Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Cupra Tavascan: een sportieve elektrische SUV met Spaanse flair

Eind vorige week werd de Cupra Tavascan onthuld. Een sportieve SUV-coupé, die alles in zich heeft om een krachtige en stijlvolle Spaanse schoonheid te worden.

Nieuw design en indrukwekkende prestaties

De Tavascan is Cupra’s tweede volledig elektrische auto van het Spaanse ‘sportieve submerk’ van Seat en is gebaseerd op een studiemodel uit 2019.  De Cupra Tavascan combineert gedurfde esthetiek, krachtige prestaties en de nieuwste technologieën in een aantrekkelijk elektrisch SUV-coupé pakket.

Met twee vermogensopties om uit te kiezen, is er een Tavascan voor elke smaak en rijstijl. Het interieur biedt een luxe ervaring en de rijhulpsystemen maken het rijden veiliger en plezieriger. De nieuwe Cupra Tavascan moet ook de toon zetten voor een frisse designtaal en als inspiratiebron dienen voor toekomstige elektrische modellen van het merk. Hij combineert een gedurfde en emotionele esthetiek met indrukwekkende prestaties en een fluisterstille, emissievrije aandrijving.

Cupra Tavascan

Twee vermogensopties voor elke smaak

De Tavascan is gebaseerd op de elektrische MEB-architectuur van de Volkswagen Group. Het topmodel heeft een vermogen van 250 kW (340 pk) en maakt gebruik van vierwielaandrijving met een elektromotor op zowel de voor- als achteras. Deze versie accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 5,6 seconden en heeft een bereik van 517 kilometer met een 77 kWh accu.

Daarnaast is er een achterwielaangedreven variant beschikbaar met een 210 kW (286 pk) elektromotor op de achteras. Deze versie heeft een bereik van 549 kilometer met dezelfde 77 kWh accu. Wanneer de energie in de accu tot 10% is gedaald, kan deze dankzij de laadsnelheid van 135 kW in iets minder dan een half uur tot 80% worden opgeladen aan een DC-snellaadstation. Wat betreft het AC-laden mogen we verwachten dat deze Cupra het beste aan een 11 kWh laadpaal kan worden opgeladen.

Interieur van Cupra Tavascan SUV

Innovatieve technologie en comfort

Het interieur van de Tavascan biedt luxe en comfort, met onder andere een 15-inch infotainmentsysteem en een nieuw ontwikkeld Human Machine Interface (HMI). Het centrale scherm wordt aangevuld met een digitaal 5,3-inch cockpitdisplay en een head-updisplay. Apple CarPlay en Android Auto zijn ook inbegrepen. Cupra heeft samengewerkt met Sennheiser om een geluidssysteem met twaalf luidsprekers te ontwikkelen.

Uiteraard is de Tavascan uitgerust met moderne rijhulpsystemen. Daaronder ook de nieuwste versie van de ‘Connected Travel Assist’, die de prestaties van het systeem verbetert via cloudgegevens, wat vooral op slecht bewegwijzerde wegen erg handig moet zijn. Ook heeft de Tavascan een automatische rijstrookwissel en geavanceerde parkeerfuncties, waaronder een op afstand te bedienen parkeerassistent.

Cupra Tavascan: gemaakt door VW-fabriek in China

De Tavascan is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, maar wordt geproduceerd in de Volkswagen-fabriek in de Chinese provincie Anhui. Cupra mikt op een jaarlijkse verkoop van meer dan 50.000 voertuigen. De prijzen voor de nieuwe modelreeks zullen binnenkort worden aangekondigd. We verwachten dat de prijzen bij ongeveer 50.000 euro zullen beginnen voor het basismodel terwijl het topmodel minstens 60.000 euro zal gaan kosten.

Cupra Tavascan

Reacties

No products in the cart.