denk hierbij aan autorisatiefuncties, DC-lekbeveiliging, een speciale Webasto-backoffice (app & web portal) en Dynamic Load Balancing, een functie die overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Kortom: de laders van Webasto zijn bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers!

Uitgerust met diverse slimme functies

De bovenstaande functies bieden niet alleen uitkomst voor zakelijke gebruikers, maar ook voor anderen. Zaken zoals DC-lekbeveiliging, een backoffice, Dynamic Load Balancing en andere functies zijn zeer handig en maken het laden nog voordeliger, efficiënter en schoner.

 

Webasto laadpaal modellen

Vooralsnog is het aanbod van Webasto niet erg uitgebreid. De twee bij Laaddirect verkrijgbare modellen zijn de Webasto Pure II en de Webasto Live. Deze leveren we in verschillende uitvoeringen en met diverse opties.

Lader Sockets Laadvermogen Geschikt voor… Bij Laaddirect
Webasto Pure 1 11 / 22 kW Thuis / op bedrijf Ja
Webasto Live 1 11 / 22 kW Thuis / op bedrijf Ja

 

Webasto Pure

De Webasto Pure is een betaalbare laadpaal voor gebruik aan huis. De Pure is eenvoudig in gebruik, voorzien van een Plug & Charge-functie en heeft een maximale AC-laadcapaciteit van 22 kW. Vanwege zijn eenvoudige ontwerp is de lader eenvoudig te monteren en te gebruiken – precies wat u nodig hebt voor dagelijkse gebruik. Verder wordt de Webasto Pure standaard voorzien van een geïntegreerde 3-fase 4,5 meter lange laadkabel met een Type 2 laadaansluiting. De lader kan tegen een meerprijs als een laadpaal worden geïnstalleerd, door uzelf of door een van onze ervaren monteurs. Ook kunt u kiezen tussen 11 kW of 22 kW AC-laadvermogen.

Webasto laadpalen

Webasto Live

De Webasto Live is, zoals de naam al doet vermoeden, een lader die uitgerust is met een internetverbinding. Deze ‘online’ Webasto laadpaal is bij uitstek geschikt voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers vanwege zijn hoge maximale AC-laadvermogen (11 of 22 kW), geïntegreerde 4G-verbinding, RFID-lezer voor laadpassen, Plug & Charge-functie en Dynamic Load Balancing. Daarnaast is de Live compatibel met talloze backoffices en gecertificeerde kWh-meters en ontvangt de slimme lader maandelijks online firmware updates. Verder is de Webasto Live standaard uitgerust met een vaste laadkabel (Type 2-aansluiting) van 4,5 meter (7 meter optioneel) en kan het laadstation ook op een paal worden geplaatst.

 

Webasto laadpalen: een geschikte, betaalbare optie voor elke elektrische auto

Kortom, met een laadpaal van Webasto haalt u een betaalbare, betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige laadoplossing in huis. De wandladers en laadpalen van het Duitse merk hebben genoeg laadvermogen en zijn geschikt voor zakelijk als particulier gebruik. De laadoplossingen van Webasto kunnen naar keuze als laadpaal of wandlader worden geplaatst en passen dus bijna overal.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img
Keuzehulp Sorteer op

No products in the cart.