Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Kia EV6

De beste laadoplossingen voor uw Kia EV6

Laadpaal advies over uw Kia EV6 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Kia EV6

Ook een Kia EV6 kan niet zonder een geschikte laadpaal of wandlader. Gelukkig bent u hier bij Laaddirect aan het juiste adres voor. Ons assortiment bestaat uit laders van topmerken als EVBox, Wallbox, Webasto en Alfen. Al onze laders kunnen als laadpaal of wandlader geplaatst worden en zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. De Kia EV6 is de eerste Kia die gebouwd wordt op het elektrische E-GMP platform. De Kia combineert een in het oog springend in- en exterieur met uitstekende rijeigenschappen, een bovengemiddeld DC-snellaadvermogen en een prima actieradius. Om niet steeds van de snellader gebruik te moeten maken is een goede laadoplossing op het werk of thuis noodzakelijk. Alleen dan bent u er zeker van om telkens de beoogde actieradius te halen.

Leverbaar in één uitvoering

Momenteel is de Kia EV6 verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen. Deze verschillen onder andere van elkaar op het gebied van accupakket, aandrijving en elektromotor. Kopers hebben de keus uit het Long Range- en Standard Range-model. De Long Range is uitgerust met een 82,5 kWh-accupakket, de Standard Range heeft een 62 kWh accu. Daarnaast is er nog de Kia EV6 GT die ook over een 82,5 kWh accu maar een krachtigere elektromotor heeft. De EV6 Longe Range en GT zijn leverbaar met allwheeldrive (AWD) in plaats van de standaard achterwielaandrijving (RWD).  De onderlinge verschillen tussen de uitvoeringen hebben uiteraard invloed op de prestaties en actieradius, maar niet op uw keuze voor de geschikte lader. Dit omdat alle uitvoeringen beschikken over een gelijk laadvermogen (11 kW) en dezelfde laadaansluiting (Type 2).

Uitvoering Accu           AC-laadvermogen Aansluiting
Kia EV6 Standard Range
62 kWh 11 kW Type 2
Kia EV6 Long Range RWD
82,5 kWh 11 kW Type 2
Kia EV6 Long Range AWD
82,5 kWh 11 kW Type 2
Kia EV6 GT RWD
82,5 kWh 11 kW Type 2
Kia EV6 GT AWD
82,5 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laders voor de Kia EV6

De doorslaggevende factoren wat betreft de compatibiliteit van uw toekomstige lader met de Kia EV6 zijn het laadvermogen en de benodigde elektrische aansluiting. De Kia EV6 beschikt over 11 kW aan AC-laden vermogen. Dit betekent dat u minimaal een lader met even veel laadvermogen nodig heeft. Hier is op zijn beurt een elektrische aansluiting met voldoende capaciteit voor benodigd, in dit geval een 3-fase 3 X 16A aansluiting.

Laadpaal vs. wandlader

Een laadpaal of wandlader – welke moet u hebben? Dit hangt vooral af van de plek waar u uw Kia EV6 wilt opladen. In tegenstelling tot wat velen denken is er nauwelijks verschil tussen laadpalen en wandlader qua techniek. Het enige verschil is de wijze van montage. Kijk daarom naar de plek waar u uw Kia EV6 wilt opladen. Dit kan onder de carport zijn, in de garage of de parkeerplek voor de deur. Beeld u in hoe de laadkabel idealiter zou komen te lopen. Welke type lader is hier het handigste?

Geen zorgen over installatie

Maakt u zich nu al zorgen over de installatie van uw lader? Dat hoeft helemaal niet. Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten monteur neemt de installatie maar al te graag uit handen en monteert uw nieuwe laadstation op vakkundige wijze.

Wat is de laadtijd van de Kia EV6?

Wist u dat u zelf de laadtijd van uw Kia EV6 kunt uitrekenen? Natuurlijk, deze berekening is niet 100% nauwkeurig, maar biedt wel inzicht in de te verwachten laadtijd. Het werkt als volgt. Eerst deelt u de accucapaciteit (in kWh) door het AC-laadvermogen (in kW) van de EV6. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Waarom? Zo houdt u rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden. De berekening ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we de gegevens van de Kia EV6 Standard Range in, dan krijgen we een laadtijd van ongeveer 6,5 uur:

62 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,63 uur

De laadtijd van de uitvoeringen met een groter accupakket is wat langer:

82,5 kWh / 11 kW / 0,85 = 8,82 uur

Verschillend laadvermogen?

Het kan voorkomen dat het laadvermogen van uw Kia EV6 verschilt van het laadvermogen van uw laadstation. Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee.

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Ons leveringsprogramma bestaat uit laders van uiteenlopende merken, elk met zijn eigen ideale toepassingen, eigenschappen en unieke features. Hierdoor hebben wij voor iedereen de passende laadoplossing in huis, wat de wensen ook zijn.

Zo vindt u de perfecte laadoplossing voor uw Kia EV6

Natuurlijk wilt u de beste laadoplossing vinden. Maar hoe doet u dat precies? Het is van belang om verder te kijken dan zaken als laadvermogen, het type laadstation en de juiste elektrische aansluiting. Andere te overwegen zaken zijn:

Aantal sockets

Wilt u twee auto’s tegelijk kunnen opladen? Kies dan voor een lader met een dubbele laadaansluiting. Heeft u hier, zowel nu als in de toekomst, geen behoefte aan, dan voldoet een lader met een enkele aansluiting.

Dynamic Load Balancing

Een laadstation vraagt veel van uw elektrische installatie. Daarom zijn steeds meer laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die voorkomt dat de lader de elektrische installatie te zwaar belast. De lader reduceert automatisch het laadvermogen zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Denk hierbij aan de wasmachine, wasdroger of vaatwasser.

Autorisatie

Veel laders beginnen met laden zodra de laadkabel wordt aangesloten. Dit betekent dat mensen ‘zo maar’ gebruik kunnen maken van deze laders. Heeft u dit liever niet? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie, zoals een Plug & Charge-optie, een RFID-lezer voor laadpassen, laaddruppels of een smartphone applicatie.

Losse of vaste laadkabel

Ook zijn er laadstations met een vaste laadkabel. Deze zijn gebruiksvriendelijker dan de ‘standaard’ laders met een losse kabel. Helaas zijn ze ook wat kwetsbaarder, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik op publieke plekken.

Online of offline lader

Online laders zijn laders met een internetverbinding. Dankzij deze internetaansluiting beschikken zij over verschillende handige functies, zoals een backoffice. Een backoffice is een functie waarmee u inzicht krijgt in alle relevante informatie omtrent het laadproces. Dit biedt uitkomst voor gebruikers die de laadkosten willen verrekenen met hun werkgever of medegebruikers.

Toekomstbestendig?

Houdt u ook rekening met de toekomst bij de aanschaf van uw lader? Misschien heeft u over een tijdje nóg een elektrische auto onder de carport staan. Of heeft u uw Kia EV6 vervangen door een model met een hoger laadvermogen. Door nu alvast rekening te houden met dergelijke zaken doet u zichzelf een groot plezier.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.