Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fiat 500e

De beste laadoplossingen voor uw Fiat 500e Hatchback

Laadpaal advies over uw Fiat 500e Hatchback ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Fiat 500e

Met de Fiat 500e bent u de trotse bezitter geworden van een iconische, compacte elektrische auto die klassieke roots met moderne techniek combineert. De opvallende, bijna knuffelbare Fiat 500 rijdt al meer dan zestig jaar rond. Een kleine vijftien jaar geleden blies Fiat het model nieuw leven in. Met de 500e zet Fiat de reeks voort met een volledig elektrisch model. In vergelijking met zijn voorganger is alles anders aan de 500e. Een belangrijk verschil is dat de auto maar liefst vijf centimeter breder is en ook langer. Door grotere afmeting en de compacte elektrische aandrijving is het interieur ruimer geworden en voortaan rijdt hij dus fluisterstil en emissievrij.

Uiteraard is ook de elektromotor ook geheel nieuw. Hiervoor heeft men gekozen voor een driefase synchroonmotor. De Fiat 500e wordt in twee uitvoeringen geleverd. De ene heeft een actieradius van 320 kilometer, de heeft een bescheidener formaat accu die goed is voor zo’n 180 kilometer. Een ander belangrijk verschil zit hem in het vermogen: 118 pk om 95 pk.

 

Een geschikte lader voor de Fiat 500e

Het laadvermogen van de Fiat 500e bedraagt 11 kW. Om dit optimaal te benutten heeft u dus ook een 11 kW lader nodig, en daarvoor is een 3-fasen aansluiting met 3 X 16A nodig. Binnen ons assortiment vindt u een groot aantal laders van A-merken die hiervoor geschikt zijn.

Type 2 Stekker

Belangrijk te weten is dat de 500e over een zogenoemde ‘type 2’ aansluiting beschikt. Deze bij deze aansluiting passende stekker wordt ook vaak een ‘Mennekes stekker’ genoemd. Deze stekker kunt u herkennen aan de zeven contactpunten en is in Nederland en veel andere landen min of meer de standaard aansluiting voor laadoplossingen. De Mennekes-stekker kan worden gebruikt voor zowel 3-fase aansluitingen als de minder krachtige 1-fase aansluitingen.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Toekomstbestendig

Wie graag op de toekomst anticipeert, waarbij er misschien twee auto’s tegelijkertijd moeten worden opgeladen, of als er een auto met een nog hoger laadvermogen voor de deur staat, kan overwegen om een 22 kW-laadoplossing te nemen. Dat betekent echter wel dat het vastrecht aanzienlijk hoger wordt. Een laadstation met een hoger laadvermogen dan dat van uw auto zorgt er overigens niet voor dat uw auto sneller oplaadt. Het is wel zo dat wanneer u een lader aanschaft met een laadvermogen lager dan het AC-laadvermogen van uw auto, dit ertoe leidt dat uw auto langzamer oplaadt.

Wanneer wij spreken over een laadtijd, dan gaat het altijd om een indicatie. Laadsystemen zijn altijd gevoelig voor invloeden van buitenaf. Zo kunnen bijvoorbeeld de omgevingstemperatuur maar ook de belasting van de elektriciteitsaansluiting de oplaadtijd verlengen.

Waar let ik op bij de keuze voor een laadoplossing voor mijn Fiat 500e?

Laadpalen en wandladers kennen verschillende opties. Een aantal hiervan zijn van grote invloed op de keuze van de juiste lader en lichten we hieronder toe.

 

Offline of Online

Er bestaan online en offline laders. Beide systemen zijn geschikt voor nagenoeg alle elektrische auto’s, dus ook uw Fiat 500. Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Het belangrijkste is die van de backoffice. Hiermee kun je zaken als kosten en verbruik inzichtelijk krijgen. Dit is mogelijk bij de online variant, maar niet bij de offline variant. Bij veel laders van beide typen kunt u veilig laden omdat ze een toegangsrestrictie kennen.

 

Enkele of dubbele socket

Ook is het verstandig om na te denken over het aantal sockets (laadaansluitingen) van uw lader. Een lader met een dubbele socket maakt het mogelijk om twee auto’s tegelijkertijd op te laden.

 

Vaste laadkabel

U kunt kiezen voor een lader met een vaste laadkabel. Een vaste laadkabels werkt sneller en daarmee efficiënter omdat u niet steeds uw eigen lader uit de auto hoeft te halen of erin hoeft te leggen. Bovendien wordt een laadkabel er in de buitenlucht niet schoner op.

Dynamic Load Balancing

Dit systeem helpt u te voorkomen dat uw elektriciteitsaansluiting overbelast raakt. Wanneer andere apparaten in huis om energie vragen, zal het systeem een mogelijke overbelasting bijtijds herkennen en het laadvermogen van uw lader tijdelijk verminderen.

 

Autorisatie

Wilt u er zeker van zijn dat onbevoegden geen gebruik van uw laadpaal of wandlader kunnen maken? Kies dan voor de optionele autorisatie. Die zorgt ervoor dat ongenode gasten uw laadpaal of wandlader niet kunnen gebruiken. De lader kan dan alleen worden ontgrendeld met de juiste app, laadpas, laaddruppel of code.

 

De accu en het laadvermogen van de Fiat 500e

De accu van de Fiat wordt in twee varianten geleverd: een van 23,8 kWh en andere varianten van 42 kWh. Het AC-laadvermogen bedraagt steeds 11 kW.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Fiat 500e Berlina 24 kWh 23,8 kWh 11 kW Type 2
Fiat 500e Berlina 42 kWh 42 kWh 11 kW Type 2
Fiat 500e Cabrio 42 kWh 11 kW Type 2
Fiat 500e 3+1 42 kWh 11 kW Type 2

Hoelang duurt het voordat uw Fiat 500e helemaal is opgeladen?

Om de totale laadtijd van de auto te bereken, delen we de capaciteit van de accu in kWh door het AC-laadvermogen in kW. In de berekening houden we altijd rekening met een kleine verliesmarge van 15 procent. Daarom delen we het geheel door 0,85.
De Fiat 500e Berlina 24 kWh is in (23,8 kWh / 11 kW / 0,85) 2,55 uur volledig opgeladen. De overige modellen beschikken over een zwaardere accu, deze is in 4,49 uur geladen.

Particulier en zakelijk gebruik

De laders die wij aanbieden kunt u zonder uitzondering gebruiken voor zakelijke en privé doeleinden. De eigenschappen zijn van iedere lader verschillend. U kunt bij ons kiezen uit een groot assortiment aan laders, waardoor we ook voor uw situatie de meest geschikte lader aan kunnen bieden.

Uw laadpaal of wandlader installeren? Laaddirect helpt!

Met name voor de veiligheid is het van groot belang dat u uw laadoplossing door een erkende installateur laat plaatsen. Wij van Laaddirect beschikken over erkende installateurs die uw laadsysteem op deskundige wijze installeren. Zij helpen u in het gebruiksklaar maken van uw lader. Hiermee bent u verzekerd van een goedwerkend en veilig laadsysteem voor uw Fiat 500e. Binnen twee weken na aankoop zal uw lader worden geïnstalleerd.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.