Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Ford E-Transit Custom

De beste laadoplossingen voor uw Ford e-Transit

Laadpaal advies over uw Ford e-Transit ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Ford E-Transit Custom

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Ford E-Transit Custom? Laaddirect biedt een uitgebreid assortiment laadoplossingen van hoogwaardige merken zoals Alfen, Etrel, MyEnergi, EVBox, Wallbox en Webasto. Onze producten kunnen zowel als laadpaal als wandlader worden ingezet en zijn ontworpen voor diverse toepassingen.

 

Ook geschikt de Ford E-Transit Custom

Vindt u bij ons ook laadpalen en wandladers die compatibel zijn met de Ford E-Transit Custom? Absoluut. Wij beschikken over een reeks laadstations met adequate AC-laadcapaciteit, geschikte laadaansluitingen en alle noodzakelijke functies en specificaties die u nodig heeft.

Ford E-Transit Custom lader

 
 
 

Waarom is een eigen laadpaal voor de Ford E-Transit Custom handig?

De Ford E-Transit Custom is de elektrische uitvoering van de traditionele Ford Transit Custom, een middelgrote bestelwagen. Er is hiervan ook een personenversie verkrijgbaar, dat is de Ford E-Tourneo Custom Combi. De technologie en het platform van deze Ford E-Tourneo Custom komt voor het grootste deel overeen met die van de E-Transit Custom waar we het hier over hebben.

Deze middelgrote, ruime elektrische bestelwagen combineert handzame afmetingen met veel gebruiksgemak en een bovengemiddelde actieradius. Die actieradius bereikt u uiteraard alleen als de accu volledig – dus tot 100% – wordt opgeladen. Het gebruik van een eigen laadstation, thuis of bij uw bedrijf, wordt aanbevolen. Dit vermindert uw afhankelijkheid van publieke laadpunten, is beter voor de inzetbaarheid en levert u op de lange termijn ook een aanzienlijke kostenbesparing op.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Een laadstation voor de elektrische Transit Custom kiezen?

Momenteel biedt Ford de E-Transit Custom aan in één configuratie. Deze is uitgerust met een 65 kWh accupakket en een 3-fase 3x16A boordlader met een standaard Type 2-laadaansluiting. Standaard is de E-Transit Custom voorzien van de gebruikelijke 11 kW (3-fase) laadmogelijkheid. Het is niet bekend of Ford in de toekomst meer configuraties van de E-Transit Custom zal introduceren met een grotere accu of een hogere laadsnelheid.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Ford E-Transit Custom

65 kWh

11 kW

Type 2

 

Een geschikte laadoplossing voor de Ford E-Transit Custom kiezen

Niet elk laadstation is geschikt voor uw E-Transit Custom. Zo moet u rekening houden met de AC-laadsnelheid van 11 kW en de ‘Type 2’ laadaansluiting. Voor de 11 kW laadsnelheid heeft u een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting nodig, anders duurt het laden een stuk langer. Het kiezen van een krachtiger laadstation is ook een optie. Dit kan ervoor zorgen dat u beter voorbereid bent op toekomstige behoeften, waardoor u niet later opnieuw hoeft te investeren in een nieuw laadstation en bijbehorende installatie. 

Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het selecteren van de juiste laadoplossing voor uw Ford E-Transit. Wij bieden professioneel advies op maat, rekening houdend met uw huidige en toekomstige laadbehoeften.

 

Heeft de Ford E-Transit een wandlader of laadpaal nodig?

De beslissing tussen het installeren van een laadpaal of een wandlader is erg belangrijk voor een zo goed mogelijke gebruikerservaring van het laadstation. Hoewel beide typen laadstations technisch nagenoeg gelijk zijn, verschillen ze aanzienlijk in installatie en plaatsing. De keuze hangt vooral af van waar u van plan bent uw Ford E-Transit op te laden. Is een wandlader op die locatie handiger, of past een laadpaal daar beter? Overweeg daarbij factoren zoals de beschikbare ruimte, de locatie van de stroomaansluiting, en hoe de oplaadoplossing in uw dagelijkse routine past.

 

Het installatiepakket

Met het installatiepakket van Laaddirect hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van het laadstation. Onze gecertificeerde monteurs regelen dat namelijk voor u, wanneer het u uitkomt. Zo bespaart u mogelijk veel gedoe en tijd.

 

De laadtijd van de Ford E-Transit Custom berekenen

Bent u nieuwsgierig naar hoe lang het precies duurt om uw Ford E-Transit op te laden? U kunt de laadtijd eenvoudig berekenen met de volgende formule:

Laadtijd = (bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW) / 0,85 

Voor de Ford E-Transit bedragen de accucapaciteit en het AC-laadvermogen respectievelijk 65 kWh en 11 kW. De constante ‘0,85’ staat voor het gebruikelijke 15% energieverlies tijdens het opladen. Met de gegevens van de Ford E-Transit Custom komt de laadtijd uit op: 

Laadtijd Ford E-Transit: ( 65 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,96 uur = 6 uur en 57 minuten

Slechts een indicatie

Helaas is de berekening niet altijd accuraat, het is slechts een indicatie. Omgevingstemperatuur, de staat van de aansluiting en de accu spelen namelijk ook een rol. Het opladen kan door die factoren ook wat langer duren.

 

Ook voor zakelijk gebruik

Onze laadstations zijn geschikt voor zowel privégebruik als voor publieke toepassingen, waardoor u maximale flexibiliteit heeft. Voor onze zakelijke klanten bieden we diverse laadoplossingen, die zijn ontworpen om efficiënt en effectief aan uw bedrijfsbehoeften te voldoen. Daarnaast zorgen onze backoffice-oplossingen ervoor dat u eenvoudig beheer en controle heeft over uw laadstations, met gedetailleerd inzicht in laadsessies, gebruikers, verbruik en kosten.

Toekomstbestendigheid van uw EV-laadstation

Om ervoor te zorgen dat u langdurig kunt genieten van uw laadstation, is het belangrijk om ook naar de toekomst te kijken. Denk hierbij aan de aanschaf van een extra elektrische auto of een vervangend voertuig voor uw Ford E-Transit, dat wellicht een hogere AC-laadsnelheid heeft. Door nu al rekening te houden met deze toekomstige behoeften, zal uw nieuwe laadpaal of wandlader ook in de komende jaren voldoen. Dit vooruitzicht helpt niet alleen bij het plannen van uw laadoplossing, maar voorkomt ook dat u in de toekomst voor verrassingen komt te staan en opnieuw moet investeren in een ander laadstation.

 

Drie aandachtspunten bij de ideale laadoplossing voor de Ford E-Transit

Het selecteren van het juiste laadstation voor uw Ford E-Transit vereist aandacht voor meerdere belangrijke factoren. Naast de laadsnelheid, het type laadstation (wandlader en laadpaal) en de toekomstbestendigheid van uw laadvoorziening, zijn er nog drie factoren:

1: Online of offline laadoplossingen

Het kiezen van een laadstation voor uw elektrische Ford E-Transit brengt de belangrijke beslissing met zich mee of u een online of offline model wilt gebruiken. Online laadstations zijn verbonden met het internet, wat hen in staat stelt om diverse geavanceerde functies aan te bieden. Denk hierbij aan uitgebreide backoffice-ondersteuning, waarmee u nauwkeurig inzicht krijgt in het laadproces en de daarbij behorende kosten. Daarnaast kunnen ze Load Balancing uitvoeren om te voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. 

Online stations bieden ook autorisatiefuncties, zodat u kunt bepalen wie er toegang heeft tot het laadstation, wat de veiligheid verhoogt. Hoewel deze online laadstations veel extra functionaliteiten bieden, gaat die keuze natuurlijk ook gepaard met een iets hoger kostenplaatje. Dit maakt ze niet altijd de meest praktische keuze voor iedereen, vooral niet voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudigere en betaalbare laadoplossing.

2: Losse of vaste laadkabel

Wanneer u een laadkabel voor uw Ford E-Transit Custom kiest, moet u overwegen of een losse of vaste kabel beter bij uw behoeften past. De losse laadkabel – dat is de kabel die bij uw auto is meegeleverd – kunt u in uw voertuig opbergen en deze alleen gebruiken wanneer u gaat opladen. Die heeft u altijd bij de hand maar het aansluiten daarvan is ook iets meer werk. Een vaste laadkabel is permanent bevestigd aan het laadstation, wat betekent dat u hem niet steeds hoeft aan te sluiten, los te maken en op te bergen. Dit kan het laadproces vereenvoudigen en versnellen. Helaas zijn vaste laadkabels over het algemeen kwetsbaarder voor schade. Dat maakt ze minder geschikt voor openbare laadstations, waar ze blootgesteld kunnen worden aan vernieling of zelfs diefstal.

3: Enkele of dubbele laadaansluiting

Heeft u de behoefte om meerdere elektrische voertuigen op hetzelfde moment op te laden? Dan is het zeker aan te raden om een laadstation met dubbele socket te nemen. Met een dubbele socket kunt u eenvoudig meerdere voertuigen gelijktijdig opladen, wat vooral praktisch is als u de laadvoorziening met collega’s deelt of als het laadstation wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden. Bovendien is het ideaal als u zelf meer dan één elektrische auto in uw bezit/wagenpark heeft of als uw bezoekers van uw laadstation gebruik willen maken.

 

U vindt de geschikte laadpaal bij Laaddirect

Als u zoekt naar een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Ford E-Transit Custom, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen kwalitatief goede laadstations die ook geschikt zijn om uw E-Transit Custom op te laden. Daarnaast bieden wij een installatieservice zodat uw laadstation vakkundig en veilig wordt geïnstalleerd. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gewoon even contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.