Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Ford E-Transit Courier

De beste laadoplossingen voor uw Ford e-Transit

Laadpaal advies over uw Ford e-Transit ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Ford E-Transit Courier

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Ford E-Transit Courier? Bij Laaddirect vindt u een uitgebreide reeks aan laadoplossingen van topmerken zoals Alfen, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec. Onze producten zijn veelzijdig inzetbaar, zowel als laadpaal als wandlader, en ontworpen voor diverse toepassingen.

Uiteraard heeft Laaddirect ook laadpalen en wandladers die compatibel zijn met de Ford E-Transit Courier. Ons assortiment omvat diverse laadstations die voorzien zijn van voldoende AC-laadcapaciteit, passende laadaansluitingen, en alle benodigde functies en specificaties die u nodig heeft.

 

Waarom is een eigen laadpaal voor de Ford E-Transit Courier handig?

De Ford E-Transit Courier is, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, de elektrische variant van de traditioneel aangedreven Ford Transit Courier. Deze serie bestaat uit een bestelversie en een personenversie, de Tourer, die echter niet in Nederland verkrijgbaar is. De E-Transit Courier, een compacte en wendbare elektrische bestelwagen, dient regelmatig te worden opgeladen om de maximale actieradius te behalen. Het gebruik van een eigen laadstation, thuis of op uw bedrijfslocatie, vermindert uw afhankelijkheid van publieke laadpunten en leidt op lange termijn tot flinke kostenbesparingen, met name als u dit combineert met zonnepanelen en/of een dynamisch energiecontract.

 

Welk laadstation voor de Ford E-Transit Courier kiezen?

Welk laadstation is geschikt voor uw situatie? Ford levert de E-Transit Courier momenteel in slechts één configuratie. Deze versie beschikt over een 54 kWh accupakket (effectief bruikbaar), een 3-fase 3 x 16A (11 kW) boordlader met een standaard Type 2-laadaansluiting, zoals dat tegenwoordig de norm is. Of Ford in de toekomst meer versies van de E-Transit Courier zal introduceren, blijft vooralsnog onbekend.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Ford E-Transit Courier

54 kWh

11 kW

Type 2

 

De benodigde elektrische installatie

Daarnaast is uw elektrische installatie van essentieel belang. Voor het gebruik van een 11 kW laadstation op volle capaciteit is namelijk een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting vereist, maar 25A is ook gebruikelijk. Beschikt u niet over een 3-fase 3 x 16A? In dat geval kunnen wij voor u onderzoeken of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Types laadstation: laadpaal en wandlader

Laat u niet te veel leiden door de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Technisch gezien zijn beide soorten laadstations vrijwel identiek; het enige verschil ligt in de installatiemethode en locatie. Welke voor u geschikt is, hangt voornamelijk af van waar u uw Ford E-Transit Courier wilt opladen. De wandlader wordt gevestigd tegen een muur, zoals onder de carport, terwijl de laadpaal in de grond wordt geplaatst. Is een wandlader dus het handigste voor u, of komt een laadpaal toch beter van pas? Als u hier niet uitkomt, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Ford E-Transit Courier lader

 

Installatiegemak

Maakt u zich geen zorgen over de installatie – wij zorgen daarvoor. Een van onze monteurs verzorgt de volledige installatie tot in de puntjes, zelfs als uw stoppenkast moet worden uitgebreid. Dit bespaart u veel tijd, gedoe en stress.

 

Laadtijd van de Ford E-Transit Courier berekenen

Nieuwsgierig naar de laadtijd van uw EV? Deze berekent u snel en simpel dankzij deze formule:

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadsnelheid in kW ) / 0,85 

De accucapaciteit en de AC-laadsnelheid van de Ford E-Transit Courier zijn respectievelijk 45 kWh en 11 kW. De ‘0,85’ is een constante en verandert dus niet per EV, en staat voor 15% energieverlies tijdens het opladen. Als we deze gegevens invullen, dan krijgen we:

Laadtijd Ford E-Transit Courier: (45 kWh / 11 kW) / 0,85 = 4,19 uur = 4 uur en 11 minuten 

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening geeft een geschatte laadtijd weer, maar het is belangrijk op te merken dat deze niet perfect is. In de praktijk kan de daadwerkelijke laadtijd variëren, onder invloed van verschillende externe factoren. Deze omvatten de omgevingstemperatuur, aanwezigheid van een Dynamic Load Balancing-functie en de staat van de elektrische aansluiting. Deze variabelen kunnen de laadtijd beïnvloeden, waardoor deze zowel langer als korter kan uitvallen dan berekend.

 

Uw elektrische Ford Courier bestelwagen ook zakelijk opladen?

Wanneer het gaat om het zakelijk opladen van uw Ford E-Transit Courier, staat Laaddirect klaar als uw aangewezen leverancier. Ons assortiment van opladers is ontworpen om zowel particuliere als zakelijke behoeften te vervullen. Bovendien bieden we een uitgebreide selectie van oplossingen die zich bij uitstek lenen voor zakelijke toepassingen. Of het nu gaat om het opladen van voertuigen voor uw bedrijfsvloot of het faciliteren van oplaadpunten op zakelijke locaties, wij hebben de expertise en producten om aan uw zakelijke oplaadbehoeften te voldoen.

 

Laadoplossing ook voor de toekomst

Uiteraard streeft u ernaar om optimaal gebruik te maken van uw laadstation gedurende een lange periode. Het is daarom verstandig om niet alleen rekening te houden met uw huidige behoeften, maar ook met uw toekomstplannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van het aanschaffen van een extra elektrisch voertuig of het vervangen van uw huidige Ford door een model met een hogere laadsnelheid. Door nu al vooruit te kijken en hierop te anticiperen, weet u zo goed als zeker dat uw nieuwe laadpaal of wandlader ook in de toekomst aan uw behoeften zal blijven voldoen. Op deze manier kunt u vele jaren profiteren van de functionaliteit en efficiëntie van uw laadinfrastructuur, en blijft u flexibel om eventuele veranderingen in uw elektrische mobiliteitsbehoeften aan te kunnen.

Tips voor het uitzoeken van een laadoplossing voor de Ford E-Transit Courier

De “beste” laadoplossing vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk heel veel functies en situaties om rekening mee te houden die ook nog per situatie verschillen. Daarom zetten wij voor u een aantal belangrijke zaken op een rijtje. Vergeet overigens ook niet de laadsnelheid, het type laadstation en de toekomstbestendigheid):

1: Hoeveelheid aansluitingen

Als u meerdere EV’s tegelijk wilt opladen, adviseren we een model met een dubbele socket. Hiermee kunt u moeiteloos tegelijkertijd meerdere elektrische voertuigen opladen, wat ideaal is voor gedeeld gebruik, zakelijk gebruik of als u zelf twee EV’s bezit. Hierbij is het wel zo handig als uw elektriciteitsaansluiting ruim bemeten is, aangezien het opladen van twee auto’s de belasting kan verdubbelen.

2: Lader met internetverbinding

Er zijn naast traditionele offline laders ook online varianten beschikbaar, die verbonden zijn met het internet. Hoewel dit op zichzelf het laadproces niet verandert, biedt het de mogelijkheid om gegevens naar een backoffice te verzenden. Dit systeem kan vervolgens worden geraadpleegd via een website of een mobiele applicatie. Die informatie bestaat bijvoorbeeld uit de kosten van het laden, het energieverbruik, de laadsnelheid en een geschatte laadtijd. Dit opent de deur naar gedeelde kosten met andere gebruikers en een duurzamere laadervaring door het te combineren met zonnepanelen. Ook is er de mogelijkheid om het laadproces op een gunstig moment in te plannen zodat er wordt geladen als de dynamische tarieven het laagst zijn.

3: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een handige functionaliteit die de belasting van de elektrische installatie bewaakt en ingrijpt bij dreigende overbelasting. Deze situatie kan zich voordoen wanneer u naast het opladen van de Ford E-Transit Courier ook andere energie-intensieve apparaten gebruikt, zoals een wasmachine, wasdroger of airconditioning. Deze functie dient als een preventieve maatregel om overbelasting en de gevolgen daarvan te voorkomen.

4: Autorisatie

Met een autorisatiefunctie wordt uw laadoplossing privé gemaakt. Hierdoor wordt de paal of wandlader alleen geactiveerd wanneer u met uw laaddruppel, Plug & Charge of app het laadstation inschakelt. Op deze manier kunnen anderen geen gebruik maken van uw laadpaal en bent u er zeker van dat u alleen voor uw eigen laadkosten betaalt.

5: De laadkabel

Op het gebied van laadkabels heeft u ook mogelijkheden. U kunt kiezen tussen een losse en een vaste laadkabel, waarbij een losse laadkabel opgeborgen wordt in uw EV, terwijl dat bij de vaste laadkabel niet nodig is. Echter, laders met een vaste kabel zijn vaak kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op openbare locaties.

 

Koop uw Ford E-Transit Courier laadstation bij Laaddirect

Bij Laaddirect kunt u een perfect passende laadpaal of wandlader voor uw Ford E-Transit Courier aanschaffen. Met ons uitgebreide assortiment bieden we voor iedereen een geschikte oplossing, ongeacht uw wensen. Bovendien bieden we vrijblijvend advies en installatieservices voor uw nieuwe laadstation. Heeft u vragen? Neemt u dan gewoon even contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.