Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Elektrisch rijden
Geplaatst op

De ID.Buzz GTX: krachtige, elektrische terugkeer van de iconische Bulli

De nieuwe Volkswagen ID.Buzz GTX is een elektrische krachtpatser die nostalgie combineert met innovatie en sportieve prestaties, en daarnaast ook verrassend veel gebruiksmogelijkheden biedt.

Krachtige vierwielaandrijving maakt de ID.Buzz sneller, veiliger en veelzijdiger

Volkswagen introduceert een krachtigere, sportievere versie van de elektrische VW ID.Buzz. Deze GTX-versie is een elektrische krachtpatser die nostalgie combineert met innovatie en sportieve prestaties. Dat maakt de ID.Buzz GTX meer dan een elektrisch personenbusje, maar een extra sportieve, moderne interpretatie van de iconische Bulli, die retrolooks en innovatie op een unieke manier combineert. De strakke lijnen en het futuristische interieur ademen een frisse, moderne geest, terwijl de kenmerkende elementen, zoals de ronde koplampen en de V-vormige grille, een respectvolle knipoog zijn naar het rijke verleden van het ook wel ‘Bulli’ genoemde Volkswagen-busje.

Een sportieve uitstraling met oog voor detail

Het uiterlijk van de ID.Buzz GTX onderscheidt zich met een sportieve honingraat GTX-bumper, LED-dagrijverlichting in pijlpuntvorm en stijlvolle zwarte accenten. Optioneel zijn er 21 inch velgen die de dynamische uitstraling van de auto versterken. De LED-matrixlichten met adaptieve bochtverlichting en IQ.Light-technologie garanderen optimale zichtbaarheid onder alle omstandigheden. Optioneel is er een panoramisch dak met een oppervlakte van 1,54 x 0,93 meter, dat zorgt voor een zee van licht en een extra ruimtelijk gevoel in het interieur.

Ruimte en comfort met een vleugje nostalgie

Stap in de ID.Buzz GTX en u ervaart een interieur dat baadt in luxe en comfort. De zwarte hemelbekleding creëert een rustige en elegante sfeer, terwijl de elektrisch verstelbare comfortstoelen met GTX-design, rode stiksels en accenten zorgen voor een optimale zitpositie. De ID.Buzz GTX is ontworpen voor flexibiliteit. De verschillende zitconfiguraties maken de auto geschikt voor 5 tot 7 personen, perfect voor gezinnen of avontuurlijke uitstapjes met vrienden. De bagageruimte is met 1.121 tot 2.469 liter (standaard wielbasis) of 1.340 tot 2.469 liter (lange wielbasis) meer dan royaal, en biedt ruimte voor al je bagage en benodigdheden.

Innovatieve technologieën voor een optimale rijervaring

De ID.Buzz GTX is uitgerust met een scala aan innovatieve technologieën die de rijervaring naar een hoger niveau tillen. Het optionele augmented reality head-up display projecteert belangrijke informatie in het gezichtsveld van de bestuurder, terwijl het 12-inch touchscreen infotainmentsysteem eenvoudig te bedienen is en alle nodige connectiviteitsmogelijkheden biedt.

Volkswagen ID.Buzz GTX

Krachtige prestaties en een praktische instelling

Uiteraard gaat het bij de ID.Buzz GTX niet alleen om het uiterlijk, al is hij wel een lust voor het oog. Hij is krachtig, praktisch en comfortabel, en combineert dit met een scala aan innovatieve technologieën.

Aandrijflijn en prestaties

De ID.Buzz GTX heeft vierwielaandrijving en wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 250 kW/340 pk vermogen en 560 Nm koppel leveren. Dit resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 6,5 seconden. De topsnelheid is begrensd op 160 km/u.

Net als de normale uitvoeringen, is ook de ID.Buzz GTX uitgerust met twee accupakketten die gebonden zijn aan de wielbasis van de auto:

  • Standaard wielbasis: 79 kWh
  • Lange wielbasis: 86 kWh

Voorlopig is er alleen een geschat rijbereik bekend, dit bedraagt respectievelijk 423 km en 486 km. De accu kan in 25 minuten worden opgeladen van 10% tot 80% met maximale laadsnelheid van 200 kW. Het is ook een praktische auto, die klaar is voor alles wat het leven te bieden heeft. Met zijn royale binnenruimte, flexibele zitconfiguraties en trekvermogen van 1.600-1.800 kg is hij ideaal voor gezinnen, avonturiers en iedereen die op zoek is naar een praktische en stijlvolle elektrische auto.

Veiligheid voorop

De ID.Buzz GTX is een auto die je met een gerust hart kunt besturen. Hij is ontworpen om de inzittenden en andere weggebruikers optimaal te beschermen, ongeacht de omstandigheden. Zo is de ID.Buzz GTX uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen, waaronder:

  • Front Assist met City Emergency Braking: waarschuwt voor obstakels en remt automatisch in noodgevallen.
  • Lane Assist: helpt je om binnen de rijbaan te blijven.
  • Adaptive Cruise Control: past de snelheid automatisch aan de voorganger aan.
  • Side Assist: waarschuwt voor voertuigen in je dode hoek.
  • Traffic Jam Assist: neemt deels de besturing over in druk verkeer.

Een auto voor iedereen

Door zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden, ook in deze extra sportieve uitvoering, is de ID.Buzz GTX een auto voor iedereen. Hij is perfect voor gezinnen, avonturiers, en iedereen die op zoek is naar een praktische en stijlvolle elektrische auto. Dankzij de krachtigere aandrijflijn is hij niet alleen sneller maar heeft hij ook een veel hoger trekvermogen, terwijl de vierwielaandrijving de stabiliteit, veiligheid en tractie verhoogt. En daarmee is deze GTX-versie van de VW ID.Buzz dus niet alleen sportiever, maar ook functioneler.

Reacties

No products in the cart.