Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Audi Q4 e-tron

De beste laadoplossingen voor uw Audi Q4 E-tron

Laadpaal advies over uw Audi Q4 E-tron ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Audi Q4 e-tron

Voor de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Audi Q4 e-tron bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons uitgebreide assortiment bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen voor uw elektrische Audi, die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien kunnen al onze laders als laadpaal én als wandlader worden geplaatst. Hiermee heeft u ultieme flexibiliteit. Als kers op de taart nemen wij optioneel het gehele installatieproces uit handen.

In ons aanbod vindt u diverse laadpalen en wandladers voor de Audi Q4 e-tron. Deze beschikken over:

  • Voldoende AC-laadvermogen (7,2 kW, 11 kW of meer)
  • De juiste laadaansluiting (type 2)
  • Diverse functies en applicaties (backoffice, kWh-meter, Load Balancing, autorisatie

 

De beste laadpaal voor de Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron is een van de jongste telgen uit de elektrische Audi-familie. Deze elektrische Audi is een compact vormgegeven SUV met een actieradius van 350 tot 520 kilometer, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Dankzij het flinke accupakket is dagelijks opladen niet nodig. Dit betekent echter niet dat laden onbelangrijk is. In tegendeel, dit maakt het laden juíst belangrijk. Wanneer u uw Audi Q4 e-tron aan de lader legt, wilt u namelijk dat dit helemaal goed gaat. Zo weet u zeker dat de accu volledig opgeladen is en dat u zonder problemen op uw bestemming aankomt. Daarom doet u er verstandig aan om een goede, betrouwbare A-merk lader uit te kiezen.

 

Welk laadstation kiezen?

Vooralsnog is de Audi Q4 e-tron leverbaar in vier uitvoeringen. Het basismodel (Q4 e-tron 35) heeft een 52 kWh accu en een laadvermogen van 7,2 kW. De drie andere uitvoeringen hebben een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW en een zwaarder 76,6 kWh accupakket. Uiteraard hebben ze alle vier een ‘normale’ Type 2 aansluiting.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Q4 e-tron 35 52 kWh 7,2 kW Type 2
Q4 e-tron 40 76,6 kWh 11 kW Type 2
Q4 e-tron 45 quattro 76,6 kWh 11 kW Type 2
Q4 e-tron 50 quattro 76,6 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laders voor de Audi Q4 e-tron

Zoals u in de tabel ziet, beschikt de Audi Q4 e-tron over 7,2 of 11 kW aan AC-laadvermogen. Om dit laadvermogen ten volle te benutten heeft u een passende elektrische aansluiting nodig. In beide gevallen is minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting benodigd. Indien u een 7,2 kW laadvermogen heeft, worden daarvan 2 fasen gebruikt. Wat er gebeurt als u deze elektrische aansluiting niet heeft? Dan is de Q4 e-tron niet in staat om gebruik maken van al zijn volledige laadcapaciteit, wat op zijn beurt zorgt voor een aanzienlijk langere laadtijd.

Laadpaal of wandlader – welke is geschikt voor u?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Tussen deze twee types laadstation is er namelijk nauwelijks technisch verschil. Het grote verschil zit in de manier waarop ze worden gemonteerd. Baseer uw keuze op uw situatie en persoonlijke voorkeur. Sommige situaties lenen zich beter voor een laadpaal, anderen juist voor een wandlader. Kijk goed naar de plek waar u uw Audi Q4 e-tron wilt opladen en vraag u af welk type lader hier het beste tot zijn recht komt. Tip: beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadpoort van de Q4 e-tron zich aan de rechter achterzijde van de auto bevindt.

Inclusief optionele montage

Heeft u twee linkerhanden? Dat is geen probleem. De bij Laaddirect aangesloten monteurs plaatsen uw nieuwe laadstation op vakkundige wijze. Zo heeft u hier zich niet aan te wagen – wel zo makkelijk, en wel zo veilig.

Wat is de laadtijd van de Audi Q4 e-tron?

Benieuwd naar de tijd die nodig is om de 77 kWh accu van de Audi Q4 e-tron op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van de volgende som.

( Bruikbare accucapaciteit (in kWh) / AC-Laadvermogen (in kW) ) / 0,85 (15% energieverlies) = Laadtijd in uren

Het idee achter de rekensom is eenvoudig. U deelt de totale accucapaciteit door het AC-laadvermogen (per uur). Vervolgens rolt hier het aantal benodigde uren om de accu volledig op te laden uit. Dan zijn wij er nog niet helemaal. Er moet namelijk ook rekening worden gehouden met een energieverlies van circa 15%.

Vullen we de specificaties van de Audi Q4 e-tron in, dan krijgen we de volgende laadtijden:

Laadtijd Audi Q4 e-tron 35: ( 52 kWh / 7,2 kW ) / 0,85 = 8,5 = 8 uur en 30 minuten

Laadtijd Audi Q4 e-tron 40/45 quattro/50 quattro: ( 76,6 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,24 = 8 uur en 14 minuten

Verschilt de laadtijd van uw laadoplossing van die van de Q4 e-tron’s boordlader? Gebruik dan de laagste waarde.

Zakelijk of particulier uw Q4 e-tron opladen

Ongeacht of u uw Audi Q4 e-tron thuis, op de zaak of ergens anders wilt opladen, Laaddirect heeft de passende lader voor u in huis. Ons uitgebreide leveringsprogramma bestaat uit verschillende laadstations – elk met z’n eigen ideale toepassing(en). Dit maakt dat wij voor elke situatie de geschikte laadpaal of wandlader kunnen aanbieden. Bovendien zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Lange termijn investering

Een topmerk laadpaal of wandlader is een lange termijn investering. Kiest u nu voor een toekomstbestendige laadoplossing, dan heeft u hier nog lang profijt van. Bijvoorbeeld wanneer u uw e-tron in de toekomst vervangt door een elektrische auto met een hoger laadvermogen. Kortom, het kan geen kwaad om de aanschaf van een lader voor uw Audi Q4 e-tron als lange termijn investering te zien en alvast rekening te houden met de toekomst.

Lange termijn investering

Een topmerk laadpaal of wandlader is een lange termijn investering. Kiest u nu voor een toekomstbestendige laadoplossing, dan heeft u hier nog lang profijt van. Bijvoorbeeld wanneer u uw e-tron in de toekomst vervangt door een elektrische auto met een hoger laadvermogen. Kortom, het kan geen kwaad om de aanschaf van een lader voor uw Audi Q4 e-tron als lange termijn investering te zien en alvast rekening te houden met de toekomst.

“Hoe vind ik de best passende laadoplossing voor mijn Audi Q4 e-tron?”

Het juiste vermogen, de passende elektrische aansluiting en het gewenste type laadstation bepalen niet welke lader het meest geschikt is voor u en uw Q4 e-tron. Er zijn immers nog tal van andere factoren die een rol spelen.

Soort laadkabel – vast of los?

Telkens weer die laadkabel uit de kofferbak halen – het is een welbekende frustratie van menig elektrisch rijder. Kiest u voor een lader met een vaste laadkabel, dan behoort deze frustratie tot de verleden tijd. Maar let op: laders met een vaste kabel zijn kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Dynamic Load Balancing – voorkom overbelasting van uw elektrische installatie

Wist u dat uw elektrische installatie overbelast kan raken als uw lader tegelijk ingeschakeld is als andere grote energieverbruikers? Laders uitgerust met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het laadvermogen te reduceren als andere verbruikers aangezet worden.

Online lader – slimme functionaliteiten

Veel laders zijn voorzien van de modernste technologieën. Neem bijvoorbeeld ‘online laders’, ofwel laders met een internetaansluiting. Deze zijn uitgerust met diverse slimme oplossingen, zoals een back office. Hiermee heeft u meer inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden.

Back office – uitgebreid inzicht in uw laadsessies- en kosten

Wilt u nauwkeurig bijhouden hoeveel het laden kost en tegelijkertijd ook andere real time informatie kunnen inzien? Dan biedt een van onze back office-pakketten uitkomst. Dit is een losse, extra uitgebreide back office waarmee u nóg meer inzicht krijgt in alle informatie omtrent het laadproces.

Autorisatie – zelf bepalen wie gebruik maakt van uw laadstation

Met laadstations met een autorisatie-functie bepaalt u zelf wie gebruik kan maken van uw laadpunt. Dergelijke functies zijn er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan een Plug & Charge-optie, een RFID-lezer voor laadpassen, een smartphone applicatie of laaddruppels.

Aantal laadaansluitingen – enkel of dubbele socket?

Wilt u nu of in de nabije toekomst twee auto’s tegelijk kunnen opladen? Dan zou het wel zo handig zijn als uw laadstation hier toegerust voor is. Doorgaans kunt u kiezen uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting.

 

A-merk laadoplossing voor de Audi Q4 e-tron kopen bij Laaddirect

De beste lader voor de Audi Q4 e-tron vindt en koopt u natuurlijk bij Laaddirect. Bekijk ons assortiment en kies de meeste laadoplossing voor u! Komt u er niet uit of heeft u een andere vraag? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder!

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.