Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQE

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQE

Laadpaal advies over uw Mercedes EQE ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQE

Ook voor uw Mercedes EQE heeft u een geschikte laadoplossing (laadpaal of wandlader) nodig. Laaddirect is gelukkig dé aangewezen leverancier. Ons assortiment bestaat uit diverse A-merk laadoplossingen zoals Wallbox, Alfen, Webasto en EVbox die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik én die als laadpaal of als wandlader kunnen worden geplaatst. Bovendien nemen wij de installatie van uw nieuwe laadoplossing graag voor u uit handen.

Lukt het u niet om te kiezen uit ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Mercedes EQE? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend aankoopadvies.

 

Laadpaal voor de Mercedes EQE

De Mercedes EQE is een luxe, elektrisch aangedreven sedan en kan min of meer worden beschouwd als de elektrische tegenhanger van de conventioneel aangedreven Mercedes E-Klasse. De EQE combineert de befaamde hoogwaardige afwerking van de Duitse autofabrikant met een hoge mate aan comfort en een uitstekend rijgedrag. Het forse accupakket geeft de EQE een actieradius van maar liefst 535 kilometer (volgens de WLTP-norm). Vanwege de grote capaciteit van de accu is het opladen vaak geen dagelijkse aangelegenheid. Dat betekent ook dat wanneer u uw Mercedes EQE wél moet opladen, het extra belangrijk is dat dit laadproces helemaal goed verloopt. Daarom doet u er verstandig een geschikte en hoogwaardige laadoplossing voor uw Mercedes EQE te kiezen.

 

De beste laadoplossing voor de EQE?

Op dit moment levert Mercedes de EQE in maar liefst 8 verschillende uitvoeringen. Deze verschillen o.a. op gebied van uitrusting, vermogen, aandrijflijn (4MATIC) en interieur. Op gebied van het accupakket en de boordlader zijn de verschillene chter minimaal.  Elke Mercedes beschikt over een 100 kWh-accupakket (waarvaan circa 90 kWh bruikbaar), 11 kW aan AC-laadvermogen alsmede een Type 2-laadaansluiting. Daarnaast is voor elke configuratie een optionele 22.0 kW boordlader verkrijgbaar.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
EQE 300 90 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQE 350 90 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQE 350+ 90 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQE 350 4MATIC 90 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQE 500 4MATIC 90 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQE AMG 43 4MATIC 90 kWh 11 / 22 kW Type 2
EQE AMG 53 4MATIC+ 90 kWh 11 / 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet alle laders zijn geschikt voor de Mercedes EQE

Welke laders allemaal geschikt zijn voor uw Mercedes EQE kunt u vaststellen aan de hand van het AC-laadvermogen van de elektrische sedan. Om het 11 kW AC-laadvermogen van de EQE volledig te benutten heeft u laadstation met minimaal evenveel laadcapaciteit nodig. Dit vereist op zijn beurt een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting. Vergeet daarnaast niet rekening te houden met de laadaansluiting van de Mercedes EQE (Type 2).

Mercedes EQE laadpaal

 

Laadpaal of wandlader?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Hét grote verschil is namelijk de manier waarop de laadoplossing gemonteerd wordt. De een (wandlader) wordt tegen de wand gemonteerd, de ander (laadpaal) op een paal. Bij deze keuze draait het daarom vooral om de beoogde plek waar u uw Mercedes EQE wilt opladen. Is dit in de buurt van een muur? Dan is een wandlader wellicht de beste optie. Zo niet, dan is een laadpaal hoogstwaarschijnlijk de beste keuze. Iets om ook rekening mee te houden: loopt de aansluitleiding van de groepenkast naar de laadpaal of wandlader op een beetje logische manier?

 

Optioneel installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? Of waagt u zich om andere redenen liever niet aan de installatie van uw lader? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde installateur regelt de installatie van A t/m Z en levert uw laadoplossing geheel gebruikslaar op.

 

Hoelang duurt het om de Mercedes EQE op te laden?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Mercedes EQE? U rekent deze relatief eenvoudig uit met behulp van deze rekensom:

( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / Energieverlies = laadtijd in uren

Door de accucapaciteit te delen door het AC-laadvermogen – dat doorgaans in kW (kilowatt) wordt aangegeven – kunnen we bepalen hoeveel uur er nodig is om de accu volledig te vullen. Vervolgens delen we de uitkomst hiervan door 0,85 – zo houden we namelijk ook rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden. Voor de Mercedes EQE is deze berekening als volgt:

Laadtijd Mercedes EQE: ( 90 kWh / 11 kW ) / 0,85 =  9,63 uur = 9 uur en 38 minuten

Overigens moet er bij deze berekening met twee dingen rekening worden gehouden. Ten eerste moet u de laagste waarde gebruiken wanneer het laadvermogen van uw lader en uw Mercedes EQE niet gelijk zijn. Ten tweede kan de laadtijd in de praktijk afwijken als gevolg van de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektrische aansluiting.

 

Geschikt voor particulier én zakelijk gebruik

Al onze laders zijn in principe geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bovendien bestaat ons aanbod uit uiteenlopende modellen van diverse merken – elk met zijn eigen unieke features, voor- en nadelen en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen wij iedere gebruiker een passende laadoplossing aanbieden, wat de wensen en eisen ook zijn.

Toekomstbestendig?

Wij raden onze klanten bij hun keuze altijd aan om ook rekening te houden met de toekomst. Hiermee bedoelen we vooral de mate waarin de laadpaal/wandlader gebruikt kan worden voor toekomstige EV’s die waarschijnlijk over een grotere AC-laadcapaciteit beschikken. Ook doelen we hiermee op de mogelijke aanschaf van een tweede elektrische auto, naast uw Mercedes EQE. In dat geval zou het geen kwaad kunnen om nú alvast te kiezen voor een lader met een dubbele laadaansluiting.

 

Zo vindt u de perfecte lader voor uw Mercedes EQE

Naast het laadvermogen, de laadaansluiting en de elektrische aansluiting zijn er nog allerlei andere zaken die u in overweging moet nemen. We zetten ze voor u op een rijtje.

1: Aantal sockets

U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting. Welke voor u geschikt is hangt af van uw huidige én toekomstige elektrische wagenpark. Wilt u meerdere EV’s tegelijk kunnen opladen, dan biedt een lader met een dubbele socket uitkomst. Is dit niet het geval, dan volstaat een lader met een enkele aansluiting. Uiteraard is ook de capaciteit van uw elektriciteitsaansluiting hierbij een aandachtspunt, al verdelen de meeste laders keurig het beschikbare vermogen over beide auto’s.

2. Dynamic Load Balancing

De lader van uw Mercedes EQE vraagt veel van uw Mercedes EQE. Zoveel zelfs, dat uw installatie overbelast kan raken. Dit voorkomt u door voor een lader met Dynamic Load Balancing te kiezen. Dit is een functie die detecteert wanneer overbelasting dreigt en hierop automatisch het laadvermogen aanpast. Zo kan het ’s nachts inschakelen van de wasmachine, vaatwasser of wasdroger niet onverhoeds voor overbelasting van uw elektrische installatie zorgen.

3. Autorisatie

Heeft u liever niet dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpaal of wandlader? Kies dan voor een model dat is uitgerust met een autorisatiefunctie. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadstation. De autorisatie verloopt dan via een plug & Charge optie, een RFID-lezer voor laadpassen en laaddruppels of een smartphone applicatie.

4. Laadkabel – los of vast?

Laadkabels zijn er in twee soorten: los en vast. De meeste laders zijn uitgerust met een losse laadkabel. Deze bergt u op in uw Mercedes EQE en haalt u tevoorschijn als u deze wilt opladen. Een vaste laadkabel zit permanent bevestigd aan de laadpaal/wandlader en is hierdoor eenvoudiger in gebruik. Helaas is dit type kabel ook een stuk kwetsbaarder voor bijvoorbeeld vandalen en koperdieven en daardoor minder geschikt als de lader zich in een publieke omgeving bevindt.

5. Online lader met backoffice

Meer en meer laders zijn voorzien van een internetaansluiting. Dankzij deze connectie met het internet beschikken ze over allerlei handige functies, zoals een (beperkte) backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie omtrent het laden – iets wat ideaal is als u de kosten van het laden wilt verrekenen met medegebruikers of uw werkgever. Overigens bieden wij ook los verkrijgbare, extra uitgebreide backoffices van bijvoorbeeld E-Flux aan voor gebruikers en bedrijven die het maximale uit hun laadoplossing willen halen.

 

A-merk laadpaal kopen voor uw Mercedese EQE?

Dat doet u natuurlijk bij Laaddirect! Niet alleen vindt u bij ons ongetwijfeld een passend exemplaar, óók regelen wij van de installatie van A tot en met Z. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe. Heeft u vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.