Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Mini Cooper SE in John Cooper Works-trim: extra stijl en sportiviteit

Voor wie de elektrische Mini Cooper SE wil aanschaffen, is het goed om te weten dat er binnenkort een nog leukere uitvoering van deze driedeurs hot hatch verkrijgbaar is. Met de JCW-trim ziet de Cooper SE er extra sportief en stijlvol uit.

De elektrische Mini Cooper SE is een charmante verschijning die zich onderscheidt met zijn onmiskenbare design en levendige rijervaring. Een onnavolgbare combinatie waarmee hij al vele harten heeft veroverd. Met de toevoeging van de John Cooper Works- trim krijgt de elektrische Mini Cooper een extra dosis stijl en sportiviteit.

De geschiedenis van John Cooper Works

De JCW-trim kunnen we beschouwen als een ode aan de rijke racehistorie van Mini. Vernoemd naar racelegende John Cooper, weerspiegelt deze trim de innovatieve geest en prestatiedrang die Mini’s verleden kenmerkt. In de JCW trim van de Mini Cooper SE komt deze geschiedenis tot leven, zij het dat de nadruk vooral op esthetiek ligt, en in mindere mate op prestaties en snelheid.

Mini Cooper SE in John Cooper Works-trim

JCW-trim is vooral een cosmetische verfijning

In het verleden stond de naam John Cooper Works altijd voor een uitvoering die er niet alleen extra sportief uitziet, maar ook qua prestaties een stuk sportiever is. Maar de JCW trim is in dit geval alleen cosmetisch. Hij verfraait de iconisch looks van de Mini Cooper SE met dynamische designelementen, zoals speciale bumpers, een opvallende grille en unieke lichtmetalen wielen. Deze upgrades geven de auto een agressievere en sportievere uitstraling, waardoor hij qua uiterlijk duidelijk onderscheidt van zijn ‘normale’ varianten.

Ook in het interieur zien we dat de JCW-trim voor de nodige verfraaiing zorgt. Het interieur van de Mini Cooper SE, dat sowieso al heel fraai is, heeft een extra harmonieuze mix van stijl en comfort. Hoogwaardige materialen worden gecombineerd met sportieve designelementen zoals race-geïnspireerde stoelen en een JCW-stuurwiel, wat zorgt voor een verfijnde rijbeleving.

Unieke rijervaring door GO-KART Modus

De JCW trim introduceert ook de GO-KART modus. Deze rijmodus transformeert de Mini Cooper SE in een nog speelser en dynamischer voertuig. Het deze modus heb je een unieke rijervaring, met een donkerrood verlicht display én een speciaal GO-KART-geluid.

Ondanks de sportieve flair, blijven de prestaties van de Mini Cooper SE JCW vergelijkbaar met de standaardversie. Met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en een topsnelheid van 170 km/u biedt de Mini Cooper SE absoluut een vlotte rijervaring, maar verwacht niet dat je de snelste op de weg bent. De meeste Tesla-modellen zijn bijvoorbeeld een stuk sneller, zowel qua acceleratie als topsnelheid. Wat betreft het opladen: je kunt hem aan de gewone laadpaal met een snelheid van 11 kW opladen.

Modern, duurzaam icoon

De Mini Cooper SE is meer dan alleen een sportieve auto; het is een modern en duurzaam icoon. Met de JCW trim wordt dit iconische model naar een nog hoger niveau getild. Hij behoudt zijn karakteristieke driedeurs hatchback stijl, een zeldzaamheid in de huidige markt, en combineert dit met de nieuwste elektrische technologieën. Dit maakt de Mini Cooper SE JCW tot een unieke ‘hot hatch’ in de wereld van elektrische voertuigen.

Reacties

No products in the cart.