Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Kia EV3

De beste laadoplossingen voor uw Kia EV3

Laadpaal advies over uw Kia EV3 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Kia EV3

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor de Kia EV3? Bij Laaddirect vindt u een breed scala aan laadpalen en wandladers van topmerken zoals Alfen, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec. Ons assortiment biedt laadoplossingen van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor zowel thuisgebruik als zakelijke toepassingen.

U vindt in ons assortiment verschillende laadpalen en wandladers voor de Kia EV3. Naast het feit dat deze van bekende, toonaangevende merken zijn, hebben deze laadvoorzieningen ook alle features die u van een modern laadoplossing kunt verwachten. Naast een passende laadaansluiting (Type 2) hebben ze ook de juiste laadsnelheid en kunnen ze desgewenst worden geleverd met zaken als een autorisatiefunctie, Load Balancing en een uitgebreide backoffice.

 

 

Laadpaal of wandlader voor de Kia EV3

De Kia EV3 is een compacte, elektrische SUV uit Korea met het befaamde, strakke “Opposites United” design en een modern, veelzijdig en minimalistisch interieur. Met een krachtige elektromotor van 150 kW en een actieradius tot 600 kilometer, is de EV3 een praktische en betaalbare optie. Een eigen laadstation biedt u daarbij de voordelen van lagere kosten op de lange termijn en de onafhankelijkheid van publieke laadpunten, waardoor u uw auto zo voordelig mogelijk op kunt laden én altijd met een volledig opgeladen accu op pad kunt gaan.

 

 

Wat is de beste laadoplossing voor de Kia EV3?

Bij de introductie, in de tweede helft van 2024, is de Kia EV3 beschikbaar in twee uitvoeringen. Het basismodel heeft een accupakket van 58,3 kWh en de Long Range-variant heeft een accupakket van 81,4 kWh. Beide uitvoeringen zijn uitgerust met een 11 kW boordlader en een 150 kW elektromotor, die gebruikmaakt van een standaard Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Kia EV3

58,3 kWh

11  kW

Type 2

Kia EV3 LR

81,4 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Opladen van de Kia EV3 met 11 kW

Het is begrijpelijk dat u uw Kia EV3 zo snel mogelijk wilt opladen. Om dit te bereiken, is het raadzaam om te kiezen voor een laadpaal die minstens 11 kW kan leveren, wat overeenkomt met de maximale laadsnelheid van de EV3. Het is belangrijk om te weten dat een laadstation met deze snelheid een 3-fase aansluiting van 16A per fase nodig heeft. Zonder deze specifieke elektrische aansluiting zal uw laadstation niet op de volledige capaciteit kunnen functioneren, wat resulteert in langere oplaadtijden en minder efficiënt opladen.

Bij het kiezen van een geschikt laadstation is het erg belangrijk om te controleren of uw elektriciteitsaansluiting compatibel is met de vereiste specificaties. Indien u niet beschikt over een 3-fase 3 x 16A aansluiting, kan het noodzakelijk zijn om uw elektrische installatie aan te passen om optimaal gebruik te maken van de laadmogelijkheden van uw voertuig.

Kia ev3 lader

 

Laadpaal vs wandlader

Laat u niet misleiden door de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Het verschil tussen deze twee soorten laadstations betreft alleen de manier waarop het geplaatst wordt. In technisch opzicht zijn er eigenlijk geen verschillen. Welke optie het beste bij u en uw Kia EV3 past, is voornamelijk afhankelijk van de locatie waar u van plan bent te parkeren en op te laden. Als u de auto onder een carport of in een garage parkeert, is een wandlader waarschijnlijk de meest geschikte keuze. Mocht uw EV3 verder van uw huis geparkeerd staan, of is een wandlader om een andere reden niet haalbaar, dan biedt een laadpaal met meer flexibiliteit een goede oplossing.

 

De installatie kunnen wij ook voor u regelen

Maakt u zich zorgen over het plaatsen en installeren van het laadstation? Ook voor de installatie van uw nieuwe laadvoorziening kunt u bij ons terecht. Kies bij de bestelling dan voor ons installatiepakket. En een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur komt dan uw laadstation plaatsen en aansluiten. Dit doet hij of zij uiteraard op vakkundige wijze en op een dag(deel) dat u uitkomt.

 

Laadtijd Kia EV3 berekenen

Wilt u weten hoe lang het duurt om de Kia EV3 op te laden? U kunt dit eenvoudig berekenen met de volgende formule:

Laadtijd: ( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85

De maximaal beschikbare accucapaciteit van de EV3 en de AC-laadsnelheid van de ingebouwde lader is 11 kW. De factor ‘0,85’ is een constante die rekening houdt met het energieverlies tijdens het laden, dat meestal rond de 15% ligt. Als we deze waarden gebruiken, krijgen we de volgende laadtijd:

Laadtijd Kia EV3: ( 58,3 kW / 11 kW ) / 0,85 = 6,24 uur = 6 uur en 14 minuten

Laadtijd Kia EV 3 LR: ( 81,4 kW / 11 kW ) / 0,85 = 8,71 uur = 8 uur en 42 minuten

Hou er rekening mee dat dit een schatting is. In de praktijk kan de laadtijd variëren door verschillende externe factoren. Bijvoorbeeld, de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de accu kan een aanzienlijke invloed hebben, evenals de belasting van de elektrische aansluiting. Hierdoor kan de werkelijke laadtijd langer worden dan berekend.

Zakelijk opladen

Alle laders in ons assortiment zijn geschikt voor particulier en zakelijk gebruik. Sommige modellen zijn echter beter voor zakelijk gebruik, met kenmerken zoals een autorisatiefunctie, een dubbele socket, vaste laadkabel en handige back office-functies.

 

Een laadoplossing die klaar is voor de toekomst

Denkt u ook aan uw toekomstplannen bij het kiezen van een laadoplossing? Overweeg bijvoorbeeld de mogelijkheid van een uitbreiding van uw elektrische voertuigen of het vervangen van uw Kia EV3 door een EV met een hogere laadsnelheid. Door deze toekomstige wensen en behoeften mee te nemen in uw besluitvorming, kunt u er zeker van zijn dat u een laadpaal of wandlader selecteert die u vele jaren van dienst zal zijn. Hierdoor bent u voorbereid op veranderingen en blijft uw laadoplossing geschikt voor uw groeiende of veranderende elektrische wagenpark.

 

Tips voor het vinden van de perfecte lader voor uw Kia EV3

De optimale lader voor uw Kia EV3 wordt bepaald door een scala aan variabelen. Naast de eerdergenoemde factoren, zoals laadsnelheid en lader type, dienen ook onderstaande zaken overwogen te worden:

Met losse of vaste laadkabel, en een of twee aansluitingen?

Wat betreft laadkabels, heeft u verschillende opties, namelijk laders met een losse of vaste laadkabel. Bij de eerste variant bergt u de kabel op in uw EV en sluit u deze handmatig aan wanneer u wilt laden. Met een vaste laadkabel is dit niet nodig, aangezien de kabel al permanent aan de laadpaal of wandlader is bevestigd. Hierdoor zijn laadstations met een vaste kabel gebruiksvriendelijker, maar helaas ook gevoeliger voor schade.

Als u van plan bent meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden, is het verstandig om te gaan voor een laadstation met een dubbele socket (of kabel), wat neerkomt op twee afzonderlijke laadaansluitingen. Zulke modellen zijn bij uitstek geschikt als u van plan bent de lader te delen met andere buurtbewoners of voor zakelijk gebruik.

De voordelen van een online lader met een backoffice

Er bestaan online en offline laders. Online laders hebben een internetaansluiting en komen met allerlei handige functies die het mogelijk maken om bijvoorbeeld om het laadproces te monitoren en configureren, en om uw elektrische installatie extra te beveiligen tegen overbelasting (genaamd Dynamic Load Balancing). Via de zogeheten backoffice krijgt u meer inzichten over het laadproces. Bent u nieuwsgierig naar hoeveel procent van de accu al opgeladen is? Dat kan u dan snel checken via een (web)applicatie op uw computer of smartphone. Tenslotte kunnen online laders ook met autorisatiefunctie voor een laadpas of laaddruppel komen. Dat voorkomt onbevoegd gebruik van het laadstation en maakt het monitoren van de gebruikers mogelijk. Zo kunt u ook eenvoudig de laadkosten in rekening brengen. 

 

Laadpalen en wandladers voor de Kia EV3 koopt u bij Laaddirect

Laadirect biedt een uitgebreide selectie van hoogwaardige laadpalen en wandladers voor uw elektrische Kia EV3. Als vooraanstaande leverancier staan wij garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. Bovendien staan wij ook klaar om u te voorzien van vrijblijvend advies en ondersteuning bij de installatie van uw lader. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Aarzelt u dan niet om dan even contact met ons op te nemen. 

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.