Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Subaru Solterra

De beste laadoplossingen voor uw Subaru Solterra

Laadpaal advies over uw Subaru Solterra ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Subaru Solterra

Opzoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Subaru Solterra? Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld een geschikte laadoplossing voor uw Solterra. Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik én kunnen als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd. U heeft dus maximaal keus en maximale flexibiliteit.

Van de vele A-merk laadoplossingen uit ons programma zijn er talloze laadpalen en wandladers geschikt voor de Subaru Solterra. Deze zijn uiteraard geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Bovendien regelen wij de installatie van uw nieuwe laadstation, als u dat wilt.

 

Laadpaal voor de Subaru Solterra

De Subaru Solterra is de eerste 100% elektrische auto van het gerenommeerde Japanse merk. De marktintroductie van de elektrische SUV van Subaru is medio 2022. De Solterra kan worden beschouwd als het zustervoertuig van de Toyota bZ4X. Beide autofabrikanten hebben namelijk samengewerkt voor de ontwikkeling van hun eerste EV. Het 71 kWh-accupakket is goed voor een actieradius van zo’n 400 kilometer (WLTP) – meer dan genoeg voor de meeste gebruikers. Dit accupakket moet natuurlijk wel regelmatig opgeladen worden, het liefste met een eigen laadpaal of wandlader. En dát is waar de laders van Laaddirect uitkomst bieden.

Vooralsnog één variant

Op dit moment is de Subaru Solterra verkrijgbaar in slechts één uitvoering. In deze uitvoering beschikt de elektrische Subaru over een 71,4 kWh-accu, 6,6 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2-laadaansluiting. Over toekomstige uitvoeringen of andere (optionele) laadsnelheden is vooralsnog niets bekend.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Subaru Solterra 71,4 kWh 6,6  kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpalen zijn geschikt voor de Subaru Solterra?

Vanwege zijn relatief bescheiden AC-laadvermogen zijn verreweg de meeste laadpalen en wandladers geschikt voor de Subaru Solterra. Wij raden aan om minimaal een lader te kiezen met even veel AC-laadcapaciteit als de Solterra. In sommige gevallen doet u er zelfs verstandig aan om een laadoplossing te kopen met wat extra AC-laadvermogen zodat u ook in de toekomst over genoeg laadvermogen beschikt. Vergeet echter niet dat meer AC-laadvermogen ook meer eist van uw elektrische installatie. Zo heeft u voor 6,6 kW aan AC-laadvermogen minimaal een 1-fase 1 X 32A aansluiting nodig en voor 11 kW een 3-fase 3 X 16A aansluiting.

Subaru Solterra laadpaal

 

Laadpaal of wandlader?

“Wat is het verschil tussen een laadpaal en een wandlader?” Deze vraag krijgen we maar al te vaak. In principe is het verschil tussen deze twee types laadstation heel eenvoudig. De een wordt op een paal geplaatst, de ander tegen de wand. Qua techniek is er niet of nauwelijks verschil. Welke voor u geschikt is draait daarom vooral om de beoogde laadplek. Leent deze zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader in deze situatie beter uit de verf? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Aan de hand daarvan kunt u makkelijk zien wat het meest logisch is. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadpoort aan de linker voorzijde van de Solterra zit.

 

Installatiepakket

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw laadstation. Een van onze monteurs verzorgt de installatie tot in de puntjes en zorgt ervoor dat de lader klaar is voor gebruik. Beschikt uw elektrische installatie niet over voldoende capaciteit om het AC-laadvermogen van uw nieuwe lader volledig te benutten? Ook dat regelt de monteur voor u.

 

Wat is de laadtijd van de Subaru Solterra?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Subaru Solterra? Dit rekent u gemakkelijk uit aan de hand van de volgende rekensom:

Accucapaciteit / AC-laadvermogen / 0,85 = laadtijd in uren

De accucapaciteit is in het geval van de Solterra 71,4 kWh, het AC-laadvermogen 6,6 kW. De 0,85 is een constante die het gemiddelde energieverlies – zo’n 15% – weergeeft.  Vullen we deze specificaties in, dan krijgen we de volgende laadtijd:

71,4 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 12 uur en 45 minuten

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is uiteraard niet 100% nauwkeurig. De daadwerkelijke laadtijd kan afwijken, onder andere door de invloed van externe factoren zoals de omgevingstemperatuur en de staat van de elektrische aansluiting. Desondanks geeft de berekening een aardig idee van de laadtijd die u kunt verwachten. De laadtijd is in de praktijk meestal korter omdat u  de accu in principe nooit helemaal leeg zult rijden.

 

Geschikt voor zakelijk gebruik

Alle laders in ons programma zijn in principe geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of ergens anders. Daarnaast bestaat uit ons assortiment uit uiteenlopende A-merk laders, elk met zijn eigen ideale toepassingen, eigenschappen en unieke features. Dankzij dit gevarieerde aanbod kunnen wij iedereen een geschikte laadoplossing aanbieden.

 

Toekomstbestendig?

U doet er verstandig aan ook rekening te houden met de toekomst bij uw keuze. Waarom? Heel simpel: zo bespaart u zichzelf een hoop tijd, geld en gedoe. Stel u eens voor: misschien vervangt u op den duur uw Subaru Solterra door een EV met meer laadvermogen. Dan zou het wel zo fijn zijn als uw laadpaal over wat extra AC-laadvermogen beschikt, zodat u deze gewoon kunt blijven gebruiken. Zo zijn er nog tal van andere scenario’s te bedenken. Kortom, denk nu alvast na over uw toekomstplannen en neem deze mee in uw keuze.

Zó vindt u een geschikte laadoplossing voor uw Subaru Solterra

Het vinden van de perfecte Solterra is helaas niet gemakkelijk. Daarom zetten we de belangrijkste zaken, naast eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen en type laadstation, voor u op een rijtje:

Aantal laadaansluitingen

Het aantal laadaansluitingen dicteert hoeveel EV’s u tegelijk kunt opladen. U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. Laadstations met een dubbele laadaansluiting bieden uitkomst als u meerdere EV’s tegelijk wilt kunnen opladen. Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een model met een enkele socket.

Type laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel zijn er ook laadoplossingen met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gemakkelijker in gebruik, aangezien u hierbij niet de kabel in uw Solterra hoeft op te bergen. Deze zit immers aan de lader vast. Maar er zit een addertje onder het gras: laders met een vaste lader zijn een stuk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plek.

Online lader vs. offline lader

Steeds meer laders zijn zogenaamde online laders, laders met een internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding beschikken ze over allerlei handige, slimme functies die het laadproces nog gemakkelijker, voordeliger en schoner maken. Vaak betaalt u voor een online lader wel een meerprijs ten opzichte van een basic, offline model.

Backoffice

Een voorbeeld van zo’n ‘slimme functie’ is een backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces, van de exacte laadkosten op de cent nauwkeurig tot het energieverlies. Hiermee is een backoffice ideaal voor gebruikers die de kosten van het laden willen verrekenen met andere gebruikers of hun werkgever.

kWh-meter

Wilt u, zoals hierboven beschreven, de laadkosten verrekenen met anderen? Dan moet uw toekomstige lader, naast over een backoffice, óók over een kWh-meter beschikken. In ons aanbod vindt u verschillende van deze laders.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw lader uw elektrische installatie overbelast. Overbelasting kan namelijk plaatsvinden wanneer de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers, zoals de wasmachine of vaatwasser. Zodra overbelasting dreigt reduceert de Load Balancing-functie automatisch het laadvermogen.

Autorisatie: RFID-lezer, smartphone applicatie of Plug & Charge

Met een lader met autorisatie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. Met zo’n functie bepaalt u namelijk zelf wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadstation. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer voor laadpassen, een smartphone applicatie of een Plug & Charge-functie.

 

Laadpaal kopen voor een Subaru Solterra AWD

Laaddirect is simpelweg dé aangewezen leverancier voor laadpalen en andere type laders voor de Subaru Solterra. Onze A-merk laders zijn geschikt voor verschillende toepassingen, kunnen als laadpaal of als wandlader geplaatst worden en beschikken over de modernste functies, technologieën en oplossingen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor de installatie van uw nieuwe laadstation. Een deskundig advies spreekt uiteraard ook voor zich. Heeft u nog vragen over de lader voor uw Subaru Solterra of over de installatie hiervan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.