Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Skoda Enyaq Coupé iV

De beste laadoplossingen voor uw Škoda Enyaq Coupe iV

Laadpaal advies over uw Škoda Enyaq Coupe iV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Skoda Enyaq Coupé iV

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Skoda Enyaq Coupé? Bij Laaddirect vindt u, naast alle benodigde aankoopinformatie en vrijblijvend advies, talloze A-merk laadoplossingen. Deze kunnen als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd en zijn geschikt voor verschillende toepassingen.

Ons programma bestaat uitsluitend uit laders van topmerken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox. Uiteraard vindt u hiertussen ook meerdere laadpalen en wandladers voor de Skoda Enyaq Coupé. Deze laadoplossingen beschikken alle over voldoende laadvermogen, een geschikte laadaansluiting en zijn uiteraard ook voorzien van alle benodigde functionaliteiten.

 

Laadpaal of wandlader voor de Skoda Enyaq Coupé

De Skoda Enyaq Coupé is de coupé-versie van de populaire Skoda Enyaq EV en tevens de tegenhanger van de Volkswagen ID.5.  Vergeleken met de Skoda Enyaq is de Coupé hoger gepositioneerd en is de carrosserievorm – uiteraard – aanzienlijk anders. Door de aflopende daklijn oogt de Coupé een stuk sportiever zonder al te veel aan ruimte in te boeten. Doordat de andere daklijn het grootste verschil is, vertoont de Enyaq Coupé veel gelijkenissen met zijn ‘grote’ broer. Zo is het interieur nagenoeg identiek en is de Coupé ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Natuurlijk kan de Enyaq Coupé, evenals de ‘standaard’ Coupé, niet zonder geschikte laadpaal of wandlader. Zonder bent u immers compleet afhankelijk van publieke laadpunten. Gelukkig bieden onze laadoplossingen uitkomst.

 

Welke lader kiezen?

Op dit moment is de Skoda Enyaq Coupé verkrijgbaar in een viertal uitvoeringen: de Coupe iV 60, iV 80, iV 80X en iV RS. De Coupe iV 60 beschikt over een bescheiden 58 kWh-accupakket, terwijl de drie andere varianten zijn uitgerust met een forser 77 KWh-accu.  De boordlader is voor elke uitvoering hetzelfde – namelijk een 3-fase boordlader met 11 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een geschikte lader niet uitmaakt welke configuratie u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Enyaq Coupé iV 60 58 kWh 11 kW Type 2
Enyaq Coupé iV 80 77 kWh 11 kW Type 2
Enyaq Coupé iV 80X 77 kWh 11 kW Type 2
Enyaq Coupe iV RS 77 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpalen zijn geschikt voor de Skoda Enyaq Coupé?

Welke laadpalen en wallboxen geschikt zijn voor uw Skoda Enyaq Coupé draait vooral om het AC-laadvermogen. Aangezien de Enyaq Coupé 11 kW aan AC-laadvermogen heeft, heeft u een lader nodig met minstens evenveel laadcapaciteit. Hiermee weet u zeker dat u uw Enyaq Coupé zo snel mogelijk oplaadt. Een lader met 11 kW aan AC-laadvermogen vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting.

Laadpaal skoda enyag coupe iv

 

Wandlader of laadpaal?

Staar u niet blind op de keuze tussen een wandpaal en een wandlader. Welke voor u geschikt is hangt namelijk af van de beoogde laadplek van uw Enyaq Coupé. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld onder de carport of in de garage? Dan is een wandlader waarschijnlijk het handigste. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat een laadpaal uitkomst biedt. Komt u er niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor advies.

 

Installatiepakket

Dankzij ons installatiepakket hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw laadstation. Een bij ons aangesloten monteur neemt al het werk uit handen. Dat scheelt u een hoop kopzorgen.

 

Zelf de laadtijd van de Skoda Enyaq Coupé berekenen

Bent u benieuwd naar de laadtijd van de Skoda Enyaq Coupé? Deze rekent u eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom. Eerst deelt u de maximale accucapaciteit van uw Coupé, 58 of 77 kWh, door het AC-laadvermogen, 11 kW. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Dit in verband met het energieverlies dat tijdens het laden optreedt. Dit geeft ons de volgende laadtijden voor de verschillende uitvoeringen van de Skoda Enyaq Coupé:

Enyaq Coupé iV 60: 58 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,2 uur = 6 uur en 12 minuten

Enyaq Coupe iV 80 / 80X / RS: 77 kWh / 11 kW / 0,85 =  8,24 uur = 8 uur en 14 minuten

Kanttekeningen

Het is van belang om te realiseren dat bovenstaande berekeningen slechts een schatting van de te verwachten laadtijd zijn. De werkelijke laadtijd kan hoger of lager uitvallen als gevolg van de omgevingstemperatuur, het laadvermogen van uw laadstation en de staat van uw elektrische aansluiting.

 

Welke laders geschikt voor zakelijk gebruik i.c.m. Enyaq Coupé?

In principe zijn al onze laders geschikt voor gebruik op bedrijf, thuis of elders. Bij ons kunt u dus ook terecht als u een laadoplossing zoekt die u zakelijk wilt gebruiken in combinatie met uw Skoda Enyaq Coupé.

Toekomstbestendige laadoplossing

Houdt u rekening met de toekomst bij uw keuze? Misschien vervangt u uw Enyaq Coupé over een tijdje wel door een model met meer laadcapaciteit. Dan zou het wel zo handig zijn als uw huidige laadpaal ook geschikt is voor deze EV. Door uw toekomstplannen alvast mee te nemen in uw keuze bespaart u zichzelf een hoop tijd en gedoe.

 

Zó vindt u een passende laadpaal of wandlader voor uw Skoda Enyaq Coupé

Hoe vindt u nu de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Skoda Enyaq Coupé? Naast alle bovengenoemde zoeken zijn er ook andere factoren waarmee u rekening mee dient te houden:

1: Type laadkabel

U heeft keuze uit een losse en een vaste laadkabel. Een vaste laadkabel is gemakkelijker in gebruik – deze hoeft u immers niet op te bergen – maar helaas ook kwetsbaarder. Hierdoor zijn laders met een vaste kabel minder geschikt voor gebruik op publiek toegankelijke plekken.

2: Aantal laadaansluitingen – één of meerdere EV’s opladen?

Wilt u meerdere EV’s opladen? In dat geval raden wij een laadstation met een dubbele socket aan. Zo niet, dan volstaat een lader met een enkele laadaansluiting uiteraard.

3: Online lader met backoffice

Veel laders zijn uitgerust met een internetverbinding, waardoor ze gebruik kunnen maken van handige functies. Bijvoorbeeld een backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers.

4: Voorkom misbruik lader met autorisatiefunctie

Wilt u niet dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader? Kies dan voor een model met een autorisatiefunctie. Via een Plug & Charge functie, app of RFID-lezer bepaalt u dan wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader.

5: Load Balancing voorkomt overbelasting

Een Dynamic Load Balancing voorkomt dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Wanneer overbelasting dreigt – bijvoorbeeld als deze tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers – reduceert deze functie automatisch het laadvermogen van uw lader.

 

A-merk laadpaal of wandlader voor Skoda Enyaq Coupé kopen bij Laaddirect

Kortom, bij Laaddirect bent u op dé plek om een laadpaal of wandlader voor uw Skoda Enyaq Coupé te kopen. Dankzij ons uitgebreide programma zijn wij in staat iedereen een passende laadoplossing te bieden, wat uw wensen ook zijn. Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.