Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Citroën ë-Spacetourer

De beste laadoplossingen voor uw Citroën ë-Spacetourer

Laadpaal advies over uw Citroën ë-Spacetourer ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Citroën ë-Spacetourer

Heeft u een laadpaal of wandlader/wallbox nodig voor uw Citroën ë-Spacetourer? Bij Laaddirect hebben we de passende laadoplossing voor u. Ons aanbod bestaat uit diverse A-merk laadoplossingen die geschikt zijn voor particulier en zakelijk gebruik. Ook de installatie van het laadstation wordt door ons verzorgd – dat is wel zo makkelijk. De Citroën ë-Spacetourer is de 100% elektrische aangedreven versie van de veelzijdige Citroën Spacetourer personenbus. De nieuw ë-Spacetourer is uitgerust met vijf tot negen zitplaatsen en heeft een actieradius van 230 tot 330 kilometer, afhankelijk van het gekozen accupakket. Net zoals bij elk ander elektrisch voertuig is het opladen van groot belang. Daarom doet u er verstandig aan te kiezen voor een A-merk laadpaal of wandlader die aan al uw wensen en verwachtingen voldoet. Alleen zo weet u zeker dat u het gestelde bereik haalt en niet onnodig vaak hoeft op te laden.

Verschillende configuraties leverbaar

De Citroën ë-Spacetourer is verkrijgbaar in diverse configuraties. Ten eerste kan men kiezen uit drie verschillende lengtevarianten: XS (4,60 m), M (4,95 M) en XL (5,30). Ten tweede is er keuze uit twee accupakketten – een van 50 kWh en een van 75 kWh. Ten slotte levert Citroën de ë-SpaceTourer in drie uitvoeringen: de Combi (voor grote gezinnen), de Business (geschikt voor professioneel personenvervoer) en Business Lounge (ideaal voor professionals).

Maakt het voor uw keuze voor een geschikte lader uit welke configuratie ë-SpaceTourer heeft? Ongeacht de gekozen configuratie is elke ë-SpaceTourer uitgerust met een 11 kW AC-boordlader en een Type 2-laadaansluiting. In andere woorden, welke configuratie u heeft maakt niet uit voor uw keuze.

Uitvoering                Accu             AC-laadvermogen Aansluiting
ë-Spacetourer XS 50/75 kWh 11 kW Type 2
ë-Spacetourer M 50/75 kWh 11 kW Type 2
ë-Spacetourer XL 50/75 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt?

Bij uw keuze voor een geschikte lader voor uw ë-Spacetourer zijn het laadvermogen en de benodigde elektrische aansluiting leidend. Om het AC-laadvermogen van de ë-Spacetourer volledig te benutten heeft u minimaal een lader met een gelijk laadvermogen nodig. Zo’n lader vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit. In dit geval is dat een 3-fase 3 x 16A aansluiting.

Laadpaal of wandlader voor de Citroën ë-Spacetourer?

Welke type lader is nu het handigste voor u, een laadpaal of wandlader? Dit hangt vooral af van de beoogde parkeer- en laadplek. Het zit als volgt. Technisch gezien zijn laadpalen en wandladers nagenoeg gelijk. Hét grote verschil zit in de plek en wijze van montage. Vraag u daarom af welk type voor u het meest handig is. Beeld u in waar u uw Citroën ë-Spacetourer wil opladen en hoe de laadkabel hier zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadaansluiting van de elektrische personenbus zich aan de linker voorzijde bevindt.

Ook installatie voor u geregeld

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw nieuwe laadstation. Een bij ons aangesloten, gecertificeerd installateur plaatst en monteert de lader voor u. Uiteraard beschikt de monteur over de juiste papieren en installeert hij/zij uw lader op vakkundige wijze.

Laadtijd accupakket Citroën ë-Spacetourer

Hoe lang duurt het om het accupakket van uw Citroën ë-Spacetourer volledig op te laden? Dit rekent u uit aan de hand van de volgende rekensom.

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 (energieverlies) = Laadtijd in uren

De accucapaciteit van de Citroën ë-Spacetourer is 50 of 75 kWh, afhankelijk van het gekozen accupakket. Voor dit voorbeeld gebruiken we het accupakket met een capaciteit van 50 kWh. Het AC-laadvermogen (per uur) is 11 kW. Door de maximale capaciteit van de accu te delen door het laadvermogen per uur, krijgen we het aantal uur dat nodig is om de accu volledig te vullen. Vervolgens delen we de uitkomst hiervan door 0,85. Dit in verband met het energieverlies van 15% dat tijdens het laden optreedt.

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur = 5 uur en 21 minuten

Met het 75 kWh accupakket is de laadtijd uiteraard zo’n 50% langer. Verschilt het laadvermogen van de ë-Spacetourer van dat van uw laadstation? Gebruik dan altijd de laagste waarde.

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de berekening van de laadtijd nooit helemaal precies is. Er wordt namelijk geen rekening met externe factoren, zoals de temperatuur, leeftijd van de accu of de staat van de elektrische aansluiting.

ë-Spacetourer op de zaak opladen

Ook als u uw ë-Spacetourer op bedrijf wilt opladen bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien is ons assortiment dusdanig uitgebreid dat wij voor elke situatie de best passende laadoplossing kunnen aanbieden.

Toekomstbestendige laadoplossing

Houdt u ook rekening met de toekomst bij de aanschaf van uw nieuwe lader? Wie weet heeft u over een tijdje nóg een elektrische auto op de oprit staan. Of vervangt u uw ë-Spacetourer met een elektrische personenbus met een hoger laadvermogen. Door hier nu alvast rekening mee te houden doet u zichzelf een groot plezier.

Hoe kies ik de beste laadpaal of wandlader voor mijn Citroën ë-Spacetourer?

Om de perfecte laadoplossing voor uw Citroën ë-Spacetourer te vinden doet u er verstandig aan om niet alleen te kijken naar het laadvermogen en het type lader. Ook andere zaken doen er namelijk toe.

Praktische zaken – type kabel en aantal laadaansluitingen

Ten eerste moet u verschillende praktische zaken overwegen. Neem bijvoorbeeld het aantal laadaansluitingen. U heeft de keuze uit laders met een enkele of dubbele laadaansluiting, ook wel sockets genaamd. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van uw huidige en toekomstige wagenpark. Een andere ‘door te hakken knoop’ heeft betrekking op het type laadkabel. Gebruikt u liever een standaard losse laadkabel of een wat handigere vaste laadkabel? Houd hierbij rekening met het feit dat laders met een vaste laadkabel minder geschikt zijn voor gebruik op een publieke plek.

Functies & functionaliteiten

Ten slotte moet u nadenken over de verschillende functies en functionaliteiten waarmee laders tegenwoordig uitgerust zijn. Denk hierbij aan Dynamic Load Balancing, diverse autorisatie-functies, een internetverbinding of een back office.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balacing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door automatisch het vermogen te reduceren zodra andere grote energieverbruikers ingeschakeld worden.

Autorisatie

Wilt u zelf bepalen wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadstation? Dan is een lader met een autorisatie-functie wel zo handig. U heeft keuze uit laders met verschillende functies, waaronder een RFID-lezer voor laadpassen, laaddruppels, en smartphone applicaties.

Online of online

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Dergelijke laders zijn vaak uitgerust met ‘slimme’ functies die het laden nóg gemakkelijker en gebruiksvriendelijker maken.

Backoffice

Een voorbeeld van zo’n slimme functie is een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in uw laadsessies- en kosten. Dit is ideaal als u de kosten van het laden wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.