Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Skoda ENYAQ iV

De beste laadoplossingen voor uw Škoda Enyaq iV

Laadpaal advies over uw Škoda Enyaq iV ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Skoda ENYAQ iV

Heeft u een Skoda Enyaq iV besteld en bent u op zoek naar een passende lader? Bij Laaddirect vindt u een uitgebreid assortiment aan topmerk laadoplossingen voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Bovendien kunt u kiezen voor ons installatiepakket, waarmee de complete installatie van de laadpaal of wandpaal u uit handen wordt genomen. De Skoda Enyaq iV  is de tweede elektrische auto van het Tsjechische merk en de eerste SUV die op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep is gebouwd. De elektrische Skoda SUV heeft een zeer respectabele actieradius van maximaal circa 510 kilometer. Hierdoor is opladen meestal geen dagelijkse aangelegenheid. Maar, wanneer u de Enyaq iV wél aan de lader aansluit, wilt u natuurlijk dat dit helemaal goed gaat. Dan weet u tenminste zeker dat de accu volledig opgeladen is. Daarom is het zaak om de best passende laadoplossing voor uw Enyaq iV te vinden.

Leverbaar in diverse uitvoeringen

Kiest u voor de Skoda Enyaq iV, dan heeft u de keuze uit tal van uitvoeringen. Momenteel is de Skoda Enyaq iV leverbaar met drie verschillende accupakketten en vijf verschillende aandrijvingsvarianten. Direct na de marktintroductie zijn alleen de introductiemodellen leverbaar. Daarna is de Skoda Enyaq iV 50 het instapmodel, welke is voorzien van een accu met een capaciteit van 55 kWh, terwijl de Enyaq iV 60 met een accupakket van 62 kWh uitgerust is. De Enyaq iV 80 heeft een accupakket met een capaciteit van 82 kWh. Deze uitvoeringen verschillen ook op gebied van vermogen en aandrijving (achterwiel- of vierwielaandrijving). In principe hebben deze verschillen geen invloed op uw keuze voor de juiste laadoplossing, aangezien alle uitvoeringen voorzien zijn van een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-aansluiting. De verschillen in accucapaciteit hebben natuurlijk wel gevolgen voor de laadtijd van de accu.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Enyaq iV 50 55 kWh 11 kW Type 2
Enyaq iV 60 62 kWh 11 kW Type 2
Enyaq IV 80 82 kWh 11 kW Type 2
Enyaq iV 80X (AWD) 82 kWh 11 kW Type 2
Enyaq iV RS (AWD) 82 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De geschikte lader voor uw Skoda Enyaq iV

Welke laders zijn nu geschikt voor uw Skoda Enyaq iV? Om dit te bepalen dient u te letten op het type aansluiting (Type 2) en het vermogen van de lader. Kiest u een lader met een te laag vermogen, dan benut u het laadvermogen van de Enyaq iV (11 kW) namelijk niet ten volle, iets wat de laadtijd langer maakt. Voor de Enyaq iV heeft u minimaal een 3-fase 3x16A aansluiting nodig.

Verschil tussen een laadpaal en wandlader

Omdat laadpalen en wandladers technisch gelijk zijn, zit het grootste verschil tussen deze twee type laders in de wijze van montage. Zoals de benamingen al doen suggereren, wordt bij een laadpaal de lader op een paal gemonteerd terwijl een wandlader tegen de muur wordt geplaatst. Welk voor u het meest handige is hangt af van uw persoonlijke situatie. Waar wilt u uw Enyaq iV opladen? Kijk goed naar deze situatie en met name naar hoe de laadkabel zal lopen. Baseer vervolgens hier uw keuze voor laadpaal of wandlader op.

Installatie door gecertificeerde monteur

Heeft u twee linkerhanden? Geen probleem, dan kiest u simpelweg voor ons installatiepakket. In dat geval komt een bij ons aangesloten monteur uw laadoplossing plaatsen en aansluiten. Uiteraard beschikt de monteur over de juiste papieren en plaatst hij/zij het laadstation op vakkundige wijze.

 

Wat is de laadtijd van mijn Skoda Enyaq iV?

Hoe lang het duurt om de accu van uw Skoda Enyaq iV op te laden hangt voornamelijk af van de accucapaciteit en het laadvermogen. Aan de hand van een eenvoudig rekensommetje kunt u binnen een minuut berekenen wat de zogenaamde ‘ideale laadtijd’ van uw Enyaq iV is. De ‘ideale laadtijd’ is de laadtijd zonder de invloed van externe factoren. Er wordt dus geen rekening gehouden met zaken zoals omgevingstemperatuur en de staat van uw elektriciteitsaansluiting. Wel wordt er rekening gehouden met een gemiddeld energieverlies van 15%. De berekening voor de Enyaq iV 50 ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

62 kWh / 11 kW / 0,85 (want 15% energieverlies) = 6,63 uur, ofwel 6 uur en 38 minuten

Let op: verschilt het laadvermogen van de Enyaq iV met die van uw laadoplossing? Kies dan voor de laagste waarde van de twee.

Enyaq iV thuis, op de zaak of elders opladen

Wilt u uw Enyaq iV thuis én op de zaak kunnen opladen? Of alleen op de zaak/thuis? In principe maakt het niet uit, aangezien al onze laders geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast is ons leveringsprogramma dusdanig uitgebreid dat wij in iedere situatie de passende lader kunnen aanbieden. Kortom, ongeacht wat uw exacte wensen zijn, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres.

Lader als lange termijn investering

Houdt u ook rekening met uw plannen voor de toekomst als u de geschikte lader kiest? Wie weet heeft u over een tijdje nog een tweede elektrische auto op de oprit staan. Of heeft u uw Enyaq iV vervangen door een elektrische auto met een hogere laadcapaciteit. Dergelijke zaken lijken nu nog ver weg, maar door hier nu rekening mee te houden weet u zeker dat u lang profijt zal hebben van uw aangeschafte lader.

In 7 stappen de beste laadoplossing voor uw Skoda Enyaq iV

Hoe vindt u nu de perfecte laadoplossing voor u en uw Skoda Enyaq iV? Loop simpelweg de volgende zeven stappen door:

1.     Kies de passende montagewijze

Ten eerste moet u een keuze maken tussen een wandlader of laadpaal. Gezien er geen technisch verschil is, hangt de keuze hiervoor voornamelijk af van de parkeer- en oplaadsituatie.

2.     Bepaal het benodigde vermogen

Wat voor elektriciteitsaansluiting heeft u nodig om het AC-laadvermogen van de Enyaq iV ten volle te benutten? Let hier goed op! Voor de Enyaq iV heeft u minstens 3x16A aansluiting nodig. Kiest u er eentje met een lager vermogen, dan neemt de laadtijd significant toe.

3.     Hoeveel aantal aansluitingen nodig?

Het aantal aansluitingen (sockets) is uiteraard ook van belang. Wilt u twee elektrische auto’s tegelijk kunnen opladen, dan doet u er goed aan om voor een laadstation met dubbele socket te kiezen.

4.     Wel of geen backoffice?

Online laders zijn voorzien van een internetaansluiting en een (beperkte) backoffice. Hiermee krijgt u meer inzicht in uw laadsessies en laadkosten. Dit is onder andere handig als u de laadkosten met uw medegebruikers of werkgever wilt verrekenen.

5.     Wel of geen Dynamic Load Balancing?

Laadstations kunnen overbelasting veroorzaken als ze tegelijk met andere grote energieverbruikers zijn ingeschakeld. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het vermogen terug te schroeven zodra andere grote energieverbruikers, denk aan de wasmachine of vaatwasser, worden ingeschakeld.

6.     Autorisatie-functie

Heeft u liever niet dat anderen gebruik kunnen maken van uw laadpunt? Kies dan voor een lader met een autorisatiefunctie. Hiermee bepaalt u zelf wie er gebruik kan maken van uw laadstation. U heeft de keuze uit laders met autorisatie via een Plug & Charge-functie, RFID-paslezer en smartphone applicatie.

7.     Losse of vaste laadkabel

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer laders met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gemakkelijker te gebruiken, maar die kabel zijn natuurlijk ook een stuk kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

 

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.