Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Jaguar I-Pace

De beste laadoplossingen voor uw Jaguar I-Pace

Laadpaal advies over uw Jaguar I-Pace ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Jaguar I-Pace

Bent u in de markt voor een wandlader of een laadpaal voor uw Jaguar I-Pace? Laaddirect biedt uiteenlopende laders die uitstekend geschikt zijn voor de Jaguar I-Pace. Wij hebben diverse laadoplossingen, voor zowel particulier als zakelijk gebruik. De Jaguar I-Pace is de eerste volledige elektrische SUV van het Britse merk en is langzaam maar zeker ook steeds vaker in Nederland te zien. Met zijn praktische actieradius van 260 tot 530 kilometer hoeft opladen geen dagelijkse aangelegenheid te zijn. Maar, op zijn tijd moet ook de I-Pace opgeladen geworden. Daarom is het zaak om een geschikte wandlader of laadpaal voor de Jaguar I-Pace te vinden.

Twee uitvoeringen

Op dit moment is de Jaguar I-Pace verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: de I-Pace EV400 en de I-Pace EV320. Het verschil tussen deze uitvoeringen zit ‘m niet in het accupakket, maar in het vermogen en het maximumkoppel. Daar waar de EV400 maar liefst 400 pk en 696 Nm tot zijn beschikking heeft, heeft de EV320 ‘slechts’ 320 pk en 500 Nm. Kort gezegd houdt dit in dat de verschillen tussen de uitvoeringen geen gevolgen hebben voor het kiezen van een geschikte laadoplossing voor uw Jaguar. Beide varianten hebben immers eenzelfde accu, 11 kW AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting.

Overigens is de EV400 in de zomer van 2020 vernieuwd. De oudere modellen van de I-Pace EV400 hadden nog een lager laadvermogen van 7,4 kW.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
EV400
(6/2018 – 6/2020)
90 kWh       7,4 kW Type 2
EV320
(vanaf 7/2020 )
90 kWh 11 kW Type 2
EV400
(vanaf 7/2020 )
90 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Jaguar I-Pace?

Voor het zogenoemde ‘AC-laden’, ofwel het standaard laden bij uw thuis of op werk, beschikt de huidige Jaguar I-Pace over een laadvermogen van 11 kW. Wilt u dit laadvermogen maximaal benutten, dan heeft u een 3-fase 16A laadpunt nodig. Ook voor de eerste modellen van de elektrische Jaguar, die nog over een laadvermogen van 7,4 kW beschikken, hebt u een 3-fase aansluiting (3×16) nodig. Hierbij worden in de praktijk slechts 2 fasen gebruikt. Omdat uw volgende elektrische auto in dit prijssegment hoogstwaarschijnlijk een AC-laadvermogen van 11 kW heeft, is het raadzaam om sowieso een 11 kW laadpaal of wandlader te kiezen. Bij Laaddirect heeft u keuze uit verschillende laadstations, die zowel als wandlader of als laadpaal geïnstalleerd kunnen worden. Op deze manier bieden wij u voor iedere situatie de ideale lader.

Wandlader of laadpaal

Vanuit een technisch perspectief maakt het niet uit of u voor een laadpaal of wandlader kiest. Beide laadoplossing zijn technisch gelijk – de manier van montage verschilt alleen. Daarom komt deze keuze neer op wat voor u het meest praktisch is. Dit bepaalt u door na te gaan waar u uw Jaguar I-Pace thuis of op werk parkeert en hoe die specifieke laadsituatie(s) eruit zou(den) zien. Besteed hierbij vooral aandacht aan hoe de laadkabel zou lopen. Houd hierbij in het achterhoofd dat de laadpoort van de I-Pace zich aan de linker voorzijde bevindt.

Inclusief installatie

Kiest u naast de lader ook voor het installatiepakket, dan wordt uw lader door een bij Laaddirect aangesloten installateur geplaatst en aangesloten. Uw laadpaal of wandlader wordt binnen enkele weken op vakkundige wijze geïnstalleerd door een gecertificeerde monteur.

 

Laadtijd Jaguar I-Pace

Hoe lang het duurt voordat het accupakket van uw Jaguar I-Pace compleet opgeladen is, is eenvoudig te berekenen. U deelt simpelweg de capaciteit van de accu, uitgedrukt in kWh, door het laadvermogen, uitgedrukt in kW. Overigens dient er bij deze berekening ook rekening te worden gehouden met 15% energieverlies. De formule ziet er daarom als volgt uit:

xx kWh / xx kW / 0,85 = laadtijd uitgedrukt in uren

Past u deze berekening toe op de Jaguar I-Pace EV400, dan krijgt u de volgende som:

90 kWh / 11 kW / 0,85 = 9,63 uur

Verschilt het laadvermogen van de auto en de lader? In dat geval kiest u de laagste waarde. Houd er daarnaast rekening mee dat deze berekening uitgaat van een optimale situatie. In de praktijk is de laadtijd afhankelijk van allerlei omstandigheden, zoals de omgevingstemperatuur en de elektriciteitsaansluiting.

Geschikt voor particulier en zakelijk gebruik

Of u de lader particulier of zakelijk gebruikt maakt niet direct uit. Wij hebben in ons assortiment namelijk heel veel uiteenlopende laders opgenomen. Dit, in combinatie met het feit dat u zelf de keuze heeft tussen een wandlader of laadpaal, maakt dat wij voor elke situatie de geschikte laadoplossing kunnen aanbieden.

Lader Jaguar I-Pace: houd rekening met de toekomst

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Het is daardoor aannemelijk dat uw toekomstige auto óók een elektrische is. Of dat u een tweede elektrische auto neemt. Het is daarom van groot belang dat u bij de aanschaf van een lader voor uw Jaguar I-Pace rekening houdt met de toekomst. Voor hetzelfde geld heeft u over enkele jaren een auto met nóg grotere laadcapaciteit op de oprit staan. Of, zoals eerder gezegd, een tweede elektrische auto. Kortom, vooruit denken kan allesbehalve kwaad wanneer het aankomt op het maken van de juiste keuze voor uw laadoplossing.

Zo vindt u de beste laadoplossing voor uw Jaguar I-Pace

Hoe vindt u nu de juiste lader voor uw Jaguar I-Pace? Naast laadvermogen en uitvoering (laadpaal of wandlader), dient u ook rekening te houden met de volgende zaken:

Dubbele of enkele laadaansluiting

Wilt u nu of in de toekomst meer dan één elektrische auto tegelijk opladen? Dan is een laadpaal of wandlader met een dubbele laadaansluiting, in vakjargon ook wel dubbele socket genoemd, aan te raden. Heeft u hier geen behoefte aan, dan voldoet een laadstation met een enkele aansluiting.

Wel of geen vaste laadkabel

Met een lader met een vaste laadkabel maakt u het zichzelf een stukje gemakkelijker. Bij een dergelijke lader hoeft u immers niet telkens de laadkabel uit de kofferbak te pakken als u uw elektrische Jaguar aan de lader wilt aansluiten. Het nadeel van zo’n vaste kabel is het feit dat deze kwetsbaarder is en daardoor minder geschikt is voor gebruik in een publieke omgeving.

Online vs offline

Laadstations zijn high tech. Tegenwoordig zijn veel laders dan ook verbonden met het internet. Deze laadoplossingen worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetverbinding kunt u inloggen in de zogenoemde back office, waarbinnen u inzicht krijgt in de laadkosten en laadsessies. Dit is onder andere handig als u de laadkosten wilt verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.

Autorisatie

Heeft u liever niet dat iedereen van uw laadpunt gebruik kan maken? Kies dan voor een lader met Plug & Charge-optie of een andere technologie zoals RFID waarmee de laadpaal alleen ontgrendeld kan worden door de beoogde gebruiker(s).

Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Met Dynamic Load Balancing voorkomt u dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Deze functionaliteit biedt vooral uitkomst wanneer uw lader de beschikbare energie moet delen met andere grote energieverbruikers. Denk hierbij aan de wasmachine, vaatwasser of wasdroger. Een lader met Dynamic Load Balancing detecteert automatisch wanneer andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld en past hier zijn eigen laadvermogen op aan. Hierdoor neemt de laadtijd wel toe, maar wordt overbelasting voorkomen.

 

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.