Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Skoda Citigo e

De beste laadoplossingen voor uw Škoda CITIGOe iV

Laadpaal advies over uw Škoda CITIGOe iV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Skoda Citigo e

Heeft u een laadpaal of wandlader voor uw Skoda Citigo e nodig? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Wij bieden niet alleen talloze A-merkladers geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders aan, maar installeren de lader van uw Skoda Citigo ook voor u. De Skoda Citigo e is een compacte, 5-deurs stadsauto en tevens de eerste 100% elektrische auto van de Tsjechische autofabrikant. Ondanks het feit dat de Citigo e vooral voor gebruik in steden is ontworpen, heeft deze elektrische auto een hel verdienstelijke actieradius van circa 200 kilometer. Natuurlijk moet het voertuig regelmatig opgeladen worden om die daadwerkelijk te kunnen halen. Daarom is het zo belangrijk om de juiste laadoplossing te kiezen. Zo weet u zeker dat u het accupakket van uw Skoda Citigo e ten volle benut.

 

Een enkele uitvoering

De Skoda Citigo e is verkrijgbaar in één uitvoering, genaamd Citigo e-iV. Deze uitvoering is uitgerust met een Type 2-laadaansluiting, een laadvermogen van 7,2 kW (AC) en een accucapaciteit van in totaal 36,8 kW. De aansluiting van de boordlader bevindt zich aan de rechter achterzijde van het voertuig.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Citigo e-iV 36,8 kWh     7,2 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Skoda Citigo e?

Welke lader heeft u nodig om uw Skoda Citigo e op te laden? Het is van belang dat u bij uw keuze let op het type aansluiting (Type 1 of Type 2) en het vermogen van het laadpunt. Wat betreft de laadaansluiting: de Citigo e is uitgerust met een Type 2-aansluiting – zoek daarom een laadstation met dezelfde aansluiting. Het minimaal benodigde vermogen van de laadoplossing ligt wat ingewikkelder. Dit is namelijk afhankelijk van het maximale AC-laadvermogen van het voertuig, in het geval van de Citigo e 7,2 kW. Om dit vermogen maximaal te benutten, heeft u minstens een 3-fase 16A aansluiting nodig. Daarvan worden in de praktijk 2 fasen gebruikt. Kiest u voor een aansluiting met een lager vermogen, dan neemt de laadtijd uiteraard toe.

Technisch geen verschil tussen laadpaal en wandlader

Kijken we met een technische bril op naar de verschillen tussen laadpalen en wandladers, dan komen we tot de conclusie dat er nauwelijks verschil is. Het zit namelijk in de manier waarop het laadstation wordt gemonteerd. Nagenoeg elke lader kan als wandlader of laadpaal geïnstalleerd worden. Welke voor het meest geschikt is, hangt vooral af van de plek waar u uw Skoda Citigo e wilt opladen. Leent deze situatie zich het beste voor een wandlader of een laadpaal? Dát is de vraag die beantwoord dient te worden.

 

Installatie door gecertificeerd monteur

Wilt u zich geen zorgen maken over de montage? Kies dan voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten installateur de lader voor uw Skoda Citigo e plaatsen en aansluiten. Uiteraard gebeurt dit op vakkundige wijze en beschikken al onze installateurs over de juiste papieren.

Hoe lang duurt het laden van mijn Skoda Citigo e?

Het exact uitrekenen van de laadtijd van de accu van uw Skoda Citigo e is praktisch onmogelijk. Er komen immers tal van zaken bij kijken, van de omgevingstemperatuur tot de staat van uw elektriciteitsaansluiting. Wat u wél kunt doen, is de theoretische laadtijd uitrekenen. Dit is een behoorlijk goede indicatie van de laadtijd. Let op: deze rekening is een inschatting, maar is geen perfecte weerspiegeling van de daadwerkelijke laadtijd!

De berekening ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / Energieverlies (15% of 0,85) = Laadtijd (in uren)

Vullen we de specificaties van de Skoda Citigo e in deze formule in, dan krijgen we de volgende ideale laadtijd:

36,8 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 6,01 uur

Laadvermogen laders verschilt?

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation van het vermogen van de boordlader van de Citigo e? Gebruik in de berekening dan het laagste vermogen van de twee. Immers, een laadstation met méér capaciteit dan de Citigo e ‘aankan’ versnelt het laadproces niet, maar een lader met mínder capaciteit vertraagt het proces natuurlijk wel.

De beste Skoda Citigo e-lader voor gebruik thuis en op de zaak

Nagenoeg alle laders uit ons assortiment zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Ons leveringsprogramma is omvangrijk en bestaat uit diverse laders van A-merken zoals EVBox, Alfen, Lanova, Wallbox en Webasto. Elk van deze laders heeft zijn eigen unieke kenmerken en ideale toepassingen, waardoor we in staat zijn iedereen de passende laadoplossing aan te bieden.

Toekomstbestendig?

Kijkt u bij de aanschaf van de lader verder dan alleen uw Skoda Citigo e? U kunt de lader namelijk ook voor uw toekomstige elektrische voertuig(en) gebruiken, mits u nu de juiste keuzes maakt. Bijvoorbeeld als u een tweede elektrische auto aanschaft, of als u uw Citigo e vervangt door een auto met een hogere laadsnelheid. Kortom, rekening houden met de toekomst kan zeker van kwaad.

De geschikte lader voor uw Skoda Citigo e-lader: houd rekening met de volgende zaken

Hoe vindt u nu de beste laadoplossing voor uw Skoda Citigo e? U doet er verstandig aan om verder te kijken dan alleen het laadvermogen en de uitvoering. Andere belangrijke zaken zijn onder andere:

Autorisatie – bepaal zelf wie uw lader gebruikt

Wilt u zelf kunnen bepalen wie gebruik kan maken van uw lader? Dan moet u een lader met autorisatie-functie hebben. Aan de hand van een Plug & Charge functie, RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone app bepaalt u zelf wie wel en wie geen gebruik mag maken van uw laadpunt.

Dynamic Load Balancing – voorkom overbelasting

Gebruikt uw lader dezelfde energie als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, vaatwasser of wasdroger? Dan kan overbelasting ontstaan. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra andere grote verbruikers ingeschakeld worden.

Vaste laadkabel – eenvoudiger laden

Met een lader met vaste laadkabel behoort uw laadkabel uit de kofferbak opgraven voorgoed tot de verleden tijd. Wel zo handig, maar er is een keerzijde: laders met vaste laadkabel zijn vanwege die dure kabel wat kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Online lader met backoffice – krijg inzicht in uw laadsessies

Inzicht hebben in uw laadsessies en laadkosten is ideaal als u uw laadpunt met anderen deelt. Een ‘online lader’ met backoffice biedt uitkomst. Dankzij de back office kunt u precies zien wat de laadkosten (per sessie) zijn en vervolgens de kosten verrekenen met de andere gebruikers of uw werkgever.

Dubbele laadaansluiting – laad meerdere voertuigen tegelijk

Wilt u twee voertuigen tegelijk kunnen opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele lader, ook wel een dubbele socket genoemd. Heeft u hier geen behoefte aan, dan voldoet een lader met een enkele aansluiting.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.