Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen e-Up!

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen e-Up!

Laadpaal advies over uw Volkswagen e-Up! ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen e-Up!

Heeft u een Volkswagen e-Up! maar nog geen geschikte laadpaal of wandlader? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Niet alleen bestaat ons aanbod uit A-merk laadpalen en wandlader geschikt voor gebruik thuis en op de zaak, ook kunt u ervoor kiezen om de installatie volledig door ons te laten uitvoeren. De Volkswagen e-Up! is een compacte stadsauto die in 2014 op de markt werd gebracht. De e-Up! kenmerkt zich door zijn uitstekende prestaties, compacte vormgeving, plezierige rijgedrag en degelijke actieradius. Om maximaal plezier en profijt te hebben van uw Volkswagen e-Up! heeft u uiteraard wel een passende laadoplossing nodig. Gelukkig hebben wij dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma de geschikte lader voor u in huis.

Uitvoeringen

Op dit moment is de Volkswagen e-Up! leverbaar in slechts een enkele uitvoering, simpelweg de e-Up! genaamd. Deze uitvoering is uitgerust met 36,8 kWh accupakket, heeft 7,2 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-laadaansluiting. Er zijn ook oudere uitvoeringen van de e-Up!. Deze verschillen van de nieuwe op het gebied van accucapaciteit (18,7 kWh in plaats van 36,8 kWh) en AC-laadvermogen (3,7 kW in plaats van 7,2 kW). Laatstgenoemde heeft gevolgen voor uw keuze voor een passende lader en elektriciteitsaansluiting, let hier daarom goed op.

Uitvoering Accu                AC-laadvermogen Aansluiting
VW e-Up!
(01/2014 – 09/2016)
18,7 kWh 3,7 kW Type 2
VW e-Up!
(09/2016 – 09/2019)
18,7 kWh 3,7 kW Type 2
VW e-Up!
(01/2020 – 01/2021)
36,8 kWh 7,2 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

VW e-Up!: welke lader is geschikt?

Welke lader geschikt is voor uw VW e-Up! hangt vooral af van het AC-laadvermogen van de e-Up! en wat voor laadaansluiting u hiervoor nodig heeft. In het geval van de nieuwste generatie VW e-Up!, de uitvoering met een AC-laadvermogen van 7,2 kW, heeft u een 11 kW laadpaal en een 3-fase 16A aansluiting nodig. Met een 1-fase elektriciteitsaansluiting is bij de VW Up! alleen een laadvermogen van 3,6 kW mogelijk. Dan neemt de laadtijd dus significant toe. Heeft u een oudere Volkswagen e-Up!? Dan volstaat wel een 1-fase 1x16A aansluiting.

Laadpaal vs. wandlader

Vanuit een technische perspectief zijn laadpalen en wandladers (die we ook wel wallboxen noemen) nagenoeg gelijk. Het enige verschil tussen de twee zit ‘m in de wijze van montage. De een wordt op een losstaande paal gemonteerd, terwijl de ander tegen de muur wordt geplaatst. Desondanks is de keuze tussen een laadpaal en een wandlader voor uw Volkswagen e-Up! belangrijk. Waarom? Deze keuze bepaalt het gebruiksgemak van de lader. Sommige situaties lenen zich nu eenmaal beter voor een laadpaal, terwijl andere situaties meer geschikt zijn voor een wandlader. Kijk daarom goed naar de plek waar u uw VW e-Up! wilt opladen. Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met dat de laadaansluiting zich aan de rechter achterzijde van de auto bevindt.

Optionele montage door gecertificeerd monteur

Ook voor de klanten die zich liever niet aan de installatie van hun nieuwe laadstation wagen bieden wij uitkomst. Voor diegenen hebben wij ons leveringspakket samengesteld. Kiest u hier voor, dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur de laadpaal of wandlader voor u plaatsen en aansluiten. Vakkundig, veilig en vertrouwd!

De laadtijd van uw Volkswagen e-Up! uitrekenen

“Hoe lang duurt het voordat mijn Volkswagen e-Up! opgeladen is?” Dit rekent u eenvoudig uit met een rekensom. Eerst zet u de specificaties van uw VW e-Up! op een rijtje. Wat zijn de accucapaciteit en het AC-laadvermogen van uw elektrische auto? Vervolgens deelt u de accucapaciteit door het laadvermogen. Ten slotte houdt u nog rekening met een energieverlies van zo’n 15%. Dit doet u door de uitkomst van de eerste som, het delen van de accucapaciteit door het laadvermogen, te delen door 0,85. Voor de Volkswagen e-Up! ziet de berekening er als volgt uit:

36,8 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 6,01 uur

Verschilt het maximale vermogen van uw boordlader van het vermogen van uw laadpaal of wandlader? Gebruik dan de laagste waarde van de twee.

Let op: deze berekening is slechts een schatting. In de werkelijkheid wijkt de laadtijd altijd wat af van de berekening door de invloed van andere externe factoren.

Laadoplossing VW e-Up! voor thuis en op de zaak

Of u uw VW e-Up! nu thuis of op bedrijf wilt opladen, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres. In principe zijn al onze laadoplossingen geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast zijn we dankzij ons uitgebreide, gevarieerde assortiment in staat iedere klant de passende lader aan te bieden.

Toekomstbestendig?

Houdt u ook rekening met de toekomst? Veel kopers staren zich blind op welke lader ze voor hun VW e-Up! nodig hebben en houden geen rekening met hun toekomstige wagenpark. Wie weet heeft u over enkele jaren nóg een elektrische auto op de oprit staan. Of heeft u uw e-Up! vervangen door een elektrische auto met een hoger laadvermogen. In dergelijke gevallen zou het goed uitkomen als u hier tijdens de aanschaf van uw laadstation al rekening mee had gehouden. Hier nu alvast over nadenken kan daarom geen kwaad.

Hoe vind ik de passende laadpaal of wandlader voor mijn Volkswagen e-Up?

De passende laadpaal of wandlader voor uw Volkswagen e-Up vindt u door rekening te houden met onderstaande zaken.

Dynamic Load Balancing

Wanneer uw lader tegelijkertijd ingeschakeld is als andere grote energieverbruikers, dan kan er overbelasting ontstaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig laders met zogenaamde Dynamic Load Balancing. Deze laders detecteren automatisch wanneer andere grote verbruikers, zoals de wasmachine, worden ingeschakeld. Hierop schroeft de lader automatisch het eigen laadvermogen terug.

Intelligente lader met back office

Deelt u uw lader met anderen of verrekent u de laadkosten met uw werkgever? Dan is een intelligente lader met een back office aan te raden. De back office verschaft u namelijk inzicht in al uw laadsessies en de laadkosten.

Vaste of losse laadkabel

De meeste laders hebben een ‘gewone’ vaste laadkabel. Er zijn echter ook laders met een vaste laadkabel. Hierdoor hoeft u niet telkens de kabel uit de kofferbak te halen als u uw VW e-Up! wilt opladen. Houd wel rekening met het feit dat deze laders wat kwetsbaarder zijn.

Autorisatie-functie: Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone app

Wilt u liever niet dat anderen zonder uw toestemming uw laadpunt kunnen gebruiken? Een laadstation met autorisatie-functie, zoals Plug & Charge of een RFID-lezer, is in dat geval een verstandige optie.

Enkele vs. dubbele socket

Ten slotte moet u de knoop doorhaken over het aantal laadaansluitingen, in vaktermen ook wel sockets genoemd. Doorgaans heeft u de keuze uit een enkele of een dubbele laadaansluiting. Baseer uw keuze uit deze twee opties op uw huidige en toekomstige ‘wagenpark’.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.