Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Volkswagen ID.7 belooft comfort, efficiëntie en ruimte

De Volkswagen ID.7 wordt de elektrische opvolger van de Passat. Het wordt een comfortabele elektrische sedan met een ruim interieur en een indrukwekkend rijbereik.

Een waardige opvolger voor de Passat

Volkswagen heeft onlangs de Passat sedan uitgefaseerd, maar liefhebbers hoeven niet te treuren: binnenkort komt er een elektrische vervanger in de vorm van de ID.7. Deze nieuwe elektrische sedan, die we in het D-segment mogen plaatsen, belooft een comfortabele en efficiënte kilometervreter te worden, en is dus bij uitstek geschikt voor langeafstandsritten.

Efficiënte en krachtige elektromotor

De ID.7 zal beschikbaar zijn met een 77 kWh (82 kWh) of een 85 kWh (91 kWh) accu, die stroom levert aan een volledig nieuwe, efficiëntere en krachtigere elektromotor (210 kW / 286 pk) op de achterwielen. Ter vergelijking: de huidige generatie VW-elektromotoren moet het nog met 150 kW / 204 pk doen.

De voorzijde van ID.7

Indrukwekkend rijbereik tot 700 kilometer

Dankzij de grotere accucapaciteit en de efficiëntere elektromotor verwacht Volkswagen een theoretisch WLTP-rijbereik van 615 km (77 kWh) tot 700 km (85 kWh). Dit is relatief veel voor de vermelde accucapaciteiten en is mede te danken aan de gunstige luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23 in combinatie met de zuinigere elektromotor. Snelladen kan, afhankelijk van de uitvoering, aan 170 kW tot 200 kW.

Volkswagen ID.7 krijgt ruim en luxueus interieur

De ID.7 is 4,96 meter lang en biedt dankzij de elektrische aandrijving en een wielbasis van 2,96 meter ruimte voor een interieur dat vergelijkbaar is met dat van auto’s uit de hogere klasse. De kofferbak mag er ook wezen, met een inhoud van 532 liter. In het interieur vinden we een 15-inch touchscreen, een head-up display en optioneel een 700 Watt Harman Kardon audiosysteem met maar liefst 14 luidsprekers. Voor extra comfort zijn er nieuw ontwikkelde stoelen met ventilatie en massagefunctie beschikbaar.

interieur van de VW ID.7

Prijs en toekomstige varianten

Volkswagen stelt voor de ID.7 een basisprijs van “duidelijk onder 60.000 euro” in het vooruitzicht. De ID.7 zal vanaf juni in productie gaan en eind dit jaar in de showrooms verschijnen. Wanneer de auto precies bij de eerste klanten in Nederland zal arriveren, is nog niet bekend. Later zal er overigens ook een vierwielaangedreven versie van de ID.7 komen, met een tweede, asynchrone elektromotor in de voorkant en een totaal vermogen van naar verwachting 250 kW (340 pk). Voor 2024 heeft Volkswagen bovendien ook een stationwagon-variant in de planning staan.

De VW ID.7 belooft veel goeds

De Volkswagen ID.7 lijkt een waardige opvolger te worden van de geliefde Passat. Met een krachtige en efficiënte elektromotor, een indrukwekkend rijbereik, een ruim en luxueus interieur en diverse uitvoeringen om uit te kiezen, heeft deze elektrische sedan veel te bieden voor zowel particuliere als zakelijke rijders. We kunnen dan ook reikhalzend uitkijken naar de lancering, die eind 2023 plaats moet vinden. Voor die tijd zullen we ongetwijfeld al nader kennis kunnen maken met de VW ID.7.

Achterzijde elektrische Volkswagen ID.7

 

Reacties

No products in the cart.