Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Ook BYD gaat de Nederlandse markt op

Grootste Chinese EV-fabrikant start deze maand in Nederland met de verkoop van de Atto 3, Tang en Han

BYD introduceert de eerste drie modellen in Nederland

Na merken als Aiways, MG, JAC, Nio en Xpeng betreedt ook het Chinese BYD, kort voor “Build Your Dreams”, de Nederlandse markt. En hoe: BYD introduceert maar liefst drie verschillende 100% elektrisch aangedreven modellen in één keer, namelijk de compacte BYD Atto 3 cross-over SUV, de luxe BYD Han sedan en de ruime Tang SUV. De verkoop van deze modellen begint al in de loop van deze maand.

Onterecht onbekend

Slechts weinig Nederlanders zijn bekend met BYD. Dit terwijl het Chinese bedrijf al jarenlang een van ’s werelds grootste EV-fabrikanten is. Zo haalde het onlangs het Amerikaanse Tesla in op gebied van EV-verkopen en was het de eerste EV-fabrikant die dit 2022 meer dan een miljoen plug-in hybrides en volledig elektrisch aangedreven auto’s verkocht. De reden dat het merk in Nederland en Europa vrij onbekend is, heeft dan ook te maken met het feit dat het tot voor kort zijn elektrische personenauto’s niet in Europa verkocht. Er rijden in Nederland ook al jarenlang honderden zo niet duizenden elektrische voertuigen van BYD rond, maar ook die zijn niet zo bekend. Dat zijn namelijk elektrische bussen, en daarnaast een beperkt aantal grote bedrijfswagens en taxi’s.

BYD Nederland (Atto 3, Han en Tang EV's)

BYD nu ook naar Nederland

Daar kunt nu dus verandering in, nu BYD in Nederland ook zijn personenauto’s aan gaat bieden. Sinds enkele jaren biedt BYD de Tang SUV al aan in Noorwegen, dé proefvijver voor elektrische automerken die in Europa voet aan de grond willen krijgen. In Noorwegen behaalde de autofabrikant bescheiden successen, zodat het nu de tijd rijp acht om zijn EV’s ook in andere Europese landen, waaronder Nederland, aan te bieden. Voor de verkoop, distributie en service van BYD modellen in Nederland werkt BYD samen met de Louwman Groep, een grote Nederlandse autodealer met maar liefst 77 filialen verspreid door het hele land.

Welke BYD EV’s komen naar Nederland?

Vooralsnog brengt BYD eind 2022 drie verschillende modellen naar Nederland. Dit is slechts een klein deel van het totale aanbod van het merk, maar voor nu moeten we hier mee doen. De drie modellen zijn de BYD Atto 3, Han en Tang.

Atto 3: praktische cross-over met fraai afgewerkt interieur

BYD Atto 3

De BYD Atto 3 cross-over SUV is op het eerste oog niet een heel spannende EV, maar schijn bedriegt. De Atto 3 is namelijk gebouwd op het hagelnieuwe, modulaire e-Platform 3.0, heeft een fraai afgewerkt interieur, rijdt verrassend sportief en is zeer compleet uitgerust. Daarnaast beschikt deze compacte SUV over een 60,5 kWh-accupakket, goed voor een WLTP-actieradius van 420 kilometer. De Atto 3 is met zijn vanafprijs van €38.000 met afstand de meest betaalbare BYD EV.

BYD Han: luxe, betaalbare sedan

BYD Han

Ook de BYD Han zal bij veel Nederlandse rijders goed in de smaak vallen. De Han is een betaalbare sedan die qua prestaties veel wegheeft van de Tesla Model S, maar qua luxe beter te vergelijken is met de modellen van Mercedes. Binnen slechts 3,9 seconden sprint de Han naar 100 km/u, iets wat te danken is aan de twee elektromotoren die samen 376 leveren. Verder heeft BYD de Han uitgerust met een fors 85 kWh accu en een 3-fase boordlader.  De BYD Han is verkrijgbaar vanaf €72.000.

Tang: elektrische SUV met ruimte voor het hele gezin

BYD Tang

Ten slotte introduceert BYD de Tang SUV. Deze ruime, elektrisch aangedreven SUV biedt ruimte aan maar liefst 7 personen, beschikt standaard over vierwielaandrijving heeft een WLTP-bereik van 400 kilometer. Evenals de Han heeft de Tang EV een vanafprijs van €72.000.

Reacties

No products in the cart.