Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Hyundai Ioniq 5

De beste laadoplossingen voor uw Hyundai IONIQ 5

Laadpaal advies over uw Hyundai IONIQ 5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Hyundai Ioniq 5

Bent u op zoek naar een geschikte laadoplossing voor uw Hyundai Ioniq 5? Bij Laaddirect vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Ioniq 5. Niet alleen bestaat ons aanbod uit A-merk laders, ook installeren wij het gekozen laadstation voor u. Dat is wel zo makkelijk. De Hyundai Ioniq 5 is een volledig elektrisch aangedreven auto die zich kenmerkt door zijn “ultrasnelle laadvermogen, grote actieradius en aanpasbaar interieur”. Bij zijn introductie in 2021 was er dan ook bijzonder veel belangstelling voor de Ioniq 5. Evenals bij andere elektrische voertuigen is een goede, betrouwbare elektrische auto niet genoeg. Een A-merk lader met voldoende laadvermogen en alle gewenste eigenschappen is namelijk ook nodig. Alleen zo weet u zeker dat u het maximale uit uw Hyundai Ioniq 5 haalt.

Uitvoeringen: twee verschillende accupakketten

De Hyundai Ioniq 5 wordt geleverd in diverse uitvoeringen. De meest gewilde hiervan is de ‘Project 45’-editie die slechts in beperkte oplage wordt gemaakt. Deze uitvoering heeft het grootste accupakket, vierwielaandrijving en tal van slimme oplossingen. Daarnaast biedt Hyundai nog vier andere uitvoeringen aan, met twee aandrijvingsopties (achterwiel- of vierwielaandrijving) en twee accuformaten (62 kWh of 72,6 kWh). Verder beschikt de Ioniq 5 in elke uitvoering over een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een geschikte lader voor uw nieuwe Hyundai Ioniq 5 niet uitmaakt welke uitvoering u heeft.

Uitvoering                                            Accu                     AC-laadvermogen     Aansluiting
Ioniq 5 Project 45
72,6 kWh 11 kW Type 2
Ioniq 5 Standard Range        RWD
62 kWh 11 kW Type 2
Ioniq 5 Standard Range          4WD
62 kWh 11 kW Type 2
Ioniq 5 Longe Range RWD
72,6 kWh 11 kW Type 2
Ioniq 5 Longe Range 4WD 72,6 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Hyundai Ioniq 5?

Welke lader heeft u nodig om uw Hyundai Ioniq 5 zo snel mogelijk volledig op te laden? Baseer uw keuze op het gewenste laadvermogen en de benodigde elektrische aansluiting. Voor het standaard AC-laden beschikt de Ioniq 5 over 11 kW aan laadvermogen. Om dit vermogen ten volle te benutten heeft u minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig. Heeft u deze niet? Dan zal het aanzienlijk langer duren om uw Ioniq 5 op te laden.

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

Kiezen tussen een wandlader en een laadpaal is verre van ingewikkeld. Over de techniek hoeft u zich namelijk geen zorgen te maken. Beide types laadstation zijn immers technisch gelijk. Hét grote verschil zit in de wijze en plek van montage. Welke voor u geschikt is hangt af van de plek waar u uw Hyundai Ioniq 5 wilt opladen. Leent deze situatie zich het beste voor een laadpaal of is een wandlader praktischer? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met dat de laadaansluiting zich aan de rechter achterzijde van de auto bevindt.

Optioneel installatiepakket

Wij maken de aanschaf van een lader u nog gemakkelijker door de lader voor u te installeren. Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie van uw laadstation tot in de puntjes.

De laadtijd van uw Hyundai Ioniq 5 berekenen

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Hyundai Ioniq 5? Dit nauwkeurig uitrekenen is erg ingewikkeld. Gelukkig kunnen we op eenvoudige wijze toch een nauwkeurige schatting maken. Dit doen we door de accucapaciteit van de Ioniq te delen door het AC-laadvermogen. Vervolgens delen we dit door 0,85. Als formule ziet deze berekening er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = Laadtijd in uren

De accucapaciteit van de Ioniq 5 is 62 kWh of 72,6 kWh, het laadvermogen 11 kW. De 0,85 is in dit geval een constante waarde. De laadtijd van de Hyundai Ioniq 5 Standard Range is:

62 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,63 uur

Heeft u de Hyundai Ioniq 5 Long Range of de Project 45-editie? Dan is de laadtijd wat langer:

72,6 kWh / 11 kW / 0,85 = 7,76 uur

De bovenstaande berekeningen zijn niet perfect. Ze houden namelijk geen rekening met factoren zoals de omgevingstemperatuur of de staat van de elektrische aansluiting. Houd daarom in het achterhoofd dat de werkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen.

Uw Ioniq 5 op de zaak opladen

Wilt u uw Hyundai Ioniq 5 op bedrijf opladen? In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast kunnen wij dankzij ons uitgebreide aanbod voor iedere situatie de perfecte laadoplossing aanbieden.

“Hoe vind ik de beste laadpaal of wandlader voor mijn Hyundai Ioniq 5?”

Het vinden van de perfecte laadoplossing vereist nu eenmaal wat werk. Gelukkig is het meer dan de moeite waard. Houd, naast de eerdergenoemde zaken, ook rekening met de onderstaande zaken.

Type laadkabel – los of vast?

U heeft keuze uit laders met een losse of vaste laadkabel. Verreweg de meeste laders hebben een losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en tovert u tevoorschijn als u uw Ioniq 5 wilt opladen. Bij een lader met een vaste kabel hoeft dit niet, iets wat door velen als erg handig wordt beschouwd. Er is helaas ook een keerzijde: laders met een vaste kabel zijn wat kwetsbaarder.

Autorisatie-functies – smartphone apps, RFID-lezer, Plug & Charge

Wilt u kunnen bepalen wie gebruik kan maken van uw laadstation? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie. Dergelijke functies zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan smartphone applicaties, een RFID-lezer voor laadpassen of een Plug & Charge optie.

Dynamic Load Balancing – beveiliging tegen overbelasting

Laders uitgerust met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine of droger, worden ingeschakeld.

Online laadstation – internetverbinding en extra functionaliteiten

Steeds meer laadoplossingen zijn voorzien van een internetaansluiting. Dit soort laders worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetaansluiting beschikken ze over diverse slimme functies. Een schoolvoorbeeld van zo’n functie is een back office. Met een back office krijgt u meer inzicht in uw laadsessies- en kosten – ideaal als u uw laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

Aantal laadaansluitingen – meerdere auto’s tegelijk opladen?

Houd ten slotte rekening met het aantal benodigde laadaansluitingen. Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk opladen? Dan is de keuze voor een lader met een dubbele socket snel gemaakt. Zo niet, dan voldoet een lader met een enkele aansluiting.

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Hiermee doelen we niet op de technische levensduur van de lader, maar op de mate waarin u uw lader ook voor andere elektrische auto’s kunt gebruiken. Veel elektrische rijders ruilen in de loop der tijd hun elektrische auto in voor een model met een hoger laadvermogen. Dan zou het wel zo handig zijn als zij dezelfde lader zouden kunnen gebruiken.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.