Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Honda E

De beste laadoplossingen voor uw Honda E

Laadpaal advies over uw Honda E ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Honda E

Zoekt u een geschikte lader voor uw Honda e, bijvoorbeeld in de vorm van een laadpaal of wandlader? Laaddirect heeft een uitgebreid assortiment laadoplossingen van topmerken zoals EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto. Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of elders. De Honda E kan met recht een unieke elektrische auto worden genoemd. De Honda e is het eerste volledige elektrische voertuig van het Japanse merk. Deze compacte elektrische stadsauto combineert een handzaam formaat met rijcomfort, dynamische prestaties en een in het oog springend design. Met een actieradius van circa 170 kilometer kunt u prima uit de voeten in de stedelijke gebieden, mits u uw Honda e natuurlijk regelmatig oplaadt. Daarom is het van groot belang dat u dit doet met een passende lader.

 

Leverbaar in twee uitvoeringen

De Honda e is leverbaar in twee uitvoeringen: de ‘standaard’ Honda e en de e Advance. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een 35,5 kWh accupakket, 6,6 kW AC-laadvermogen en een standaard type 2-aansluiting. Dit betekent dat de uitvoering geen invloed heeft op uw keuze voor de juiste lader en dat u in principe dezelfde lader voor beide varianten kunt gebruiken.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Honda e 35,5 kWh     6,6 kW Type 2
Honda e Advance  35,5 kWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte lader voor de Honda e (Advance)

Welke lader is nu geschikt voor uw Honda e (Advance)? Dit hangt af van twee zaken: het laadvermogen en de aansluiting. Voor de Honda e heeft u een lader met een type 2-aansluiting nodig. Daarnaast heeft u minstens een 1-fase 32A aansluiting nodig om het laadvermogen van de Honda e ten volle te benutten.

Wandlader vs. Laadpaal

Vanuit een technische oogpunt maakt de keus tussen een wandlader en een laadpaal weinig uit. Elke lader in ons assortiment kan immers als een wandlader of laadpaal worden geïnstalleerd. Het grote verschil zit simpelweg in de manier van monteren. Toch is deze keuze een belangrijke. Niet elke situatie leent zich voor een laadpaal, net zoals een wandlader niet altijd ideaal is. Het hangt vooral af van waar u uw Honda e wilt opladen. Kijk hier goed naar en bedenk hoe de laadkabel zal lopen. Maak op basis hiervan uw keuze.

 

Installatiepakket: lader wordt geplaatst door gecertificeerd monteur

Besteedt u de installatie van het laadstation van uw Honda e liever uit? Kies dan voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten monteur uw laadpaal of wandlader plaatsen en monteren. Uiteraard zijn onze installateurs ervaren én gecertificeerd.

Laadtijd accupakket Honda e

Wilt u weten hoe lang het duurt voordat uw Honda e compleet opgeladen is? Dit doet u met behulp van een eenvoudig rekensommetje. Deel eerst de capaciteit van het accupakket (uitgedrukt in kWh) door het AC-laadvermogen (in kW). Deel vervolgens de uitkomst hiervan door 0,85 – dit in verband met het energieverlies van de AC-DC omvormer, dat gemiddeld 15% bedraagt. Voor de Honda e levert dit de volgende laadtijd op:

35,5 kWh /  6,6 kW / 0,85 = 6,33 uur

Verschilt het laadvermogen van de boordlader met die van het laadstation, dan kiest u altijd de laagste waarde van de twee. Houd ook rekening met het feit dat dit slechts een schatting is. Met andere zaken die invloed kunnen hebben op de laadtijd, zoals de omgevingstemperatuur of uw elektriciteitsaansluiting, wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden.

Honda e (Advance) thuis en op de zaak opladen

Of u de lader voor uw Honda nu thuis of op bedrijf wilt gebruiken, bij Laaddirect vindt u de passende lader voor uw situatie. Dit is te danken aan ons uitgebreide assortiment met A-merk laadoplossingen. Deze hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen en ideale toepassingen, waardoor we voor elke situatie en iedere elektrische auto de perfecte lader kunnen aanbieden.

Toekomstbestendig?

Houdt u ook rekening met de toekomst? Een laadpaal of wandlader voor uw Honda e is immers een lange termijn investering. Wie weet heeft u over een tijdje nóg een elektrische auto onder de carport staan. Of heeft de vervanger van uw Honda e een hoger laadvermogen. Kortom, houd ook rekening met uw toekomstige ‘wagenpark’. Dan weet u zeker dat u heel lang plezier van uw lader zult hebben.

Hoe kies ik de beste laadoplossing voor mijn Honda e?

Hoe vindt u nu de geschikte laadoplossing voor uw Honda e? Uiteraard dient u rekening te houden met de eerdergenoemde zaken, zoals het laadvermogen, de toekomstbestendigheid en de uitvoering (laadpaal of wandlader). Maar wist u ook dat er tal van andere zaken van belang zijn bij de keuze voor de beste lader voor uw Honda e (Advance)? Dit zijn onder andere:

Wel of geen backoffice?

Online laadpalen of wandladers zijn ideaal voor gebruikers die meer inzicht willen hebben in hun laadsessies en laadkosten. Online laders zijn namelijk voorzien van een back office, waarmee u gemakkelijk uw laadsessies en -kosten kunt inzien. Dit is helemaal handig als u de kosten van de laadsessies wilt verrekenen met andere gebruikers of uw werkgever.

Vaste laadkabel

Met een lader vaste laadkabel behoort het opzoeken van de laadkabel uit de kofferbak voorgoed tot de verleden tijd. Een eenvoudige, maar handige oplossing die een welbekende frustratie wegneemt. Maar let op: laadstations met vaste kabels zijn minder geschikt voor gebruik in publieke omgevingen. Dit vanwege de kwetsbaarheid van de doorgaans vrij kostbare kabels.

Plug & Charge, RFID-lezer & smartphone applicatie

Wist u dat bij sommige laders het laden al begint zodra iemand de laadkabel aansluit? Of anders gezegd, wist u dat bij veel laders iedereen ‘zo maar’ zijn of haar auto kan opladen? Heeft u dit liever niet bij uw lader, dan is een laadoplossing met autorisatie-functie aan te raden. Voorbeelden van zulke functies zijn onder andere Plug & Charge, een RFID-lezer voor pasjes of een applicatie voor op de telefoon.

Dynamic Load Balancing

Steeds meer laders zijn uitgerust met Dynamic Load Balancing. Deze functie detecteert wanneer andere grote energieverbruikers in huis/op bedrijf worden ingeschakeld. Vervolgens past deze automatisch het laadvermogen van de lader aan. Op deze manier wordt overbelasting van uw elektrische installatie voorkomen.

Enkele of dubbele laadaansluiting

Ten slotte moet er rekening worden gehouden met het aantal laadaansluitingen. Verwacht u, nu en in de toekomst, geen tweede aansluiting nodig te hebben? Kies dan voor een lader met een enkele socket. Heeft u deze speelruimte liever wel, dan raden we een laadstation met dubbele laadaansluiting aan. Bij zakelijke toepassingen, waar vaak meerdere auto’s tegelijkertijd aan de laadpaal zullen staan, spreekt de keuze voor een hoge socket (en hoog laadvermogen) voor zich.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.