Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Accu en laden

Wat is een elektrische laadpaal?

Een elektrische laadpaal is een laadstation voor het opladen van elektrische auto’s. Deze laadt de accu van uw auto op met behulp van stroom. Laadpalen zijn er in twee categorieën: gewone laadpalen en snellaadpalen. Deze twee laadmethoden lichten we hieronder graag even toe:

 

Wat is gewoon laden?

Gewoon laden van uw elektrische auto betekent dat er geladen wordt met een ‘normale snelheid’. Deze laadmethode wordt vaak gebruikt bij normale laadpalen welke vooral thuis of bij een bedrijf gebruikt worden. Met deze laadmethode kan de accu van uw auto in ca. 6 tot 10 uur opgeladen worden. Het maximum laadvermogen bij ‘gewoon laden’ ligt vaak tussen de 7.4 kW en 22 kW.

wat is een laadpaal

Lees meer over gewoon opladen

 

Wat is snelladen?

Snelladen is het opladen van de accu van uw elektrische auto met een hoge(re) laadsnelheid. Met de zogenoemde ‘snellaadpalen’ kan de accu binnen 20 tot 50 minuten voor 80% opgeladen worden. Het maximum laadvermogen bij snellaadpalen ligt tussen de 50 kW en 350 kW, afhankelijk van de aanbieder.

Deze snellaadpalen kunnen de accu echter tot maximaal 80 à 90% opladen. Dit is om de levensduur van de accu te beschermen: op hoge snelheid de accu met meer dan 80% opladen kan namelijk de conditie ervan verslechteren.

Snellaadpalen staan vooral langs snelwegen of bij tankstations zodat u de accu tijdens een (lange) rit snel kunt opladen.

Wat is snelladen

Lees meer over snelladen

 

Openbaar en privé laadpalen

De twee laadmethoden welke we hierboven hebben toegelicht kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën:

 

Openbare laadpalen

Openbare laadpalen zijn publieke laadpalen die voor iedereen toegankelijk zijn met behulp van een laadpas. Zo kunt u uw auto ook buitenshuis opladen. Hier zijn vaak wel laadkosten mee gemoeid.

Openbare laadpalen

 

Privé laadpalen

Privé laadpalen zijn niet voor iedereen toegankelijk. Met uw eigen laadpaal kunt u namelijk zelf bepalen wie er wel of niet kan laden.

Privé laadpalen

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.