Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fiat e-Scudo

De beste laadoplossingen voor uw Fiat e-Scudo

Laadpaal advies over uw Fiat e-Scudo ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Fiat e-Scudo

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw elektrische Fiat e-Scudo? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen als laadpaal of wandlader worden geplaatst.

In ons programma vindt u namelijk tal van A-merk laadpalen en wandladers voor de Fiat e-Scudo.  Deze hebben voldoende AC-laadvermogen, de passende laadaansluiting (Type 2) en zijn voorzien van alle benodigde functies.

 

Laadpaal of wallbox voor de Fiat e-Scudo

De Fiat e-Scudo is de geëlektrificeerde uitvoering van de conventioneel aangedreven Fiat Scudo bestelbus. De e-Scudo is daarnaast een zustervoertuig van de Toyota ProAce Electric, Citroën e-Jumpy en de Peugeot e-Expert. Evenals die andere elektrische bestelwagens combineert ook de Fiat e-Scudo de veelzijdigheid van een compacte bestelwagen met de vele voordelen van elektrisch rijden. De e-Scudo is dan ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Welke uitvoering u ook heeft, een goede A-merk laadoplossing is van groot belang voor uw elektrische Fiat. Hiermee weet u zeker dat u altijd met een volledig opgeladen accu op pad gaat.

Welke lader kiezen? Let op de uitvoering!

De Fiat e-Scudo wordt geleverd in uiteenlopende uitvoeringen, van een gesloten bestelwagen tot uitvoeringen met een dubbele cabine. Daarnaast is er keuze uit twee accupakketten – één van 50 kWh, goed voor een bereik van 230 km, en een van 75 kWh (330 km volgens de WLTP-norm). Elke uitvoering is uitgerust met dezelfde 3-fase 11 kW-boordlader. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een geschikte lader niet uitmaakt welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Fiat e-Scudo 50 50 kWh 11 kW Type 2
Fiat e-Scudo 70 70 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal geschikt voor de Fiat e-Scudo?

Uw toekomstige laadpaal of andere type lader moet natuurlijk wel uw e-Scudo zo snel mogelijk opladen. Kies daarom voor een lader met minimaal evenveel AC-laadcapaciteit als uw e-Scudo, ofwel 11 kW. Houd hierbij in het achterhoofd dat een lader met 11 kW aan laadvermogen ook een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting vereist. Heeft u deze niet, dan duurt het opladen van uw e-Scudo aanzienlijk langer.

fiat scudo laadpaal

 

Laadpaal vs. lader – welke type laadstation is geschikt voor u?

Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Qua techniek zijn deze twee types lader namelijk nagenoeg identiek! Deze keuze draait daarom vooral om de beoogde laadplek van uw Fiat e-Scudo. Leent deze plek zich het beste voor een laadpaal of toch voor een wandlader? Vaak wijst dit zichzelf. Een wandlader komt immers beter uit de verf in de buurt van een muur, zoals onder de carport of in de garage. Een laadpaal biedt meestal uitkomst in alle andere gevallen.

 

Geen zorgen over installatie

Over de montage van uw laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. Die regelen wij namelijk voor u, als u wilt. In dat geval komt een gecertificeerde monteur uw nieuwe lader monteren en aansluiten. Dat scheelt u een hoop tijd, gedoe en stress.

 

Wat is de laadtijd van de Fiat e-Scudo?

Veel mensen zijn benieuwd naar de exacte laadtijd van hun EV. Helaas is er op de vraag “wat is de laadtijd van de e-Scudo” niet eenduidig antwoord te geven. De laadtijd hangt namelijk af van allerlei factoren. Toch is er een manier – een handige rekensom – waarmee u een aardig idee krijgt. Dit werkt als volgt.

Eerst deelt u de maximale accucapaciteit van uw e-Scudo door het AC-laadvermogen*. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Dit in verband met het energieverlies:

( accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85 = laadtijd

Dit geeft ons de volgende laadtijden voor beide accuvarianten van de Fiat e-Scudo

Laadtijd Fiat e-Scudo 50: (50 kWh / 11 kW) / 0,85 = 6,06 uur of 6 uur en 4 minuten

Laadtijd Fiat e-Scudo 75: (75 kWh / 11 kW) / 0,85 = 8,02 uur of 8 uur en 1 minuut

* Verschilt het AC-laadvermogen van uw laadstation van de laadcapaciteit van uw e-Scudo? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening.

 

Laadoplossingen voor zakelijk gebruik

Nagenoeg alle laders in ons programma zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast zijn veel van onze laadoplossingen uitgerust met functies die bij uitstek geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Denk hierbij aan een backoffice, autorisatiefunctie of kWh-meter.

Toekomstbestendig

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Hiermee doelen we niet op de technische levensduur van het laadstation, maar naar de mate waarin deze compatibel is met uw toekomstige wagenpark. Houd bij uw keuze altijd rekening met het AC-laadvermogen van mogelijk toekomstige EV’s en eventuele uitbreiding van uw elektrische wagenpark. Zo weet u zeker dat u een toekomstbestendige laadoplossing in huis haalt.

 

Hoe vind ik de perfecte laadoplossing voor de Fiat e-Scudo?

Naast bovengenoemde zaken, zoals het benodigde laadvermogen en de keuze tussen een laadpaal en wandlader, zijn er nog tal van andere zaken waar u rekening mee dient te houden.

1: aantal laadaansluitingen

Naast laadstations met een enkele laadaansluiting zijn er ook modellen met een dubbele socket. Deze bieden uitkomst als u meerdere EV’s tegelijk wilt opladen. Uiteraard is dit type lader niet noodzakelijk als u geen plannen heeft voor uitbreiding van uw geëlektrificeerde wagenpark.

2: type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Over het algemeen worden laadoplossingen met een vaste kabel als handiger beschouwd, aangezien u hierbij de laadkabel niet telkens hoeft op te bergen. Dit type lader is helaas wel een stuk kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

3: online lader

Laders met een internetverbinding worden ook wel online laders genoemd. Deze laders zijn vaak uitgerust met handige, ‘slimme’ functies die het laden gemakkelijker, veiliger en efficiënter maken. Voorbeelden hiervan zijn backoffices, autorisatiefuncties en verschillende Load Balancing-functies.

4: backoffice

Een backoffice verschaft u inzicht in alle informatie rondom het laadproces. Hiermee is een backoffice ideaal als u het maximale uit uw laadpaal of wandlader wilt halen. Bovendien is een backoffice noodzakelijk als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

5: autorisatie

Met een laadstation met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik kunnen maken van uw lader. Zo’n functie is vooral handig als uw laadpaal of wandlader zich op een publieke plek bevindt. De autorisatie verloopt dan via een smartphone app, Plug & Charge-functie of RFID-lezer.

6: Dynamic Load Balancing

Steeds meer laders worden uitgerust met Load Balancing. Dit is een functie die overbelasting voorkomt door automatisch het laadvermogen te reduceren zodra overbelasting dreigt.

 

A-merk laadpaal of wandlader voor de Fiat e-Scudo kopen bij Laaddirect

Uw Fiat e-Scudo kan simpelweg niet zonder passende laadpaal of wandlader. Gelukkig kunt u bij Laaddirect terecht voor een geschikte A-merk laadoplossing die geschikt is voor gebruik thuis, op de zaak of elders en die bovendien geplaatst kan worden als laadpaal en wandlader. Daarnaast vindt u bij ons al het benodigde aankoopadvies en nemen wij het gehele installatieproces uit handen. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.