Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Elektrische RAM 1500 REV pick-up verbaast met opmerkelijk groot accupakket

De langverwachte elektrische RAM 1500 REV pick-up is eindelijk onthuld. Hij maakt niet alleen indruk vanwege zijn grote formaat, maar ook vanwege de prestaties en de opvallend grote accupakketten

Concurrentie is pittig

De nieuwe elektrische RAM 1500 REV pick-up moet concurreren met de immens populaire Ford F-150 Lightning en de eeuwige runner-up Chevrolet Silverado EV. Om de concurrentie met deze twee succesnummers aan te kunnen heeft moederbedrijf Stellantis besloten om de nieuwe elektrische pick-up in ieder geval op het gebied van accupakketten zijn concurrenten te doen overschaduwen.

Met zijn indrukwekkende specificaties, krachtige prestaties en geavanceerde technologieën moet de RAM 1500 REV een geduchte concurrent in het segment van elektrische pick-ups worden. Met het ongekend grote accupakket en de veelzijdige mogelijkheden zal deze pick-up een aantrekkelijke keuze zijn voor veel Amerikanen, zowel voor zowel werk als vrije tijd.

Elektrische RAM pick-up onthuld

Accupakketten: groot, groter, grootst

De basisversie is al uitgerust met een bijzonder fors accupakket met een capaciteit van 168 kWh, goed voor een bereik van 564 kilometer. Daarmee zou de RAM 1500 REV in ieder geval de Ford F150 Lightning de baas moeten zijn. Maar met het accupakket van maar liefst 229 kWh heeft de nieuwe RAM 1500 REV ook een beduidend groter accupakket dat de Silverado EV, Met die 229 kWh zou de elektrische pick-up een indrukwekkend bereik van maximaal 800 kilometer moeten halen.

RAM 1500 REV staat op een krachtig en veelzijdig platform

Dankzij de veelzijdigheid van het STLA Frame-platform van Stellantis kan de RAM 1500 REV deze grote accupakketten huisvesten. Dit platform maakt niet alleen een body-on-frame-ontwerp mogelijk, zoals gebruikelijk is. Het biedt ook de ruimte voor een dergelijk enorm accupakket. Bovendien heeft het standaard geleverd multi-link onafhankelijke achterwielophanging en luchtvering met adaptieve demping op alle vier de wielen. Hierdoor is de pick-up in staat om zware ladingen en ruig terrein te trotseren.

RAM pick-up 1500 REV

RAM 1500 REV: snel en sterk

De elektrische pick-up van RAM wordt aangedreven door twee elektromotoren, elk met een vermogen van 250 kW. Hiermee kan de pick-up in ongeveer 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Met een trekgewicht van 6.350 kg, een maximaal laadvermogen van 1.225 kg en een doorwaaddiepte van 610 mm, is deze elektrische pick-up ontworpen voor het zwaardere werk.

Laadsnelheid tot 350 kW

Ondanks het grote accupakket hoeft u zich geen zorgen te maken over lange laadtijden. Dankzij een systeemspanning van 800 volt kan de 1500 REV met een maximale laadsnelheid van 350 kW worden opgeladen. Hierdoor kunt u in slechts 10 minuten genoeg energie laden voor een rijbereik van 170-180 kilometer. Er is nog niets bekend over de laadsnelheid aan de normale laadpaal. We mogen veronderstellen dat deze minimaal 11 kW en waarschijnlijk zelfs 22 kW bedraagt.

Stoer en onderscheidend exterieur

De RAM 1500 REV behoudt het herkenbare uiterlijk van de RAM-serie, maar voegt enkele unieke elementen toe. Zo is de voorkant grotendeels afgesloten en voorzien van een verlicht RAM-embleem en lichtbalken die aansluiten op de dagrijverlichting van de koplampen. De achterlichten zijn eveneens uniek en lopen door in de elektrisch bedienbare achterklep.

Elektrische RAM 1500 REV

Luxueus en technologisch geavanceerd interieur

Het interieur van de RAM pick-up is zowel vertrouwd als vernieuwend. Zo zijn er een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel en een 14,5-inch portretformaat centraal touchscreen aanwezig. Bovendien onderscheidt de pick-up zich met een extra display van 10,25 inch voor de passagier. Die display is overigens wel optioneel. Verder is er ook een digitale achteruitkijkspiegel en een 10-inch head-up display.

Slimme en gebruiksvriendelijke Uconnect 5

Het Uconnect 5-infotainmentsysteem, gekoppeld aan het grootste scherm, biedt EV-specifieke pagina’s om zaken als energiestroom, bereikimpact, toegang tot one-pedal driving, rijgeschiedenis en andere rijgerelateerde informatie inzichtelijk te maken.

Geavanceerde rijhulpsystemen

De RAM 1500 REV is uitgerust met diverse geavanceerde rijhulpsystemen, die bij moeten dragen aan een veiligere en comfortabelere rijervaring, zoals Hands-free Active Driving Assist, ParkSense Automated Parking, autonome noodremming, rijstrookassistentie, adaptieve cruisecontrol en navigatie.

V2L-mogelijkheden en opbergruimte in overvloed

De elektrische pick-up biedt ook V2L-mogelijkheden (Vehicle-to-Load), waarmee tot 7,2 kW kan worden geleverd in de laadbak en tot 3,6 kW in de voorste kofferbak (frunk). Dit is voldoende voor de meeste elektrische apparaten en gereedschappen en zelfs voor een 1-fase laadaansluiting van een EV. Het voertuig is ook voorzien van een Rambox. Dat is een waterdicht, afsluitbaar opbergvak, dat met een stopcontact is uitgevoerd.

De elektrische RAM pick-up is onthuld.

Reacties

No products in the cart.