Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Laadpaal registratie

Hoe registreer ik een Alfen laadpaal?

ACE Service Installer

Een Alfen laadpaal moet u voor gebruik eerst registreren. Op deze manier wordt het laadstation geactiveerd en ingesteld voor gebruik. Hiervoor moet u wel eerst een programma downloaden, namelijk de ACE “Service Installer Setup (voor NG-platform)”. Dit programma is via deze link te vinden onder het kopje “Oplaadpunten EV”. Een account voor deze ACE Service Installer kan aangemaakt worden via support.alfen.com. Dit kan via de volgende stappen:

1. Log in op het serviceportaal. Als u nog geen account heeft dan kunt u die hier meteen aanmaken.
2. Ga naar ‘Configuration tool’.
3. Ga naar ‘Request for account’.
4. Vraag uw account aan. Accounts zijn persoonsgebonden. U kunt dus helaas geen algemeen account voor het hele bedrijf aanvragen.

Het zou tot twee werkdagen kunnen duren totdat u de inloggegevens ontvangt. Wij adviseren u dan ook om deze op tijd aan te vragen.

U kunt het laadstation lokaal instellen met behulp van deze ACE Service Installer via een Windows computer/laptop. Hiervoor moet uw computer wel met hetzelfde netwerk verbonden zijn als het laadstation. U kunt ook een verbinding tot stand brengen door een netwerkkabel aan te sluiten tussen uw computer/laptop en uw laadstation. Zorg wel dat het laadstation binnen dezelfde IP-range staat als de laptop, anders kunnen deze niet met elkaar communiceren.

Via een backoffice

Een andere optie is om uw Alfen laadstation te registreren via een backoffice systeem, indien u dit heeft aangeschaft. Dit kan door de volgende stappen te volgen:

1. Log in op het betreffende backoffice.
2. Ga naar configuratie management voor het laadstation dat u wilt configureren.
3. Haal de huidige configuratie op (voer een OCPP GetConfiguration commando uit).
4. Vind de gewenste configuratie sleutel die u wilt wijzigen.
5. Wijzig de waarde naar de gewenste waarde.
6. Sla de waarde op/ stuur deze waarde naar het laadstation (voer een OCPP ChangeConfiguration uit).
7. Herstart het laadstation om de wijziging door te voeren.

(Bron: Alfen)

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.