Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Orderboeken voor de elektrische Ford Explorer zijn geopend

De elektrische Ford Explorer kan nu besteld worden. Met een opmerkelijk lage instapprijs van €41.450 lijkt hij helemaal klaar te zijn om een succesvolle start op de Europese markt te maken.

Concurrentie voor de VW ID.4 en Skoda Enyaq

Wanneer Ford de populaire Explorer SUV naar Europa brengt, voelt het een beetje alsof een stukje van de Amerikaanse autodroom onze kant op waait. Maar deze Ford Explorer komt in een vorm en maat die naadloos aansluit bij wat wij hier in Europa waarderen. Deze compactere versie van de beroemde Explorer vermengt een geavanceerd elektrisch platform met een design dat zowel een knipoog geeft naar het verleden als de blik resoluut naar de toekomst richt. Met een opmerkelijk lage instapprijs van €41.450 lijkt de elektrische Ford Explorer klaar te zijn om een succesvolle start op de Europese markt te maken.

elektrische Ford Explorer

Verfijnde mix van ruimte en kracht

Op het MEB-platform van Volkswagen biedt de Ford Explorer een verrassend ruim interieur, verpakt in een krachtige prestatie. De auto is uitgedacht om comfortabel plek te bieden aan vijf personen en hun bagage, mede dankzij de royale afmetingen. Het optionele panoramische dak draagt bij aan een extra ruimtelijk gevoel. U heeft de keuze uit een Standard Range en een Extended Range, waarbij de laatste meer dan 600 kilometer kan rijden op één lading. Iets waar niet alleen u, maar ook de concurrentie toch wel even van op zal kijken.

Standard Range

Helaas kan de Standard Range nog niet besteld worden en Ford heeft daar de specificaties dan ook nog niet van vrijgegeven. Het enige wat wij van de Standard Range weten is dat hij vanaf een verrassend scherpe prijs van € 41.450 verkrijgbaar zal zijn en dat de leveringen in het eerste kwartaal van volgend jaar gepland zijn. Verder is het waarschijnlijk dat deze alleen met achterwielaandrijving verkrijgbaar zal zijn. Ook zijn er berichten over een accupakket van 52 of 58 kWh dat goed zal zijn voor een range van ongeveer 350 kilometer.

Extended Range

De € 45.950 kostende Extended Range, verkrijgbaar vanaf september, kan nu al besteld worden en daarvan zijn ook alle specificaties en prijzen bekend. Met zowel een achterwielaangedreven (RWD) als een vierwielaangedreven (AWD) variant, biedt de Extended Range-versie behoorlijk indrukwekkende prestaties. De RWD-versie zoeft in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u, aangedreven door een elektromotor met 210 kW (286 pk). Kiest u voor de AWD, dan krijgt u er een elektromotor bij en schiet het vermogen omhoog naar 250 kW (340 pk), waarmee u in slechts 5,3 seconden die 100 km/u kunt aantikken. Beide versies halen een (begrensde) topsnelheid van 180 km/u. Mocht de accu onderweg leeg raken, dan zijn ze weer snel op weg na een korte laadstop bij de DC-snellader die de accu in iets minder dan een half uur oplaadt van 10 naar 80%. Opladen aan de normale laadpaal gaat met de bekende 11 kW.

Als we kijken naar de actieradius, dan wordt het een beetje ingewikkeld. Dit omdat de RWD-versie van de Extended Range een 77 kWh accupakket heeft, waarmee een actieradius tot zo’n 600 kilometer mogelijk is, en de ADW-versie met een 79 kWh accupakket een actieradius van ongeveer 550 kilometer haalt.

Techniek die verbindt en beschermt

Het binnenste van de Ford Explorer heeft wel wat weg van de VW ID.4. Dit aangezien Ford gebruikt maakt van het MEB-platform waar ook de VW ID.4 op gebouwd wordt. Maar heeft daar uiteraard wel een eigen draai aan gegeven en de gebruiksvriendelijkheid lijkt dan ook iets beter dan die van het origineel te zijn. Het hart van het interieur wordt gevormd door het 12,3-inch touchscreen, dat naast navigatie en entertainment ook zorgt voor een veilige rit met adaptieve cruise control en een pakket aan veiligheidssystemen. Ford kijkt hiermee niet alleen naar wat nu mogelijk is, maar ook naar wat de toekomst kan brengen.

Een nieuwe oude bekende in een modern, compact jasje

De Ford Explorer blaast een frisse wind door het landschap van elektrische SUV’s in Europa. Deze spannende combinatie van Amerikaanse flair en Europese finesse, met zijn scherpe prijs, rijke uitrusting en krachtige prestaties, maakt hem tot een aantrekkelijke keuze voor wie ruimte, rijplezier en vooruitstrevende technologie belangrijk vindt.

Met de eerste leveringen in september 2024, staat de Explorer klaar om een nieuw avontuur op Europese wegen te beginnen. Wie op zoek is naar een elektrische SUV die aanvoelt als een warme thuiskomst, maar toch elke rit opnieuw weet te verrassen én tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar is, zal in de Ford Explorer een trouwe metgezel vinden.

elektrische Ford Explorer

Reacties

No products in the cart.