Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nissan Leaf

De beste laadoplossingen voor uw Nissan Leaf

Laadpaal advies over uw Nissan Leaf ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nissan Leaf

In de markt voor een nieuwe wandlader of laadpaal voor uw Nissan Leaf? Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat uit A-merk laadoplossingen geschikt voor zowel thuis als op bedrijf. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma hebben we voor iedere situatie de ideale lader in huis. De Nissan Leaf is de op twee na meest verkochte elektrische auto van Nederland. Daarnaast is het een van de ‘oudere’ elektrische auto’s, aangezien de eerste Leaf in 2011 werd geïntroduceerd. Door de jaren heen heeft de Nissan Leaf een enorme transformatie ondergaan, waaronder op gebied van laden en accucapaciteit. Net zoals bij andere elektrische auto’s is het voor de Nissan Leaf belangrijk dat u een passende laadoplossing vindt.

Uitvoeringen

Momenteel is de Nissan Leaf verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de ‘standaard’ Leaf en de Nissan Leaf e+. Deze twee uitvoeringen verschillen aanzienlijk van de eerdere versies van de Leaf, welke een stukje kleiner zijn, een kleinere actieradius hebben en zelfs een ander type laadaansluiting hebben. Dit heeft verregaande gevolgen voor de keuze van de juiste laadoplossing. Bezit u een van de oudere uitvoeringen, dan is het van belang dat u een lader met een Type 1-aansluiting aanschaft. Bent u in bezit van een nieuwer model, dan is een Type 2-aansluiting met een hoger AC-laadvermogen benodigd. Daarnaast is het van belang om de Leaf en de Leaf e+ uit elkaar te houden. Dit vanwege het verschil in AC-laadvermogen, wat op zijn beurt gevolgen heeft voor uw keuze voor het geschikte laadstation.

Uitvoering Accu               AC-laadvermogen Aansluiting
Leaf
(03/2011 – 05/2013)
24 kWh       3,3 kW Type 1
Leaf
(05/2013 – 10/2017)
24 kWh 3,3 kW Type 1
Leaf
(09/2015 – 2018)
30 kWh 3,3 kW* Type 1
Leaf
(vanaf 02/2018)
36 kWh 3,6 kW Type 2
Leaf e+
(vanaf 05/2019)
62 kWh 6,6 kW Type 2

* De Nissan Leaf van 2015 tot 2018 was leverbaar inclusief optionele 6,6 kW boordlader.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De juiste laadoplossing voor uw Nissan Leaf

Welke laadoplossing u moet hebben, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste twee zijn: het AC-laadvermogen van uw Nissan Leaf en het type aansluiting. Heeft u bijvoorbeeld een oudere Leaf-uitvoering, dan heeft u lader met een Type 1, 1-fase 16A aansluiting nodig. Heeft u een nieuwere uitvoering (vanaf februari 2018), dan is een lader met een Type 2-aansluiting benodigd. Ook heeft u voor de Nissan Leaf e+ een lader met een aansluiting met meer vermogen nodig om het extra laadvermogen ten volle te benutten. Voor de Nissan Leaf e+ voldoet een 1-fase 32A aansluiting.

Laadpaal of wandlader?

We krijgen maar al te vaak de vraag of er een belangrijk verschil is tussen een wandlader of laadpaal. Vanuit een technische perspectief niet. Wel is er een groot verschil op gebied van montage, zoals de naam al suggereert. Welke laadoplossing het meest geschikt is voor uw Nissan Leaf hangt daarom af van uw persoonlijke situatie. Waar wilt u uw Nissan Leaf opladen? Bestudeer deze situatie en beeld u zich in hoe de laadkabel zal lopen. Kijkt u ook naar de montagemogelijkheden. Baseer hier vervolgens uw keuze voor een wandlader of laadpaal op.

Inclusief vakkundige montage

Kiest u voor ons installatiepakket, dan wordt de lader voor uw Nissan Leaf door een bij ons aangesloten installateur geplaatst. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over de installatie en alles wat hier bij komt kijken. Uiteraard wordt uw laadoplossing geplaatst door een gecertificeerde monteur.

 

Zo lang duurt het opladen van de accu van uw Nissan Leaf

Benieuwd naar de laadtijd van uw Nissan Leaf? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom. U deelt simpelweg de accucapaciteit door het laadvermogen. Vervolgens houdt u rekening met het energieverlies (circa 15%). Voor de ‘standaard’ Nissan Leaf is de laadtijd bijvoorbeeld:

36 kWh / 3,6 kW / 0,85 = 11,76 uur

De laadtijd voor de Leaf e+ is als volgt:

62 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 11,05 uur

Verschilt het vermogen van uw boordlader van het laadstations AC-laadvermogen? Kies in dat geval de laagste waarde. Deze berekeningen zijn een schatting van de zogenaamde ‘ideale laadtijd’. Het is dus geen 100% waarheidsgetrouwde berekening. In de werkelijkheid spelen een tal van andere factoren, van de omgevingstemperatuur tot uw elektriciteitsaansluiting, ook een rol. Vaak is de laadtijd in de praktijk iets korter omdat hij bijna nooit voorkomt dat u met een geheel lege accu aankomt.

Nissan Leaf thuis en op bedrijf opladen

Alle laders uit ons leveringsprogramma zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Ons assortiment bestaat uit talloze A-merk laders van merken zoals Alfen, Lanova, EVBox, Wallbox en Webasto. Deze hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen we voor elke situatie de ideale lader aanbieden.

Houd rekening met de toekomst

U doet er verstandig aan om rekening te houden met de toekomst wanneer u een lader voor uw Nissan Leaf aanschaft. De Leaf heeft weliswaar niet al te veel laadvermogen nodig, maar geldt dat ook voor uw toekomstige elektrische auto?

In 5 stappen naar de beste lader voor uw Nissan Leaf

Hoe vindt u nu de geschikte laadoplossing voor uw Nissan Leaf? Nadat u heeft gekozen voor de juiste laadcapaciteit en voor een laadpaal of wandlader, moet u nog de knoop doorhakken over de volgende zaken:

1. Online of offline?

Wilt u inzicht in uw laadsessies en laadkosten? Dan is de keuze voor een ‘online laadstation’ snel gemaakt. Heeft u geen behoefte aan een internetaansluiting of back office, kies dan voor een offline lader.

2. Type laadkabel

“Waar is de kabel nou gebleven?!” Menig elektrische auto bezitter herkent de frustratie. Telkens maar weer die laadkabel uit de kofferbak halen wanneer u uw Nissan Leaf wilt opladen is nu eenmaal verre van handig. Laadstations met vaste laadkabel nemen deze frustratie weg. Houd wel rekening met het feit dat deze laders minder geschikt zijn voor publieke plekken. Dit in verband met de kwetsbaarheid van deze laders.

3. Hoeveelheid aansluitingen

Ook zijn er laders met een dubbele aansluiting in plaats van een enkele. Hiermee kunt u dus twee auto’s tegelijk opladen. Ideaal als u in de toekomst een tweede elektrische auto verwacht te kopen of als u er al twee op de oprit heeft staan.

4. Autorisatie-functie (Plug & Charge, RFID-pasje, smartphone applicatie)

Met een lader met autorisatie-functie voorkomt u dat anderen ‘zo maar’ gebruik kunnen maken van uw laadstation. Voorbeelden van zo’n functie zijn onder andere een Plug & Charge-optie, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

5. Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie. Overbelasting gebeurt wanneer de lader van uw Nissan Leaf de beschikbare energie moet delen met andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, vaatwasser of wasdroger.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.