Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Fisker Ocean: veelbelovende elektrische SUV zet nieuwe standaard

De Fisker Ocean zorgt voor een frisse wind in de elektrische SUV-markt met een indrukwekkende actieradius, een stijlvol design en een toegankelijke prijsklasse.

De impact van een grotere actieradius

Fisker Ocean

Een van de grootste zorgen van potentiële kopers van elektrische auto’s is de beperkte actieradius. De Fisker Ocean Extreme probeert deze zorgen weg te nemen met een indrukwekkend rijbereik. Met een WLTP-bereik van 707 kilometer onderscheidt de Fisker Ocean zich duidelijk van andere elektrische SUV’s in zijn segment. Dankzij deze indrukwekkende actieradius worden lange ritten met slechts enkele laadstops mogelijk. Daardoor wordt elektrisch rijden aantrekkelijker en toegankelijker voor een groter publiek. Henrik Fisker, CEO van Fisker Inc., is verheugd: “Dit resultaat is een belangrijke mijlpaal voor iedereen bij Fisker, en we zijn verheugd dat de actieradius onze oorspronkelijke berekeningen overtreft.”

Balans tussen design en functionaliteit

De Fisker Ocean combineert een stijlvol en modern design met functionaliteit. Het ontwerp richt zich op het bieden van voldoende ruimte en comfort voor vijf passagiers, zonder in te leveren op esthetiek of prestaties. Henrik Fisker, CEO van Fisker Inc, legt uit: “We hebben een fantastisch voertuig voor vijf passagiers gecreëerd, dat onze kopers vertrouwen en gemak biedt bij elke reis.” Hij vervolgt: “Met de Fisker Ocean kunnen gebruikers genieten van de voordelen van elektrisch rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de beperkingen van eerdere elektrische modellen.”

Heeft de Fisker Ocean alle elementen voor een succes?

De Fisker Ocean lijkt alle ingrediënten in huis te hebben voor een wereldwijd succes. Naast de indrukwekkende actieradius biedt de Fisker Ocean een aantrekkelijk en modern design. Maar wat de Ocean echt uniek maakt in zijn segment, is de combinatie van deze kenmerken met een relatief toegankelijke prijs.

Nog genoeg uitdagingen en concurrentie

Dat er een grote vraag is naar elektrische auto’s met betere prestaties en een groter bereik, blijkt wel uit de meer dan 60.000 reserveringen en een uitverkocht eerste productiejaar. De toekomst is voort een start-up altijd en de concurrentie wordt in de elektrische automarkt met de dag sterker. Toch heeft de Fisker Ocean ontegenzeggelijk veel potentie. Maar Fisker zal de concurrentie aan moeten gaan met gevestigde merken zoals Tesla, Hyundai, Kia en Volkswagen. Deze concurrenten hebben al een sterke positie in de wereldwijde elektrische automarkt. Tesla beschikt bovendien over uitgebreide laadnetwerken en klantenondersteuning. De komende jaren zullen cruciaal zijn voor Fisker om te bewijzen dat de Ocean een succesvolle speler is binnen de wereld van elektrische SUV’s.

Fisker Ocean interieur

Verkoop en serieproductie start nog dit jaar

Fisker heeft aangekondigd dat de serieproductie van de Ocean dit jaar van start gaat, met een verwachte productie van meer dan 42.000 exemplaren. Om aan de groeiende wereldwijde vraag te voldoen, wordt de productiecapaciteit bij contractfabrikant Magna Steyr in Oostenrijk op termijn opgeschaald. Fisker heeft ook plannen om de Ocean in de VS te produceren en overweegt zelfs een eigen fabriek in Europa te bouwen.

Reacties

No products in the cart.