Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-Expert

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-Expert

Laadpaal advies over uw Peugeot e-Expert ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-Expert

Voor de perfecte wandlader of laadpaal voor uw Peugeot e-Expert moet u bij Laaddirect zijn. Niet alleen zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik, ook kunt u ervoor kiezen om de installatie door ons te laten uitvoeren. Dat is wel zo gemakkelijk. Bovendien bestaat ons aanbod uitsluitend uit topmerk laadoplossingen van EVBox, Alfen, Wallbox en Webasto. De Peugeot e-Expert is een populaire elektrische bestelwagen. Met zijn geremd trekgewicht van 1000 kilogram, maximaal laadvermogen van 1200 kilogram en WLTP-actieradius van 230 tot 330 kilometer is het een volwaardige bestelauto en een geducht concurrent voor traditionele bestelwagens. Wel moet het accupakket van de e-Expert regelmatig volledig worden opgeladen. Anders wordt de gestelde actieradius waarschijnlijk niet gehaald en moet u onderweg een openbaar laadstation of een snellader opzoeken. Daarom doet u er verstandig aan een passende laadoplossing voor uw Peugeot e-Expert te kiezen.

 

Lader voor uw e-Expert op de zaak

Gebruikt u uw e-Expert zakelijk? Dat is geen probleem. In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast bestaat ons leveringsprogramma uit diverse topmerk laadoplossingen, elk met zijn eigen unieke kenmerken, specificaties en functionaliteiten. Dit betekent dat wij voor iedere klant en voor iedere situatie de best passende lader kunnen aanbieden.

Twee uitvoeringen

Momenteel is de Peugeot e-Expert leverbaar in twee uitvoeringen. Deze verschillen van elkaar op slechts één gebied: de capaciteit van de accu. Daar waar de standaarduitvoering voorzien is van een 50 kWh-accupakket, heeft de andere variant een accu met een capaciteit van 75 kWh. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de actieradius van de e-Expert. Verder is de Peugeot e-Expert voorzien van een Type 2-laadaansluiting met een AC-laadvermogen van 11 kW. Ondanks het feit dat de Peugeot e-Expert in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar is, heeft dit geen gevolgen voor uw keuze voor de juiste laadpaal of wandlader.

Uitvoering   Accu           AC-laadvermogen Aansluiting
e-Expert 50 50 kWh 11 kW Type 2
e-Expert 75 75 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Peugeot e-Expert?

Voor het ‘AC-laden’, het laden wat u thuis, op de zaak of aan een openbaar laadpunt doet, beschikt de Peugeot e-Expert over 11 kW aan laadvermogen. Of u dit vermogen daadwerkelijk volledig benut hangt af van de gekozen lader en uw elektronische aansluiting. Om het laadvermogen van de e-Expert 100% te benutten heeft u een 3-fase aansluiting van minimaal 3 x 16A nodig. Let daarnaast goed op het ‘Type’ aansluiting van de boordlader. Gezien het feit dat de e-Expert, net zoals de meeste andere elektrische voertuigen, een Type 2-aansluiting heeft, is een laadstation met eenzelfde aansluiting noodzakelijk.

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

Een van de eerste knopen die u dient door te hakken heeft betrekking op het type laadstation. U heeft de keuze uit een laadpaal en een wandlader. Het verschil tussen deze twee? De wijze van montage! In tegenstelling tot wat sommigen denken verschillen deze twee type laders nauwelijks daar waar het aankomt op de techniek. Welke voor u het meest geschikt is hangt daarom af van uw persoonlijke wensen en de plek waar u uw e-Expert wilt opladen. Leent deze situatie zich het beste voor een laadpaal of is een wandlader hier toch meer geschikt?

Installatie wordt voor u geregeld

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw laadoplossing. Een bij ons aangesloten monteur plaatst het laadstation en sluit deze voor u aan. Uiteraard beschikken onze installateurs over de juiste papieren en jaren aan werkervaring.

Laadtijd van de Peugeot e-Expert elektrische bedrijfswagen

Hoe lang het precies duurt om de accu van de Peugeot e-Expert op te laden is lastig vast te stellen. Er komen immers tal van zaken en factoren bij kijken. Denk hierbij aan de staat van uw elektrische aansluiting, de omgevingstemperatuur, energieverlies gedurende het laadproces, noem maar op. Gelukkig kunnen we wel een nauwkeurige schatting maken van de te verwachten laadtijd. Dit doen we met behulp van de onderstaande formule:

Accucapaciteit / AC-laadvermogen / Energieverlies (0,85) = Laadtijd in uren

Vullen we de ‘specs’ van de Peugeot e-Expert in deze formule in, dan rolt hier de volgende laadtijd uit:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur, ofwel 5 uur en 5 uur 20 minuten

Hoe groter de capaciteit van het accupakket, hoe langer het duurt voor deze volledig opgeladen. Dit zien we ook terug in de berekening van de laadtijd voor de e-Expert met het grotere 75 kWh-accupakket:

75 kWh / 11 kW / 0,85 = 8 uur

“Hoe vind ik de beste laadoplossing voor mijn Peugeot e-Expert?”

Hoe vindt u nu de beste laadoplossing? Houdt, naast het laadvermogen en het type lader, ook de onderstaande zaken in het achterhoofd.

Aantal laadaansluitingen – één of twee?

De eerste overweging is een gemakkelijke. Heeft u behoefte aan een lader met een enkele aansluiting of wilt u twee elektrische voertuigen tegelijk kunnen opladen? Vergeet niet rekening te houden met uw plannen voor de toekomst.

Dynamic Load Balancing – voorkom overbelasting

Een lader kan in combinatie met andere grote energieverbruikers uw elektrische installatie overbelasten. Daarom zijn steeds meer laadstations voorzien van Dynamic Load Balancing. Deze slimme functie detecteert wanneer andere energieverbruikers aan worden gezet en past hier het eigen laadvermogen op aan.

Intelligente online lader – meer inzicht in de kosten dankzij back office

Ook zijn er online laders met een internetaansluiting en een back office. Dergelijke laders worden ook intelligente of slimme laders genoemd. Hiermee heeft u meer inzicht uw in laadsessies en -kosten. Laatstgenoemde is vooral praktisch als u de kosten wilt verrekenen met uw werkgever. Wilt u meer functies? Dan kunt u ook een nog uitgebreidere backoffice kiezen.

Type laadkabel – vast of los?

Verreweg de meeste laders hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in de laadruimte of cabine en sluit u aan de lader aan telkens als u uw e-Expert wilt opladen. U heeft echter ook de keuze uit laders met een vaste laadkabel. Deze maken het laden nét wat makkelijker. Houdt wel rekening met het feit dat deze laders wat kwetsbaarder zijn.

Autorisatiefunctie – zélf bepalen wie gebruik maakt van uw laadpunt

Wilt u zelf bepalen wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw lader? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie. Autorisatie-functies zijn er in verschillende vormen en maten, denk bijvoorbeeld aan een Plug & Charge-functie, een smartphone applicatie of een RFID-lezer voor laadpassen.

Future proof

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze voor een laadoplossing? Voor hetzelfde geld heeft u binnenkort nóg een elektrisch voertuig –een laadstation met een extra laadaansluiting is dan wel zo handig. Of wie weet vervangt u uw e-Expert over een paar jaar door een elektrische bedrijfswagen met meer AC-laadvermogen. Door hier nu alvast rekening mee te houden weet u zeker dat u ook in de toekomst zonder problemen gebruik kunt maken van uw nieuwe laadstation.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.