Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal VW ID.5

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ID.5

Laadpaal advies over uw Volkswagen ID.5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

VW ID.5

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een topmerk laadpaal of wandlader voor uw Volkswagen ID.5. In ons programma vindt u uiteenlopende laders – zowel laadpalen als wandlader – van gerenommeerde merken zoals EVBox, Alfen, Webasto en Wallbox.

Deze laders zijn nagenoeg allemaal geschikt voor zakelijk én particulier gebruik. In ons assortiment vindt u uiteraard verschillende laadpalen en wandladers voor de VW ID.5. Deze beschikken over genoeg laadvermogen, de juiste laadaansluiting en alle benodigde functies. Maakt u zich zorgen over de installatie? Ook die regelen wij voor u, als u dat wilt.

Laadpaal vw id.5

 

Laadpaal voor de VW ID.5

De Volkswagen ID.5 is een volledig elektrisch aangedreven SUV coupé van Duitse makelij. De ID.5 werd in het begin van 2022 geïntroduceerd en wordt geroemd om zijn betrouwbaarheid, sportieve rijgedrag, ruimtelijkheid en actieradius. Dankzij het 82 kWh-accupakket heeft u met de VW ID.5 een actieradius van zo’n 520 kilometer, mits de accu volledig opgeladen is. Het opladen van uw VW ID.5 doet u idealiter met uw eigen laadstation thuis of op de zaak. Zo weet u tenminste zeker dat uw accu zo snel mogelijk volledig opgeladen is. Voor dergelijke laders is Laaddirect dé aangewezen leverancier.

 

 

De beste laadpaal kiezen – let op de verschillende uitvoeringen van de ID.5

Momenteel is de VW ID.5 verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de ID.5 Pro, ID.5 Pro Performance en de ID.5 GTX met vierwielaandrijving. Deze versies verschillen van elkaar op gebied van aandrijving en vormgeving, maar hebben hetzelfde accupakket. Alle drie zijn ze uitgerust met een 82 kWh-accupakket (77 kWh effectief) en een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting. Voor uw keuze voor een laadoplossing maakt het daarom niet uit welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
VW ID.5 Pro 77 kWh 11 kW Type 2
VW ID.5 Pro Performance 77 kWh 11 kW Type 2
VW ID.5 GTX 77 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke wandlader of laadpaal kiezen voor de VW ID.5?

Niet elke lader is even geschikt voor de VW ID.5. Dit heeft te maken met het laadvermogen van de ID.5 (11 kW). Om deze laadcapaciteit ten volle te benutten is minimaal een lader met evenveel vermogen nodig. Dit vereist op zijn beurt een elektrische installatie met een 3-fase 3 X 16A aansluiting. Heeft uw installatie dit niet? In dat geval kan een van onze monteurs kijken of uw installatie kan worden uitgebreid.

 

Laadpaal vs. wandlader – welke is meer geschikt?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Er is namelijk nauwelijks verschil tussen deze twee types laadstation. Alleen de plek waar ze gemonteerd en gebruikt worden is anders. Welke voor u geschikt is draait vooral om de beoogde laadplek van uw ID.5. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld in de garage of onder de carport? Dan is een wandlader waarschijnlijk de beste keuze. Is dit niet het geval? Dan raden wij een laadpaal aan. Deze is namelijk flexibeler in gebruik en kan in principe overal geplaatst worden.

 

Installatie

Over de installatie van uw nieuwe lader hoeft u zich geen zorgen te maken. Die regelen wij namelijk. Kies voor ons installatiepakket en een bij ons aangesloten monteur verzorgt de installatie tot in de puntjes.

 

Hoelang duurt het om de VW ID.5 op te laden?

Hoelang het precies duurt om uw VW ID.5 op te laden kunnen we helaas niet zeggen. Dit hangt namelijk af van allerlei factoren, waaronder de accucapaciteit, de omgevingstemperatuur, het laadvermogen en de staat van uw elektrische installatie. Gelukkig is er wél een rekensom waarmee u een aardig idee krijgt van de laadtijd.

Deze werkt als volgt. Eerst deelt u de maximaal bruikbare accucapaciteit van uw ID.5 (77 kWh) door het AC-laadvermogen van de boordlader (11 kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan (7) door 0,85. Dit in verband met het energieverlies dat plaatsvindt tijdens het laadproces. Als formule ziet de rekensom er als volgt uit:

Laadtijd Volkswagen ID.5: (77 kWh / 11 kW) / 0,85 = 8,24 uur = 8 uur en 14 minuten

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is niet geheel nauwkeurig. Het is immers slechts een schatting. Houd daarnaast rekening met het feit dat als het laadvermogen van uw ID.5 verschilt van dat van uw lader, u de laagste waarde van de twee moet gebruiken.

 

De VW ID.5 zakelijk opladen?

Wilt u uw VW ID.5 zakelijk gebruiken en opladen? In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Dat is dus geen enkel probleem. Daarnaast bestaat ons programma uit uiteenlopende laadstations – elk met zijn unieke features en ideale toepassingen. Hierdoor vindt u ongetwijfeld een passende laadoplossing, wat uw wensen ook zijn.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

U doet er verstandig aan rekening te houden met uw toekomstplannen bij uw keuze. Wie weet schaft u over enkele jaren wel een EV aan met meer laadvermogen. Dan zou het handig zijn als u laadpaal over wat extra laadcapaciteit beschikt. Of misschien koopt u een tweede EV voor gebruik naast uw ID.5. In dat geval is een lader met een extra laadaansluiting – ook wel socket genoemd – noodzakelijk. Kortom, door nu alvast uw toekomstplannen mee te nemen doet u zichzelf een groot plezier.

 

Koopgids: zo vindt u een geschikte laadoplossing voor uw VW ID.5

Het vinden van dé perfecte lader voor uw VW ID.5 is helaas zo gemakkelijk niet. U moet, naast de eerdergenoemde zaken zoals laadvermogen en type laadstation, namelijk ook rekening houden met andere zaken. We zetten ze voor u op een rijtje:

1: Aantal laadaansluitingen

Hoeveel laadaansluiting heeft u nodig? Dit hangt af van hoeveel EV’s u tegelijk wilt kunnen opladen. Is dit er slechts één? Dan volstaat een lader met een enkele socket uiteraard. Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen, bijvoorbeeld omdat u de lader deelt of zelf twee elektrische auto’s heeft? Dan raden we een lader met een dubbele laadaansluiting aan.

2: Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Laders met een losse laadkabel worden als de norm beschouwd. De laadkabel bergt u zelf op in uw VW Id.5 en haalt u tevoorschijn zodra u deze wilt opladen. Bij een laadstation met een vaste laadkabel is deze extra stap niet nodig. De laadkabel zit immers al vast aan de lader. Dit maakt het laden een stukje eenvoudiger. Helaas zijn laadstations met een vaste kabel wat kwetsbaarder en daarmee minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3: Online lader met handige functies

Steeds meer laders hebben een internetverbinding. Dit worden ook wel online laders genoemd. Dankzij deze internetconnectie kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige functies die het laden nog eenvoudiger, veiliger, voordeliger en zuiniger maken. Voorbeelden hiervan zijn Dynamic Load Balancing, een backoffice of een autorisatiefunctie.

4: Dynamic Load Balancing

Een Dynamic Load Balancing-functie voorkomt dat uw lader uw elektrische installatie overbelast. Dit kan namelijk gebeuren als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote energieverbruikers. Wanneer overbelasting dreigt reduceert de functie automatisch het laadvermogen, waardoor overbelasting wordt voorkomen.

5: Backoffice

Met een backoffice heeft u inzicht in het gehele laadproces, van de laadkosten tot het energieverlies. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met andere gebruikers of als u simpelweg het meeste uit uw lader wilt halen.

6: Autorisatie

Bevindt uw lader zich op een publieke plek? Dan raden wij een model met een autorisatiefunctie aan. Hiermee voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw laadpunt. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppels of een smartphone applicatie.

 

De beste laadpaal voor de VW ID.5 koopt u bij Laaddirect

Bent u in de markt voor een topmerk laadoplossing? Dan bent u bij Laaddirect absoluut aan het juiste adres. Dankzij ons uitgebreide programma kunnen wij iedereen een passende laadoplossing aanbieden. Zoekt u een simpele laadpaal voor één EV? Die hebben we. Heeft u liever een state of the art online wandlader met uitgebreide backoffice? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht – evenals voor de installatie van uw nieuwe laadstation. Heeft u nog vragen, schroom dan niet om contact met ons te nemen. Wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.