Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Mini Aceman: de perfecte mix van avontuur en stedelijke stijl

De nieuwe Mini Aceman, een compacte elektrische SUV cross-over die het gat tussen de Cooper en Countryman op moet gaan vullen, werd gisteren onthuld op de Beijing Auto Show.

Interessante nieuwkomer

De compacte stadsauto’s van Mini zijn al decennia lang geliefd om hun wendbaarheid, karakteristieke design en rijplezier. Met de komst van de volledig elektrische Mini Cooper SE en de SUV-achtige Mini Countryman SE heeft het merk al stappen gezet in de elektrificatie van haar modellen. Nu voegt Mini daar de gloednieuwe Aceman aan toe. Deze compacte SUV cross-over, die het gat tussen de Cooper en Countryman op moet gaan vullen, werd gisteren onthuld op de Beijing Auto Show en zou wel eens een heel interessante nieuwkomer kunnen zijn. De interesse naar compacte elektrische auto’s die “net iets meer bieden” is immers groeiende.

Een frisse blik op een klassieker

De Aceman behoudt de herkenbare designlijnen van Mini, maar voegt daar een moderne en avontuurlijke twist aan. De auto is net wat hoger en breder dan de Cooper, met een stoerdere uitstraling die perfect past bij zijn crossover-karakter. De iconische Union Jack achterlichten en de lichtgevende grille zijn unieke designelementen die de Aceman direct herkenbaar maken.

Mini Aceman

Mini Aceman is ook duurzaam en krachtig

Mini is nog vrij karig met details over de aandrijflijn van de Aceman, maar we weten al wel dat de auto op een nieuw platform staat dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische Mini’s. Dit platform biedt ruimte aan een flinke accu, zonder dat dit ten koste gaat van de binnenruimte.

De ‘standaard’ Aceman E is uitgerust met een elektromotor van 135 kW/184 pk die de auto in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 160 km/u haalt. De Aceman SE heeft een krachtigere motor van 160 kW/218 pk, waarmee hij in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u sprint en een topsnelheid van 170 km/u bereikt.

De accu van de Aceman E heeft een capaciteit van 42,5 kWh en biedt een WLTP-actieradius van 310 kilometer. De Aceman SE heeft een grotere accu van 54,2 kWh, waarmee hij een WLTP-actieradius van 406 kilometer haalt.

Over de laadsnelheid aan zowel de reguliere laadpaal als de DC-snellader is nog niet bekendgemaakt.

Moderne technologie voor comfort en plezier

Het interieur van de Aceman is minimalistisch en modern, met een centraal geplaatst, rond OLED-display dat alle relevante rijgegevens toont. Naast bediening via touchscreen is er ook spraakbesturing mogelijk via de ingebouwde spraakassistent.

Een unieke feature van de Aceman is de ‘Virtual Pet’. Dit is een virtuele hond die op het display verschijnt en met wie je kunt communiceren. De hond kan je gezelschap houden tijdens het rijden, je waarschuwen voor gevaar of je zelfs helpen bij het navigeren.

Mini heeft bij de ontwikkeling van de Aceman veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De auto is voor een groot deel gemaakt van gerecyclede materialen en de productie verloopt ook zo milieuvriendelijk mogelijk.

De perfecte keuze voor avontuurlijke stadsbewoners?

De Mini Aceman zou wel eens de perfecte keuze kunnen zijn voor avontuurlijke stadsbewoners die op zoek zijn naar een compacte, stoere en elektrische auto met een iconisch design. De auto combineert het rijplezier van Mini met moderne technologieën en praktische features, waardoor hij ideaal is voor zowel dagelijks gebruik als weekendtrips. Ook combineert hij het compacte formaat en de wendbaarheid van de kleine Mini Cooper met de ruimte en hoogte van de Mini Countryman.

Of de Aceman net zo’n geliefd icoon wordt als zijn voorgangers is nog afwachten, maar de potentie is zeker aanwezig. Met zijn unieke karakter, avontuurlijke uitstraling en focus op duurzaamheid heeft de Aceman alle ingrediënten om een nieuw succesverhaal voor Mini te worden.

Reacties

No products in the cart.