Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Alfen laadpalen

Keuzehulp

Keuzehulp

Auto merk en type
Prijsbereik
Van:
Tot:
Bekijk resultaten (6)

Zeker weten welke laadpaal bij u past?

Alfen laadpalen en wandladers

Een Alfen laadpaal is dé geschikte laadpaal voor uw EV of plug-in hybride. Alfen is een Nederlandse producent van laadpalen en wandladers voor elektrisch aangedreven en plug-in hybride voertuigen. Het gerenommeerde merk, dat naast laders ook transformators en energieopslagsystemen produceert, is een van de marktleiders op gebied van laadstations en wordt geroemd om zijn innovatieve laadoplossingen, hoogwaardige kwaliteit en brede aanbod. Kortom, laders van Alfen behoren tot de absolute top. Om die reden hebben wij de Alfen laadpalen en wandladers ook in ons assortiment opgenomen.

Alfen laadpalen

 

Alfen – Specialist in slimme energieoplossingen én laadpalen

Een Alfen laadpaal staat bol van de slimme technieken. In tegenstelling tot veel andere laadpaalproducenten heeft Alfen al vele decennia aan ervaring en kennis in huis. Het in Hilversum gevestigde bedrijf houdt zich namelijk al tientallen jaren bezig met de ontwikkeling en productie van elektrische apparatuur. Denk hierbij aan transformatoren, schakelapparaten, energieopslagsystemen en diverse andere hoog- en laagspanningssystemen. Hiermee heeft het bedrijf een enorme ervaring op het gebied van elektrische oplossingen opgedaan.

Met de overname van (een deel van) het failliete Exendis – een fabrikant van omvormers en laders – waagde Alfen zich op de markt van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Inmiddels maakt het Nederlandse merk al meer dan 10 jaar uitstekende laadpalen en wandladers. De laadpalen van Alfen zijn al geruime tijd een bekend beeld in Nederlandse steden, dorpen en buurten.

 

Geschiedenis

De eerste 70 jaar van zijn bestaan hield Alfen zich uitsluitend bezig met het leveren van elektriciteitsdistributie. Met de overname van (een deel van de) activiteiten van Exendis sloeg het Nederlandse bedrijf echter een andere richting in. Een tijdlijn van de hoogtepunten en mijlpalen van de Nederlandse laadpaalproducent:

1937 J. van Alfen richt ‘Alfen’ op, zijnde een fabrikant van hoog- en laagspanningsapparaten.
1971 Het bedrijf wordt overgenomen door TBI Holdings en begint met de productie van prefab elektriciteitsstations
2011 Alfen neemt het failliete EXENDIS, producent van laders en omvormers, over en begeeft zich hiermee op de EV-lader markt.
2014 Het Nederlandse bedrijf wordt overgenomen door een investeringsmaatschappij.
2018 Alfen gaat naar de beurs en wordt vanwege zijn zeer succesvolle beursgang ook wel “het Nederlandse Tesla” genoemd.
2018 Jaguar Land Rover selecteert Alfen om EV-laders te leveren voor dealers én klanten in heel Europa.
2020 Alfen wordt door de provincie Limburg en Noord-Brabant geselecteerd om maar liefst 4000 laadpalen en de benodigde infrastructuur aan te leggen.

 

De voordelen van Alfen laadstations

Waarom zou u kiezen voor een lader van Alfen? Hier zonder diverse redenen voor – we zetten ze voor u op een rijtje.

Werken met iedere elektrische auto

In principe zijn de laders van Alfen geschikt voor elke EV met een standaard Type 2-laadaansluiting. Overigens betekent dit niet dat elke Alfen lader de perfecte is voor uw elektrische auto. Dit hangt namelijk af van het benodigde laadvermogen en tal van andere zaken.

SIM-lock vrij

In tegenstelling tot laders van sommige merken bent u met een laadoplossing van Alfen niet gelimiteerd bent tot slechts één leverancier van de backoffice. Dit betekent dat u zelf kunt bepalen met welke backoffice u in zee gaat. Hiermee heeft u maximale flexibiliteit en bent u niet afhankelijk van één leverancier.

Geschikt voor zakelijk gebruik

Steeds meer zakelijke rijders rijden elektrisch. Daarom zijn nagenoeg alle laders van Alfen, naast gebruik thuis, óók geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Dat is wel zo handig.

Veel opties en slimme functies

Alfen heeft een uitgebreide en gevarieerde modellenreeks. Dit betekent dat u keuze heeft uit diverse laadpalen en wandladers, modellen met een enkele of dubbele socket, een losse of vaste laadkabel, een laadstation met internetverbinding en uiteenlopende functies (Load Balancing, backoffice, autorisatie, et cetera).

 

Alfen laadpaal en wandlader modellen

Bij Alfen kunt u kiezen uit diverse laadoplossing met een AC-laadvermogen van 3 tot 22 kW:

Lader Sockets Laadvermogen Geschikt voor… Bij Laaddirect
Alfen EVE Single S-Line 1 11 kW Thuis Met kabel/zonder kabel
Alfen EVE Single Pro-Line 1 22 kW Thuis & op bedrijf Met kabel/zonder kabel
Alfen EVE Double Pro-Line 2 22 kW Thuis & op bedrijf Met 1 of 2 voedingskabels

 

Ideaal voor thuis – Alfen EVE Single S-Line

Zoekt u een lader voor thuis? De Alfen Eve Single S-Line is hiervoor bij uitstek geschikt. Deze intelligente lader heeft 11kW aan AC-laadvermogen (één laadaansluiting) en is standaard uitgerust met diverse handige functies. Denk hierbij aan een RFID-lezer voor laadpassen, een MID-gecertificeerde kWh-meter én een ethernet-aansluiting. Daarnaast is er een optionele Load Balancing-functie verkrijgbaar en krijgt u bij aankoop voor 6 maanden lang een gratis E-Flux Backoffice. De Eve Single S-Line kan als wandlader of laadpaal worden geplaatst, is verkrijgbaar met een losse of vaste laadkabel en is simpelweg een uitstekende keuze voor elektrische rijders die thuis hun EV willen opladen.

Alfen EVE Single Pro-Line – thuis óf op de zaak

De Alfen Eve Single Pro-Line is ideaal voor de meer veeleisende elektrische rijder. Deze toekomstbestendige lader is luxer uitgevoerd dan de S-Line. Dit ziet u onder andere terug in het hogere AC-laadvermogen (22 kW 3-fase), het kleurendisplay, de Plug & Charge-functie en compatibiliteit met Alfens ‘Smart Charging Network’. Hiermee is de Single Pro-Line niet alleen geschikt voor gebruik thuis, maar óók voor laden op de zaak. Verder is de Single Pro-Line, evenals de S-Line, voorzien van een Type 2-laadsocket, gecertificeerd kWh-meter en een RFID-lezer voor laadpassen. Ook is er een optionele Dynamic Load Balancing-functie verkrijgbaar, kunt u na aankoop 6 maanden lang kosteloos gebruik maken van een handige E-Flux Backoffice en is er een uitvoering met een vaste laadkabel verkrijgbaar.

Twee sockets: Alfen EVE Double Pro-Line

De Alfen Double Pro-Line is een uitvoering van de EVE Pro-Line die uitgerust met niet één, maar twee laadaansluitingen. Hiermee is de Double Pro-Line de perfecte optie voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers die meerdere EV’s tegelijk willen kunnen opladen. De Double Pro-Line heeft een maximale AC-laadcapaciteit van 22 kW (3-fase). Afhankelijk van de gekozen uitvoering – één of twee voedingskabels – levert de lader 11 kW of 22 kW per laadaansluiting. Verder is de Double Pro-Line, net zoals de versie met één socket, uitgerust met allerlei handige functies, een kleurendisplay, Smart Charging en verkrijgbaar met een vaste laadkabel.

Alfen laadpaal kopen

 

Slimme en veelzijdige laadoplossingen van Nederlandse fabrikaat

De laadpalen van Alfen zijn gewoon een zeer aantrekkelijke optie voor elke elektrische rijder. Wij hebben een breed aanbod aan Alfen laders. Deze hebben een AC-laadvermogen tot 22 kW, zijn geschikt voor particulier en/of zakelijk gebruik, beschikken over een enkele of dubbele laadsocket en zijn uitgerust met de nieuwste slimme functies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img
Keuzehulp Sorteer op

No products in the cart.