Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Sony en Honda onthullen met Afeela hun gezamenlijke elektrische automerk

Afgelopen voorjaar kondigden Sony en Honda een samenwerking op het gebied van elektrische auto’s en mobiliteitsdiensten aan. Die samenwerking begint nu zijn vruchten af te werpen.

Afeela

De twee bedrijven kondigden op de technologiebeurs CES 2023 in Las Vegas aan wat het merk van hun toekomstige voertuigen zal zijn. Dat zal Afeela gaan heten. Ook presenteerden zijn een prototype van hun eerste eerste elektrische auto. Deze zal beschikken over 45 sensoren voor autonoom rijden en zal sterk steunen op de software-expertise van Sony.

De merknaam Afeela is een soort van knipoog naar het werkwoord ‘to feel’ en moet naar verluidt een interactieve relatie uitdrukken. Daarin moeten mensen mensen mobiliteit ‘voelen als een intelligente entiteit”. Ook moet mobiliteit ‘mensen en de samenleving voelen met behulp van sensortechnologieën en informatietechnologische netwerken”.

Voorproefje

Ook toonden de bedrijven een voorproefje van wat het eerste model zal worden. Dat zal vanaf 2026 voorlopig alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn en daar ook worden gebouwd. Het betreft een vierdeurs sedan die de mobiliteitsprestaties van Honda en de vooruitgang op het gebied van mobiel entertainment van Sony samen moet brengen.

Op technisch gebied zijn er nog veel details onbekend. Het enige wat we weten is dat de vierwielaangedreven auto waarschijnlijk een systeemvermogen van 400 kW krijgt, wat afkomstig is uit twee motoren. De acceleratie van 0 tot 100 km/u zou in 4,8 seconden kunnen gaan, en verder spreekt men over een topsnelheid van 240 km/u.

Technologie

Maar de belangrijkste aspecten van de eerste auto van Afeela moeten we zoeken in de technologie. De elektrische auto zal in totaal 45 sensoren krijgen om autonoom rijden op Level 3 mogelijk te maken. Sommige daarvan bevinden zich in het interieur, om de veiligheid van de bestuurder te garanderen.

De auto van Afeela zal ook belangrijke softwarefuncties hebben om een optimale ervaring van het besturingssysteem, de veiligheidsystemen en het infotainmentsysteem te garanderen. Sony en Honda maken namelijk gebruik van de Unreal Engine grafische engine van Epics Games. Niet alleen om de visualisatie van games te verbeteren, maar ook om de communicatie en veiligheid te verbeteren.

Reacties

No products in the cart.