Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fiat 600e

De beste laadoplossingen voor uw Fiat 600e

Laadpaal advies over uw Fiat 600e ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.
Laadpaal review Laaddirect Luuk scheringa
5.0
Duidelijke offerte gehad, er werd altijd proactief meegedacht. Ik ben zeer tevreden over de Wallbox, die veel mogelijkheden biedt.

Fiat 600e

Op zoek naar een laadpaal of wandlader voor de Fiat 600e? Ontdek het aanbod van Laaddirect. Hier vindt u tal van laadoplossingen geschikt voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. Daarnaast geven wij vrijblijvend, persoonlijk advies en nemen de installatie van uw laadstation geheel uit handen.

Ons assortiment bestaat uit verschillende laadpalen en wandladers voor de Fiat 600e, onder andere van merken zoals Alfen, Webasto en Wallbox. Deze laders zijn kwalitatief hoogwaardig, voorzien van de modernste technologieën en beschikken over voldoende laadvermogen om uw Fiat 600e zo snel mogelijk op te laden.

fiat 600e laadpaal

 

 

Ontdek de voordelen van een laadpaal voor uw Fiat 600e

De Fiat 600e is de elektrisch aangedreven, grotere broer van de welbekende Fiat 500. Deze elegant vormgegeven EV is gebouwd op hetzelfde platform als onder andere de Jeep Avenger, Peugeot e-2008 en Opel e-Mokka. Net zoals deze modellen is de 600e voorzien van een bescheiden accupakket, goed voor een bereik van zo’n 400 kilometer (WLTP). Om het meeste uit uw elektrische Fiat 600 te halen doet u er verstandig aan om te kiezen voor een eigen (thuis)lader. Op deze manier bent u niet afhankelijk van publieke laders en gaat u altijd met een volledig opgeladen accu de weg op.

 

Welke lader kiezen?

Fiat levert de 600e momenteel in slechts één uitvoering, die de Fiat 600e wordt genoemd. Deze EV beschikt over een 50,8 kWh accupakket en een 3-fase 11 kW boordlader met een standaard Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Fiat 600e 50,8 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel AC-laadvermogen nodig voor de Fiat 600e?

Om het AC-laadvermogen van de 600e volledig te benutten heeft u een laadpaal of wallbox nodig met minstens even veel laadcapaciteit. Zo’n 11 kW laadstation vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A aansluiting. Heeft u deze niet, dan duurt het laden aanzienlijk langer. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om uw stoppenkast uit te breiden, al zijn hier vaak wel extra kosten aan verbonden.

 

Wallbox of laadpaal voor uw Fiat?

In ons aanbod vindt u twee types lader: wandladers en laadpalen. Welke voor u geschikt is hangt af van het beoogde gebruik. Wandladers zijn weliswaar betaalbaarder, maar ook minder flexibel. Hierdoor zijn ze vooral geschikt voor gebruik ‘dicht bij de voordeur’, zoals onder de carport, in de garage of aan de oprit. Laadpalen kunnen in principe overal geplaatst worden en zijn daardoor geschikt voor nagenoeg alle andere toepassingen. Komt u er toch nog uit? In dat geval kunt u contact met ons opnemen voor advies op maat.

 

Kopzorgen over de installatie? Wij regelen het

Over de installatie van uw Fiat 600e’s lader hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken. Kies simpelweg voor ons installatiepakket, dan regelen wij de installatie van A tot en met Z. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Hoelang duurt het om de Fiat 600e op te laden?

De laadtijd van de Fiat 600e is, net zoals die van andere EV’s, afhankelijk van de accucapaciteit, de laadsnelheid en externe factoren. Aan de hand van onderstaande rekensom rekent u dit gemakkelijk uit:

Laadtijd = ( accucapaciteit / laadvermogen ) / 0,85 

Vullen we de specificaties van de Fiat 600e in, dan komen we op de volgende laadtijd:

Laadtijd Fiat 600e: ( 50,8 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,33 uur

Kanttekeningen

Deze berekening is slechts een schatting. De daadwerkelijke laadtijd kan als gevolg van de omgevingstemperatuur of elektrische aansluiting hoger uitvallen.

 

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Alle laders in ons aanbod zijn geschikt voor gebruik thuis of op de zaak. Ook zijn er specifieke modellen die zich perfect lenen voor zakelijke toepassingen. Deze hebben meerdere laadaansluitingen en geavanceerde functies, zoals een backoffice en gecertificeerde kWh-meter.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Houd daarom bij uw keuze ook rekening met uw toekomstplannen:

  • De vervanging van uw Fiat 600e door een EV met grotere laadsnelheid
  • De mogelijke aanschaf van een tweede elektrische auto

Zo weet u zeker dat u lang profijt heeft van uw aankoop.

 

 

Zo vindt de meest geschikte laadpaal voor uw Fiat 600e

Hoe vindt u nu de meest geschikte laadpaal of wandlader voor uw Fiat 600e? Naast ‘primaire’ zaken, zoals het laadvermogen en het type lader, doet u er verstandig aan ook rekening te houden met de laadaansluiting, het type laadkabel en overige eigenschappen en functies.

1: Aantal en soort laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan raden wij een lader met een dubbele laadaansluiting aan. Dergelijke laadoplossingen zijn ideaal om te delen met uw buren of als lader voor op de zaak.

2: Type laadkabel

Naast de ‘standaard’ losse laadkabels zijn er ook laadstations met een vaste laadkabel. Daar waar u met een standaard lader de kabel zelf moet opbergen en tevoorschijn moet halen, is dit bij een model met een vaste kabel niet nodig. Een stukje handiger dus, maar helaas ook kwetsbaarder. Om deze reden zijn laadpalen met een vaste kabel alleen geschikt voor gebruik op niet-publieke plekken.

3: Online of offline lader (backoffice)

Daar waar in het verleden voornamelijk offline laders werden aangeboden, zien we de afgelopen jaren een verschuiving naar online laders. Deze laders hebben een internetverbinding en zijn vaak uitgerust met allerlei slimme functies. Een van de populairste slimme functies is de backoffice. Een backoffice verschaft u inzicht in het laadproces en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de laadkosten te verrekenen.

4: Load Balancing

Wilt u voorkomen dat uw lader te veel van uw elektrische installatie vraagt en deze overbelast? Kies dan voor een lader met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die detecteert wanneer overbelasting dreigt en vervolgens direct ingrijpt.

5: Autorisatie

Laders op publieke willen nog wel eens gebruikt worden door onbevoegden. Heeft u dit liever niet? Dan raden wij een model met autorisatie aan. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw lader. Autorisatiefuncties zijn er in verschillende vormen en maten. Denk hierbij aan het ver- en ontgrendelen van uw lader via een Plug & Charge-functie, smartphone applicatie of een pincode.

 

Fiat 600e lader kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Kortom, voor een laadpaal of wandlader voor uw Fiat 600e moet u bij Laaddirect zijn. Wij voorzien u van persoonlijk advies, regelen de installatie en bieden u een uitgebreid aanbod van A-merk laadoplossingen. Heeft u vragen over ons aanbod? Neem gewoon even contact met ons op voor meer informatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.