Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Smart #1

De beste laadoplossingen voor uw Smart #1

Laadpaal advies over uw Smart #1 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Smart #1

In de markt voor een laadpaal of wandlader voor de Smart #1? Ontdek het aanbod van Laaddirect! Hier vindt u namelijk diverse A-merk laadoplossingen die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen, waaronder zakelijk gebruik.

Natuurlijk zijn veel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Smart #1. Deze laadstations beschikken over alle benodigde eigenschappen, zoals voldoende AC-laadvermogen en de passende laadaansluiting. Bovendien kunnen onze laadoplossingen uitgerust met functies en applicaties die het laden nog efficiënter, voordeliger en veiliger maken.

 

Waarom een laadpaal voor de Smart #1?

De Smart #1 is de eerste EV in een nieuwe reeks elektrische auto’s die Smart met behulp van Geely op de markt brengt.  In tegenstelling tot de Smart modellen van weleer is de #1 een 4,21 meter lange SUV die ruimte biedt aan 5 personen en – voor een Smart – opvallend veel opbergruimte heeft.

 

Welke kiezen?

Op dit moment levert Smart de #1 in vier verschillende uitvoeringen, waaronder een speciale ‘Launch Edition’ en een extra sportieve en krachtige Brabus-variant. Elke configuratie beschikt over een 66 kWh accupakket en een 7,4 kW AC-boordlader (1-fase) met een Type 2 laadaansluiting. Daarnaast is er voor elke uitvoering een optionele 22 kW AC-boordlader (3-fase) verkrijgbaar.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Launch Edition 66 kWh 7,4 / 22 kW Type 2
Pro+ 66 kWh 7,4 / 22 kW Type 2
Premium 66 kWh 7,4 / 22 kW Type 2
Brabus 66 kWh 7,4 / 22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke laadoplossing geschikt voor de Smart #1

Welke laadoplossing u moet hebben hangt met name af van de capaciteit van uw boordlader. Heeft uw Smart #1 de standaard 7,4 kW-boordlader? Dan volstaan een 7,4 kW laadstation en 1 fase 1 x 32A elektrische aansluiting. Heeft u gekozen voor de krachtigere 22 kW boordlader? In dat geval heeft u een krachtige 22 kW laadpaal of wandlader nodig. Zo’n laadoplossing vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 32A aansluiting.

 

Laadpaal vs. wandlader – welke moet u hebben?

U heeft keuze uit diverse laadpalen en wandladers. Wat het verschil is tussen deze ‘type’ laders? Heel simpel: de plek en wijze van montage! Verder zijn deze laadstations nagenoeg gelijk. Of u een laadpaal of wandlader moet hebben hangt daarom af van de beoogde laadplek van uw Smart #1 SUV. Beeld u in hoe de laadsituatie eruit komt te zien en welke lader het beste tot zijn recht komt. Vaak wist dit zichzelf. Zo niet, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Ook voor de installatie

Waagt u zich liever niet aan de installatie? Kies voor ons installatiepakket, dan verzorgt een bij ons aangesloten monteur de montage tot in de puntjes. Dat scheelt u een hoop gedoe.

 

Hoelang duurt het om de Smart #1 op te laden?

Benieuwd naar de laadtijd van de Smart #1? Er is het nodige uitzoek- en rekenwerk voor nodig om deze te achterhalen. De laadtijd hangt nam

elijk af van talloze factoren, waaronder diverse zogenoemde ‘externe factoren’. Dit zijn factoren die verschillen per dag of situatie, zoals de omgevingstemperatuur of de staat van de elektrische installatie. Hiernaast spelen ook de specificaties van uw Smart #1 een belangrijke rol.

Zelf berekenen

Toch is er een manier waarop u vrij gemakkelijk de laadtijd kunt berekenen. Eerst deelt u de accucapaciteit van uw Smart #1 door het AC-laadvermogen (7,4 of 22 kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85 – zo houden we (deels) rekening met de eerdergenoemde externe factoren en eventueel energieverlies.

Voor de Smart #1 komen we uit op de volgende laadtijden:

Smart #1 met 7,4 kW lader: ( 66 kWh / 7,4 kW ) / 0,85 = 10,49 uur

Smart #2 met 22 kW lader: (66 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 3,53 uur

De meeste laadpalen hebben een laadsnelheid van 11 kW. Hiermee is de Smart in ruim 7 uur opgeladen.

Bovenstaande berekeningen zijn slechts schattingen. De daadwerkelijke laadtijd kan langer zijn als gevolg van eerdergenoemde factoren.

 

Zakelijk en particulier laden mogelijk

Ook zakelijk laden is mogelijk met een lader van Laaddirect. Sterker nog, veel van onze laadoplossingen lenen zich hier bij uitstek voor. Deze hebben bijvoorbeeld een backoffice, dubbele laadaansluiting, autorisatiefunctie en andere eigenschappen die bij zakelijk gebruik van toegevoegde waarde zijn.

Toekomstbestendig?

Vergeet bij uw keuze niet rekening te houden met de toekomst. Misschien vervangt u uw Smart #1 op den duur wel door een model met meer AC-laadvermogen of bent u van plan een tweede EV aan te schaffen. Door deze zaken nu alvast mee te nemen doet u uzelf een groot plezier.

 

Zo vindt u de beste lader voor uw Smart #1 (Brabus)

Hoe u de meest geschikte laadoplossing voor uw Smart #1 vindt? Houd de onderstaande zaken in het achterhoofd:

1.     Laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste kabel. Sommige gebruikers vinden modellen met een vaste laadkabel ideaal. Zo’n lader is namelijk eenvoudiger in gebruik, aangezien u de kabel niet zelf hoeft op te bergen. Helaas zijn laadstations met een vaste kabel ook kwetsbaarder en daarmee minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

2.     Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan voor een model met een dubbele laadaansluiting, ook wel een dubbele socket genoemd.

3.     Online lader

Laders met een internetverbinding noemen we ook wel online laders. Dankzij hun internetverbinding kunnen deze laadpalen en wandladers voorzien worden van allemaal handige functies, zoals:

  • Backoffice
  • Gecertificeerde kWh-meter
  • Dynamic Load Balancing
  • Autorisatie

4.     Backoffice & kWh-meter

Een backoffice geeft u meer inzicht in het laadproces en zaken zoals de laadkosten, efficiëntie, energieverlies en de laadtijd. Gecombineerd met een gecertificeerde kWh-meter kunt u via de backoffice de laadkosten verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5.     Autorisatie: Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone app

Heeft u liever niet dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken? In dast geval raden wij een lader met autorisatie (Plug & Charge, RFID-lezer of smartphone applicatie) aan. Hiermee bepaalt u wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadpunt en voorkomt u dat u opdraait voor de laadkosten van anderen.

6.     Load Balancing

Ten slotte is er nog Load Balancing of Dynamic Load Balancing. Dit is een functie waarmee u overbelasting van uw elektrische installatie voorkomt. Hoe? Wanneer overbelasting dreigt grijpt deze functie direct in en wordt het laadvermogen gereduceerd. Dit kan wel zorgen voor een wat langere laadtijd.

 

Smart #1 laadpaal kopen bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van laadpalen en wandladers voor de Smart #1. Dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen we iedereen een passende oplossing aanbieden. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor vrijblijvend advies en regelen we de installatie. Plaats direct uw bestelling of neem, bijvoorbeeld als u vraag heeft, contact met ons op

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.