Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Volkswagen ID.7 overtuigt met grote actieradius

Luxe, comfort, ruimte en actieradius ontmoeten elkaar in de nieuwe, elektrische Volkswagen ID.7

Elektrische sedan met indrukwekkende actieradius

Volkswagen ID.7

Volkswagen heeft onlangs de ID.7 onthuld, een bijna vijf meter lange elektrische sedan die nieuwe maatstaven moet zetten op het gebied van comfort en actieradius. Deze luxe elektrische sedan is niet alleen gericht op het bedienen van Passat-klanten in Europa, maar moet ook de harten van bestuurders in de VS en China veroveren.

Met zijn innovatieve ontwerp, forse actieradius en luxe functies is de Volkswagen ID.7 een voorproefje van wat de toekomst van elektrisch rijden te bieden heeft. Als voorlopig – we verwachten op termijn nog enkele grotere en luxere modellen – elektrisch vlaggenschip van Volkswagen zet de ID.7 naar eigen zeggen een nieuwe standaard voor elektrische sedans.

Actieradius Volkswagen ID.7 moet grenzen verleggen

De ID.7 Pro S is uitgerust met een indrukwekkende actieradius van 700 kilometer, die mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe, efficiënte APP550 aandrijving en de grootste accu ooit in een Volkswagen elektrische auto. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat de ID.7 een belangrijke speler op de elektrische automarkt wordt. De actieradius voor veel mensen – vooral hen die vaak lange afstanden rijden – nog steeds een beletsel. Voor wie de 86 kWh-versie niet nodig heeft, is er ook de ID.7 Pro met de bekende 77 kWh-accu en een verdienstelijke actieradius van 615 kilometer.

Ontworpen voor optimale aerodynamica

Aerodynamica speelt een cruciale rol bij elektrische auto’s, en dus ook in de ID.7. Met een cW-waarde van slechts 0,23 en een frontaal oppervlak van 2,45 m² heeft deze elektrische sedan een uitzonderlijke lage luchtweerstand. Dit draagt bij aan het vergroten van de actieradius en het verbeteren van de algehele prestaties van de auto.

Snel en efficiënt opladen met de VW ID.7

De ID.7 is ontworpen met efficiënt opladen in het achterhoofd. Beide accuvarianten zijn gekoppeld aan een nieuw ontwikkeld aandrijfsysteem dat oplaadsnelheden tot 170 kW voor de 77 kWh-accu en 200 kW voor de 86 kWh-accu mogelijk maakt. Het nieuwe thermomanagementsysteem zorgt voor een snellere en efficiëntere oplaadervaring. Het systeem conditioneert de accu namelijk voorafgaand aan het laden, wat automatisch gebeurt tijdens actieve routebegeleiding naar een laadstation. Het normale laden zal uiteraard met de gebruikelijke 11 kW gaan, waarvoor een 3-fasen (3x16A) benodigd is.

Volkswagen ID.7 biedt ruimte en comfort op het hoogste niveau

Dankzij de wielbasis van 2,97 meter genieten de inzittenden van de ID.7 van een ruim interieur en stabiel rijgedrag op lange afstanden. De geavanceerde assistentiesystemen en luxe extra’s zoals adaptieve stoel-Climatronic en een nieuwe massagefunctie zorgen voor een unieke rijervaring. Het optionele panoramische dak met “Smart Glas” biedt extra comfort en een ruimtelijk gevoel.

Rijden met vertrouwen dankzij state-of-the-art technologie

De ID.7 is voorzien van een scala aan geavanceerde assistentiesystemen, zoals parkeerassistentie met geheugenfunctie, geassisteerde rijstrookwisselingen en voorspellend rijden. Deze systemen zorgen voor een veilige en aangename rijervaring, zodat u met vertrouwen de weg op kunt. Ook is de ID.7 is uitgerust met een next-generation infotainmentsysteem, dat wordt bediend via een vrijstaand 15-inch touchscreen. Technologieën zoals het Augmented Reality Head-up Display en de “Travel Assist” tillen de rijervaring naar een nog hoger niveau.

Volkswagen ID.7 is wereldwijd beschikbaar

De Europese verkoopstart van de ID.7 staat gepland voor de herfst, waarbij eerst de ID.7 Pro met de 77 kWh-accu beschikbaar zal zijn. Later volgt ook de ID.7 Pro S met de grote 86 kWh-accu. Vanaf 2024 zal de ID.7 ook in Noord-Amerika worden aangeboden, ook die wordt geproduceerd in de fabriek in het Duitse Emden. In China wordt de ID.7 lokaal geproduceerd en gedistribueerd door Volkswagen’s joint ventures.

Reacties

No products in the cart.