0
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal Mitsubishi

Top 3

1

Wallbox Pulsar Plus 3-Fase 22kW

De compacte Wallbox Pulsar Plus heeft een bijzonder attractief design. De lader beschikt over een vaste kabel…
Bekijk product
 • Complete laadpaal
 • Vaste laadkabel
 • Inclusief Wallbox app

€ 888,14

(€ 734,00 excl BTW)
Bestellen
Levertijd: vrijdag thuisbezorgd
2

Alfen S-line met socket

De Alfen Single S-line 11kW is een intelligente laadpaal die bij uitstek als laadoplossing voor thuis geschikt…
Bekijk product
 • Snel uw auto laden
 • Standaard RFID paslezer
 • 6 maanden gratis E-flux plus!

€ 900,00

(€ 743,80 excl BTW)
Bestellen
Levertijd: Gemiddeld 10 werkdagen
3

Alfen Eve Single Pro-line socket

De Alfen Eve Single Pro-line met RFID is een compacte, toekomstbestendige laadoplossing met Type 2-socket voor nagenoeg…
Bekijk product
 • Toekomst bestendig
 • Standaard RFID-kaartlezer
 • Europese A-kwaliteit

€ 1.420,00

(€ 1.173,55 excl BTW)
Bestellen
Levertijd: maandag thuisbezorgd
Keuzehulp

Keuzehulp

Auto merk en type
Prijsbereik
Van:
Tot:
Bekijk resultaten (1)

Zeker weten welke laadpaal bij u past?

Laadpaal of wandlader voor uw Mitsubishi EV bij Laaddirect

Zoekt u een laadpaal of wallbox voor uw elektrische of plug-in hybride Mitsubishi? Dan hoeft u niet meer verder te zoeken: bij Laaddirect bent u aan het juiste adres! Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij u ongetwijfeld een passende laadoplossing aanbieden, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast vindt u bij ons alle relevante informatie over de verschillende laadstations én de (PH)EV’s van Mitsubishi. Zo vindt u eenvoudig en snel de best passende laadpaal of wandlader voor uw Mitsubishi i-MiEV, Outlander PHEV of Eclipse Cross.

Mitsubishi laadpaal

 

Mitsubishi Motors

Mitsubishi is een Japanse fabrikant van personenauto’s en lichte vrachtwagens. De Japanse autofabrikant produceert en verkoopt jaarlijks zo’n 1 miljoen auto’s, waarvan een groot deel voor de Japanse markt. Het andere deel wordt geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Australië en Europa en dus ook naar Nederland. Ook in Nederland heeft het merk voet aan de grond, al slonk het marktaandeel van Mitsubishi de afgelopen jaren aanzienlijk. De auto’s van Mitsubishi worden geroemd om hun aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Eén van de redenen dat Mitsubishi auto’s steeds minder in Nederland worden verkocht is mogelijk dat het Japanse merk weinig elektrische auto’s in haar programma heeft. Mitsubishi introduceerde in 2009 weliswaar de compacte Mitsubishi i-MiEV, maar deze wordt sinds 2018 niet meer verkocht. Wel heeft het in Tokyo gevestigde merk meerdere plug-in hybride modellen in haar programma opgenomen. De PHEV’s van Mitsubishi, en dan met name de Outlander, zijn wel behoorlijk populair.

 

Welke laadpaal kiezen?

Ondanks Mitsubishi’s beperkte EV-aanbod is de Japanse fabrikant een pionier in de elektrificatie van voertuigen. Zo begin het bedrijf in 1970 al met de ontwikkeling van EV-technologie en was het in 2009 een van de eerste automerken die een EV op de markt bracht. Deze i-MiEV is vooralsnog de enige Mitsubishi EV en is voornamelijk bedoeld voor stedelijk gebruik.

BEV Model Accucapaciteit  Actieradius (EVDB) AC-laadvermogen
Mitsubishi i-MiEV 16 kWh 85 km 3,7 kW

 

Naast de 100% elektrisch aangedreven i-MiEV zijn er momenteel twee plug-in hybride Mitsubishi’s:

PHEV Model Accucapaciteit EV-actieradius (WLTP) AC-laadvermogen
Mitsubishi Outlander PHEV 13,7 / 20 kWh 39 / 80 km 3,7 kw
Mitsubishi Eclipse Cross 13,7 kWh 45 km 3,7 kW

 

Mitsubishi EV’s

Zoals reeds benadrukt is Mitsubishi’s elektrische programma opvallend beperkt. Momenteel is er zelfs geen enkele nieuwe Mitsubishi EV beschikbaar, terwijl het in 2009 nog een van de voorlopers was. Toen bracht het de Mitsubishi i-MiEV, een compacte stadsauto met een beperkte actieradius, op de markt. De i-MiEV werd in 2015 opgewaardeerd maar werd in 2018 uit productie gehaald.

Tegelijkertijd zette de Japanse autofabrikant wél in op plug-in hybride voertuigen, ook wel PHEV’s genoemd. Zo introduceerde het in 2013 de Outlander PHEV en in 2018 de Mitsubishi Eclipse Cross, een compacte cross-over SUV.

Wat betreft Mitsubishi’s toekomstplannen is er nog veel onduidelijk. Enerzijds heeft het er alle schijn van dat het Japanse merk voornamelijk zal inzitten op PHEV’s, anderzijds is het niet uit te sluiten dat het in de komende jaren een of meerdere 100% elektrisch aangedreven auto’s introduceert.

Huidige 100% elektrische aangedreven Mitsubishi’s

 • Mitsubishi i-MiEV (niet meer in productie)

Mitsubishi PHEV’s:

 • Mitsubishi Outlander (compacte SUV)
 • Mitsubishi Eclipse Cross (SUV-coupé)

 

Mitsubishi i-MiEV

De Mitsubishi i-MiEV is een in 2009 geïntroduceerde, elektrisch aangedreven stadsauto. De i-MiEV was een van de eerste breed verkrijgbare BEV’s en kenmerkt zich door zijn wendbaarheid, compacte afmetingen en aangename rijgedrag. Aangezien de i-MiEV een van de eerste BEV’s is heeft deze, helemaal vergeleken met ‘moderne’ elektrische auto’s, een beperkte actieradius. Desondanks is de i-MiEV een handige, compacte auto voor stedelijke gebruikers. De i-MiEV werd in 2015 opgewaardeerd, maar deze upgrade had geen gevolgen voor het accupakket of de boordlader. In 2018 werd de productie van de i-MiEV stopgezet, waardoor deze eerst een vooralsnog enige Mitsubishi EV tegenwoordig uitsluitend als tweedehands verkrijgbaar is.

Geschikte laadoplossing voor uw Mitsubishi i-MiEV

Zoekt u geschikte laadpaal voor uw Mitsubishi i-MiEV? Let dan op de benodigde laadaansluiting (Type 1!) en het vereiste AC-laadvermogen (3,7 kW). Vooral de laadaansluiting is iets om in het achterhoofd te houden aangezien veel moderne EV’s uitgerust zijn met een Type 2-laadaansluiting.

 

Mitsubishi Outlander PHEV

De Mitsubishi Outlander PHEV was ten tijde van zijn introductie, in 2013, wérelds eerste plug-in hybride EV SUV. De nieuwste generatie van de Outlander combineert een 20 kWh-accupakket met een krachtige 2,4-liter benzinemotor. Ook biedt de Outlander een hoge zitpositie, een ruim, flexibel in te delen interieur en veel bagageruimte. De Outlander PHEV heeft vijf zitplaatsen, een zeer complete standaarduitrusting en is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen. Het opladen van uw Outlander doet u aan de hand van de 1-fase 3,7 kWh boordlader. Dit kan via het stopcontact, maar dit duurt haast twee keer zo lang als met een volwaardige laadpaal of wandlader.

Laadpaal voor de Mitsubishi Outlander plug-in hybride

Met een lader met een AC-laadvermogen van minimaal 3,7 kWh laadt u uw Outlander PHEV binnen 3,5 uur op. Houd hierbij rekening ook rekening met de benodigde laadaansluiting. Welke voor uw Outlander geschikt is hangt af van de versie – Type 1 voor de eerste generatie en Type 2 voor de nieuwere generaties van de Outlander.

 

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

De Mitsubishi Eclipse Cross is Mitsubishi’s nieuwste plug-in hybride. De Eclipse Cross is uitgerust met eenzelfde 13,8 kWh accupakket als de vorige generatie van de Outlander – goed voor een EV-actieradius van zo’n 45 kilometer. Met de Eclipse Cross borduurt Mitsubishi voort op het succes van de Outlander. Zo maakt de Eclipse Cross gebruik van deze hybride-technologie en moderne oplossingen. Mitsubishi biedt de Eclipse Cross in maar liefst vijf verschillende uitvoeringen. Deze beschikken allen over hetzelfde accupakket en 3,7 kW-boordlader.

Haal het meeste uit uw Eclipse Cross met een A-merk laadstation

Wij raden u aan een laadpaal of wandlader te kiezen met minstens evenveel AC-laadcapaciteit als uw Eclipse Cross PHEV. Verder vereist de Eclipse Cross een lader met een standaard Type 2 laadaansluiting.

 

Geschiedenis

De Japanse automotive industrie kent een rijke historie. Dit gaat ook op voor. Mitsubishi Motors werd in 1970 opgericht, maar heeft zijn wortels in Mitsubishi Shipbuilding en diens in 1917 geïntroduceerde Mitsubishi Model A – de eerste op grote schaal geproduceerde auto in Japan. Sindsdien is er natuurlijk veel veranderd:

1917 Mitsubishi Shipbuilding Limited introduceert de Model A
1934 Mitsubishi Shipbuilding en Mitsubishi Aircraft gaan samen verder onder de naam Mitsubishi Heavy Industries
1937 Mitsubishi introduceert de PX33, een sedan met vierwielaandrijving
1970 De autofabrikant Mitsubishi Motors wordt formeel opgericht
2009 Mitsubishi brengt de Mitsubishi i-MiEV op de markt
2010 Het Japanse merk gaat de samenwerking aan met Nissan
2013 Introductie van de Mitsubishi Outlander PHEV
2016 Ook Renault gaat samenwerking met Mitsubishi en Nissan, een samenwerking die bekend is komen te staan als de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie
2018 Introductie van de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

 

Zo vindt u de perfecte laadpaal voor uw elektrische of plug-in hybride Mitsubishi

Bij het selecteren van de meest geschikte lader voor uw Mitsubishi EV komen veel zaken kijken. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

1. Laadvermogen & elektrische aansluiting

Natuurlijk wilt u uw Mitsubishi zo snel mogelijk opladen. Kies daarom een laadoplossing met minstens evenveel AC-laadcapaciteit als uw EV. Anders duurt het opladen aanzienlijk langer. Met een lader met voldoende laadvermogen bent u er overigens nog niet. Uw elektrische aansluiting moet namelijk óók over voldoende capaciteit beschikken.

2. Laadpaal vs. wandlader

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Beide ‘types’ laadstation zijn immers technisch nagenoeg identiek. Welke voor u geschikt is hangt af van de beoogde laadplek van uw Mitsubishi. Beeld deze situatie in en bedenk welk type lader het handigste is. Vaak wijst dit zichzelf.

3. Hoeveel laadaansluitingen?

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Dan raden wij u aan een laadstation met een dubbele laadaansluiting te kiezen. Deze zijn ideaal als u zelf twee EV’s heeft of als u de lader deelt met anderen.

4. Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse laadkabel en laadoplossingen met een vaste kabel. Laders met een vaste laadkabel zijn doorgaans gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook een stuk kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

5. Online lader met backoffice?

Veel laders zijn uitgerust met een internetaansluiting en allerlei slimme functies die het laden gemakkelijker, efficiënter, zuiniger en voordeliger maken. Deze laders worden ook wel online laders genoemd. Een voorbeeld van zo’n slimme functie is een backoffice – een functie die u inzicht geeft in alle informatie rondom het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, laadduur en het energieverlies.

6. Gecertificeerde kWh-meter

Wilt u de laadkosten verrekenen met uw medegebruikers of uw werkgever? Dan moet uw toekomstige laadpaal, naast met een backoffice, uitgerust zijn met een kWh-meter. In ons aanbod vindt u gelukkig diverse laders die over beide functies beschikken.

7. Voorkom overbelasting met Load Balancing

Met een lader met Dynamic Load Balancing voorkomt u overbelasting van uw elektrische installatie. Wanneer overbelasting dreigt grijp de Load Balancing-functie in wordt het laadvermogen gereduceerd.

8. Autorisatiefunctie: Plug & Charge, RFID-lezer of app

In sommige situaties, bijvoorbeeld als uw lader op een publieke plek komt te staan, is het wel zo handig als u kunt voorkomen dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken. Gelukkig bieden autorisatiefuncties uitkomst. Denk hierbij aan een Plug & Charge-functie, smartphone applicaties of een RFID-lezer voor laadpassen en/of laaddruppels.

 

Topmerk Mitsubishi laadpaal of wallbox kopen bij Laaddirect

Bent u in de markt voor een A-merk laadoplossing voor uw Mitsubishi? Bij Laaddirect vindt u talloze laders geschikt voor de EV’s van Mitsubishi. Deze kunnen als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd, zijn geschikt voor zakelijk en particulier gebruik én kunnen voor u worden geïnstalleerd. Heeft u nog vragen? Voelt u dan vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte laadpaal voor uw Mitsubishi.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img
Keuzehulp Sorteer op
btn

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.

img

Geen producten in je winkelwagen.

btn

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.

img