Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW i4

De beste laadoplossingen voor uw BMW i4

Laadpaal advies over uw BMW i4 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

BMW i4

Laadpaal of wandlader voor uw BMW i4 nodig? Ons leveringsprogramma bestaat uit diverse topmerk laadpalen en wandladers geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Over de installatie van de lader hoeft u zich geen zorgen te maken – kiest u voor ons installatiepakket, dan regelen wij dit voor u.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de BMW i4 en plaats direct een bestelling. U heeft keuze uit talloze laadstations, waaronder hypermoderne online laders, extra betaalbare modellen en alles daartussenin.

 

Laadpaal voor de BMW i4

De BMW i4 is de eerste 100% elektrische Gran Coupé van BMW. BMW gaat zelfs zo ver om te zeggen dat de i4 “de elektrische aandrijving naar de kern van het merk brengt en een nieuw tijdperk inluidt”. De BMW i4 kenmerkt zich net als alle andere BMW’s door zijn dynamische rijgedrag, strakke en elegante exterieur en innovatieve interieur. Net zoals bij elke andere elektrische auto is het van groot belang om de BMW i4 regelmatig op te laden. Dit doet u uiteraard met een passende laadoplossing met voldoende vermogen, de juiste aansluiting en alle gewenste functionaliteiten.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Vooralsnog levert BMW de i4 in twee uitvoeringen, de ‘eDrive50 en de ‘M50’. Beide configuraties hebben een 83,9 kWh-accupakket (80,7 kWh bruikbaar), 11 kW AC-boordlader en een standaard Type 2-aansluiting krijgt. Het is onbekend of de Duitse autofabrikant dit model in de toekomst ook in andere uitvoeringen zal leveren.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BMW i4 eDrive40 80,7 kWh 11 kW Type 2
BMW i4 M50 80,7 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de BMW i4?

Wilt u de perfecte lader vinden, dan zijn er diverse factoren die u in het achterhoofd moet houden. Een van de meest belangrijke hiervan is het laadvermogen van uw BMW i4. Gezien het feit dat de BMW i4 Gran Coupé over 11 kW aan AC-laadvermogen beschikt, is een laadstation die dit vermogen kan leveren noodzakelijk. Hier heeft u op zijn beurt weer een geschikte elektrische aansluiting voor nodig. Om het laadvermogen van de BMW i4 volledig te benutten is een 3-fase aansluiting van minimaal 3 x 16A benodigd.

Laadpaal of wandlader – welke is het beste voor u?

Een andere te maken keuze heeft betrekking op het type laadstation. U heeft de keuze uit een laadpaal en een wandlader. Het verschil tussen deze twee types zit ‘m in de wijze van montage. Daar waar het ene type op een losstaande paal wordt gemonteerd, wordt de ander tegen de wand geplaatst. Baseer uw keuze op wat in uw situatie het meest handig is. Bedenk u waar u uw BMW i4 wilt gaan opladen en hoe de laadkabel hier zal komen te lopen.

Ons installatiepakket

Ook als u twee linkerhanden heeft bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Kies in dat geval simpelweg voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten monteur – die uiteraard over alle benodigde papieren beschikt – regelt de installatie van uw laadstation van A tot en met Z.

Wat is de laadtijd van de BMW i4?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw BMW i4? Dit rekent u eenvoudig uit met behulp van een rekensom. Het principe is erg eenvoudig. Door de maximale accucapaciteit te delen door het AC-laadvermogen per uur komt u vanzelf uit op het aantal uur dat benodigd is om de accu volledig op te laden. Vergeet hierbij niet rekening te houden met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden. Doorgaans gaat zo’n 15% van de energie tijdens het laden verloren, waardoor het laden wat langer duurt.

De berekening

Hoe ziet deze berekening er in de praktijk uit? Hieronder een voorbeeld met de specificaties van de BMW i4:

Laadtijd BMW i4: 80,7 kWh / 11 kW / 0,85 (15% energieverlies) = 8,56 uur = 8 uur en 38 minuten

Let op! Deze berekening is niet 100% accuraat. In de werkelijkheid hebben allerlei andere factoren ook invloed op de laadtijd. Denk hierbij aan de temperatuur of de staat van de elektrische aansluiting.

Thuis, op bedrijf of elders uw BMW i4 Gran Coupé opladen

Thuis, op de zaak of ergens anders uw BMW i4 opladen – in principe zijn al onze laders hiervoor geschikt. Het maakt daarom niet uit of u uw nieuwe laadpaal of wandlader zakelijk of particulier wilt gebruiken. Daarnaast bestaat ons leveringsprogramma uit laders van diverse merken, elk met z’n eigen kenmerken, unieke eigenschappen, ideale toepassingen en functionaliteiten. Dit betekent dat we voor iedere situatie de best passende laadoplossing kunnen aanbieden, wat uw wensen ook zijn.

Toekomstbestendige laadoplossing

U doet er verstandig aan om rekening te houden met de toekomst bij de aanschaf van de lader voor uw BMW i4. Hiermee bespaart u veel geld, tijd en gedoe. We zien namelijk vaak dat elektrische rijders een tweede elektrische auto aanschaffen, of dat zij hun huidige auto vervangen door een elektrische auto met een hoger laadvermogen. In dergelijke gevallen is het wel zo handig als dezelfde lader kan worden gebruikt!

In 7 stappen de passende lader voor uw BMW i4

Hoe vindt u nu de perfect lader voor uw BMW i4 én uzelf? Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Stap 1: laadvermogen en elektrische aansluiting

Eerst moet u bepalen hoeveel laadvermogen u nodig heeft en wat de daarvoor benodigde elektrische aansluiting is. In het geval van de BMW i4 is dit een AC-laadvermogen van 11 kW en minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting.

Stap 2: laadpaal of wandlader?

Vervolgens dient u de knoop door te hakken over het type lader. In principe zijn al onze laders te gebruiken als laadpaal en wandlader, dus deze keuze komt vooral aan op uw eigen voorkeur.

Stap 3: hoeveelheid laadaansluitingen

Ook het aantal laadaansluitingen, ook wel sockets genaamd, is van belang. U heeft de keuze uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. De eerstgenoemde is ideaal als u één elektrische auto heeft en niet verwacht in de nabije toekomst een tweede aan te schaffen. Een laadstation met een dubbele socket is aan te raden als u nu of in de toekomst twee auto’s tegelijk wilt opladen.

Stap 4: type laadkabel

Telkens die laadkabel maar weer uit de kofferbak opgraven – het is een frustratie van mening elektrische rijder. Om deze reden zijn sommige laders uitgerust met een vaste laadkabel. Dergelijke laders zijn wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op een publieke plek.

Stap 5: Online vs offline laadpalen/wallboxen

Steeds meer laders zijn voorzien van een internetaansluiting. Dergelijke laders worden ook wel online laders genoemd. Deze zijn voorzien van extra ‘slimme’ functionaliteiten, waaronder een back office. Met deze back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en -kosten. Overigens kunt u bij ons ook kiezen voor een losse, extra uitgebreide back office. Deze verschaft u nóg meer inzicht in het laadproces en alles wat daarbij komt kijken. Dit is vooral handig voor gebruikers die zakelijk rijden en de laadkosten met hun werkgever willen verrekenen.

Stap 6: Dynamic Load Balancing

Wanneer een lader en andere grote energieverbruikers tegelijk ingeschakeld zijn kan uw elektrische aansluiting overbelast raken. Laders met Dynamic Load Balancing hebben een ingebouwde functie die dit voorkomt. Goed voor uw gemoedsrust én uw elektrische installatie.

Stap 7: Autorisatie

Heeft u liever niet dat anderen uw laadpunt zonder uw toestemming kunnen gebruiken? Kies dan een lader met een autorisatie-functie. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw lader.

A-merk laadoplossing voor de BMW i4 kopen bij Laaddirect

Voor een A-merk laadpaal of wallbox voor uw BMW i4 bent u bij Laaddirect in ieder geval op de juiste plek. Wij hebben de beste lader voor u én uw BMW i4 ongetwijfeld in ons aanbod, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast regelen wij ook de installatie – dat is wel zo makkelijk. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.